مختار دهقان، رتبه دوم مسابقات قرآنی کشورمان در مسابقات بین المللی قرآن کریم کشور مالزی در ارزیابی شصتمین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم کشور مالزی با مسابقات قرآن کشورمان به خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان گفت: مسابقات مالزی یکی از باسابقه ترین مسابقات قرآنی در جهان اسلام در زمینه قرائت و حفظ قرآن کریم است و هر ساله هم همه کشورها نیز بهترین قاریانشان برای این مسابقات اعزام می کنند.
وی افزود: امسال در مسابقات بین المللی قرآن کریم کشور مالزی قاریان بسیاری از کشورهای هند، اندونزی، الجزایز، مغرب حضور داشتند که من هم به پشتوانه هشت ماه تلاش مستمر و تمرین مرتب توانستم تلاوت خوبی را اجرا کنم و بسیاری از اساتید از تلاوت من اعلام رضایت و تایید کردند.
دهقان خاطر نشان کرد: با وجود تلاش های بسیاری که برای کسب رتبه اول کردم و با توجه به اینکه سه تن از قراء منتخب پیش از برگزاری مراسم اختتامیه در این مسابقات به من گفتند که شما باید رتبه اول را کسب می کردید، اما در عین حال از کسب رتبه دوم، خدا را شاکرم، زیرا که هدف من این بود که در این مسابقات تلاوت خوبی اجرا کنم و این هم انجام شد.
رتبه دوم مسابقات قرآن مالزی در ارزیابی سطح مسابقات قرآن ایران با مالزی گفت: بزرگترین تفاوتی که این مسابقات با مسابقات قرآن کشورمان دارد، در بخش آیین نامه و تعداد تلاوت هایی که در مسابقات انجام می شود، است زیرا مسابقات مالزی تک مرحله ای است، یعنی هر قاری یکبار تلاوت می کند و تلاوتش ده دقیقه فرصت دارد.
وی با اشاره به تفاوت آیین نامه این مسابقات با مسابقات قرآن کشورمان گفت: آنچنان زیاد در آیین نامه بر روی تجوید تاکیدی ندارند و وقف در مسابقات تاثیر ندارد و بیشتر نمرات در صوت و لحن است و بر همین اساس در مسابقات کشوری به دلیل آنکه من بالاترین نمره را در صوت و لحن را کسب کردم به عنوان برگزیده کشورمان برای مسابقات مالزی اعزام شدم.
دهقان با اشاره به دیگر تفاوت های مسابقات مالزی با مسابقات کشورمان خاطر نشان کرد: به نظرم مسابقات بین المللی قرآن کشورمان از دقت و عدالت بیشتری برخوردار است، زیرا شاهد بودیم که برگزیده این دوره از مسابقات، قاری کشور افغانستان بود و احساس می کنم دقتی که در مسابقات ایران است در مسابقات کشور مالزی وجود ندارد.
مقام دوم در مسابقات بین المللی قرآن کریم کشور مالزی تصریح کرد: امسال غیر نماینده مالزی که رتبه اول این دوره از مسابقات را کسب کرد، نماینده کشور الجزایر که تلاوتی در شان رتبه سوم نداشت، سوم شد و این برای بسیاری تعجب آور بود، در صورتی که قاری اندونزی، قطعا حقش پنجمی نبود.
وی در ادامه به مشوقینش در برگزاری مسابقات قرآن اشاره کرد و گفت: من به واسطه اینکه پدر و مادرم از اساتید قرآن بودند، از سن شش سالگی به قرائت و یادگیری قرآن روی آوردم و تا الان که 23 سال می شود در محضر قرآن هستم و از سال92 وارد رسما وارد مسابقات اوقاف شدم.
دهقان گفت: به نظرم هدف یک قاری از شرکت در مسابقات قرآنی، نباید کسب مقام باشد، تلاش یک قاری این باشد که تلاوت خوب و قوی ارایه دهد و برای حضور در مسابقات هم باید یک برنامه ریزی و تمرین مرتبی بخواهد تا به مرحله کشوری راه یابد، علاوه بر این حضور اساتید مجرب هم نکته مهمی در موفقیت یک قاری قرآنی است.
نظر شما