لزوم وضع تعرفه های سنگین برای واردات کالاهای با تولید مشابه داخل

خبرگزاری شبستان:معاون سابق معاونت امورزنان و خانواده برلزوم وضع تعرفه سنگین برای ورود کالاهای وارداتی با تولید مشابه داخل تاکیدکرد وافزود:اگربرای ورود کالای وارداتی که تولید مشابه دارند تعرفه سنگین وضع شود مردم تشویق به خردید اجناس ایرانی می شوند.

زهرا سجادی، زهرا سجادی، استاد دانشگاه و معاون سابق معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوریدر گفتگو با خبرنگار اجتماعی شبستان در پاسخ به این سوال که چرا ذائقه و الگوی رفتاری مصرف مردم ما همیشه به سوی کالاهای خارجی بوده و این مسئله به یک عادت تبدیل شده است، گفت: بعضی از مردم فکر می کنند اگر جنسی را که مصرف می کنند برند خارجی داشته باشد این جنس بر جنس داخلی رجحان دارد به همین دلیل بسیاری از اجناس تولید داخل به دلیل ایرانی بودن از متقاضی لازم برخوردار نیستند لذا تولیدکنندگان ما به دلیل اینکه اجناسشان به فروش برسد آنها را به کشورهای دیگر صادر کرده و همان تولید داخل خودمان را با برند خارجی وارد می کنند که اجناسشان به فروش برسد، در واقع این خودباختگی بعضی از مردم ما که دچار نوعی برندزدگی شدند موجب این معضل در کشورمان شده است.

 

وی ارزان بودن برخی اجناس خارجی مانند جنس چینی را دلیل دیگر استفاده مردم از اجناس خارجی عنوان کرد و گفت: مردم چون می بینند فلان جنس چینی ارزان تر است، همان را تهیه می کنند همان گونه که شاهد هستید در حال حاضر اجناس چینی کل بازارهای ما را دربر گرفته است.

 

سجادی تصریح کرد: همچنین بعضی از مردم تصور می کنند، جنس خارجی بهتر از جنس داخلی است و بعد که کم کم متوجه می شوند چه شیطنت هایی پست قضیه است از خرید اجناس خارجی تا حدودی منصرف می شوند لذا این امر موجب ضربه زدن بسیار هم به تولیدکنندگان و هم به اقتصاد کشورمان می شود.

 

معاون سابق معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری عدم دسته بندی شکیل اجناس داخلی را از دیگر دلایل گرایش مردم به کالاهای خارجی عنوان کرد و افزود: بسته بندی اجناس خارجی بسیار شکیل است؛ این امر باعث می شود خریدار با جذابیت و انگیزه بیشتری سراغ خرید این اجناس برود، بنابراین می طلبد که تغییری در بسته بندی های خود ایجاد کنیم مثلا ما زعفران طلای قرمز ایران را بدون بسته بندی شکیل به بعضی از کشورهای خارجی صادر می کنیم ولی آنها همین کالای داخل ما را با بسته بندی شکیل و زیبا به کشورهای دیگر می فروشند و کلی هم سود عاید اقتصاد کشورشان می کنند ،پس چرا ما نباید بسته بندی درستی داشته باشیم.

 

وی بر لزوم وضع تعرفه  های سنگین برای ورود کالاهای وارداتی با تولید مشابه داخل تاکید کرد و افزود:اگر برای ورود کالای وارداتی که تولید مشابه دارند، تعرفه سنگین  وضع شود که مردم تشویق به خردید اجناس ایرانی شوند ،بسیاری از مشکلات ما در این حوزه حل می شود،چرا ما باید تعرفه های مناسبی وضع کنیم که به این راحتی بودجه از کشور خارج شود، متاسفانه در تعطیلات نوروز دلار های زیادی از کشور خارج و به ترکیه و سایر کشورها واریز شد.

 

سجادی با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری بر اجرای اصل 44 قانون اساسی اذعان کرد: عدم حمایت از تولیدکنندگان داخلی یکی از انتقادهایی است که بر دولت وارد می شود لذا می طلبد دولت در این راستا سه اقدام را انجام دهد. یکی از اقدامات این است که دولت باید نقشه راه تولید را ترسیم کند، دوم اینکه چه اجناسی باید تولید شود و از چه کسانی برای اصل 44 قانون اساسی باید حمایت کنیم و چه میزان اعتبار برای این امر باید اختصاص یابد، مسئله دیگر حمایت مالی و پشتیبانی است که دولت باید ارز متعارف به تولیدکنندگان عرضه کند تا آنها بتوانند، تولیدات خوب و باکیفیتی را تولید و به مردم عرضه کنند.

 

معاون سابق معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با بیان اینکه طبق نقشه راهبردی تولید باید دانشگاه و صنعت در یک راستا قرار بگیرند اظهار کرد: با همکاری این دو حوزه بسیاری از مشکلات داخل حل می شود.

 

معاون سابق معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری تصریح کرد: وضعیت نابسامان اقتصادی ما از یک سو ناشی از غفلت ها و جهالت های ما و از سوی دیگر ناشی از شیطنت های نظام سلطه است که در قالب تحریم وارد خوراک، پوشاک و مسکن ما شده است،لذا وقتی دلار گران می شود به تبع آن خوارا ک ، پوشاک، مسکن  و طلای ما هم گران می شود چرا باید نظام سلطه برای اقتصاد کشور ما برنامه ریزی کند.

 

وی بیان کرد: کشور ما دارای زمین های فراوانی است ، یکی از حسن های سرایط اقلیمی ما متفامت بودن آب هوای آن است، بعضی از گیاهان باید در خشکی رویده شوند و نیاز به مناطق پر اب ندارند(سیب زمینی)لذا یکی از اشتباهات  این است که در بعضی از مناطق خشک مانند اصفهان برنج کاشته می شود که آب فراوانی مصرف می کند این ضربه زیادی به حوزه آب کشور که با بحران روبرو است می زند.

کد خبر 705021

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha