جلالی: امکانات ارتباطی دیجیتالی به فعال‌تر شدن کتابخانه مساجد کمک می‌کند

خبرگزاری شبستان: مجری کارشناس فرهنگی هنری رادیو فرهنگ معتقد است که نمایشگاه کتاب می تواند در بحث استفاده از امکانات دیجیتالی کتاب به کتابخانه های مساجد کمک کند.

رضا جلالی، مجری کارشناس فرهنگی هنری رادیو فرهنگ درباره اینکه نمایشگاه کتاب تهران چقدر می تواند بر سرانه مطالعه تاثیرگذار باشد، به خبرنگار ادبیات شبستان گفت: نمایشگاه کتاب تهران بیشتر فرصتی برای ناشران به حساب می آید تا خودشان را معرفی کنند و گردش مالی برایشان ایجاد می کند. در سال هایی که نمایشگاه کتاب برگزار می شود، من چندان ندیدم که مخاطبان نسبت به سال گذشته افزایش داشته اند یا اینکه اتفاقی افتاده است، چون وقتی بعد از نمایشگاه، آمار سرانه مطالعه را اعلام می کنند، تغییری احساس نمی شود.

وی تاکید کرد: گردش مالی حاص از خرید کتاب در نمایشگاه کتاب تنها مختص به کتابخوانان عام نیست و به خرید موسسات و نهادها نیز اختصاص دارد.

جلالی در مورد تاثیر رادیو به بالا بردن سرانه مطالعه مردم نیز گفت: اتفاقاً حضور رسانه ها شامل رادیو، تلویزیون و مطبوعات در نمایشگاه کتاب اهمیت دارد، چراکه می توانند رفتار کتابخوانی را تبلیغ کنند تا این رفتار فرهنگی فرهگسازی شود. این تبلیغات باعث می شود که مردم حتی اگر می خواهند یک کتاب بخرند، به نمایشگاه کتاب بیایند و مساله خرید مهم نیست و مساله حضور در نمایشگاه کتاب مهم است.

وی بیان کرد: برخی از مردم حتی آشنایی ندارند که چه تعداد ناشر در سطح کشور فعالیت می‌کنند بنابراین این موضوع هم مهم است.

مجری کارشناس برنامه های رادیو فرهنگ، تبلیغات کتاب را حوزه فقیری برشمرد و گفت: حتی پرفروش ترین کتاب های منتشر شده نیز در تبلیغات شهری جایگاهی ندارند و بنابراین رادیو بهترین محل برای تبلیغ کتاب به حساب می آید که رانندگان و بقیه اقشار جامعه می توانند از اخبار و اطاعات نمایشگاه کتاب مطلع شوند.

وی در مورد تغییر محل برگزاری نمایشگاه کتاب در شهرآفتاب نیز بیان کرد: شاید به نسبت بازدید مردمی از مصلی، بازدید از شهرآفتاب کمتر بود اما زیاد محسوس نبود و ناشران نیز از حضور در شهرآفتاب راضی بودند. طرفدار برگزاری نمایشگاه کتاب در شهرآفتاب نیستم و فکر می کنم شهرآفتاب بیشتر مناسب نمایشگاه های صنعتی و تخصصی است و به درد نمایشگاهی که برای عمومی برپا می شود، نمی خورد چون طیف مخاطبان آن، از کودکان شیرخوار تا میانسالان و پیران است.

جلالی درباره اینکه کتابخانه های مساجد چقدر در ترویج کتابخوانی موثر هستند به خبرنگار شبستان گفت: ما نسلی هستیم که در مسجد بزرگ شدیم یعنی تمام فعالیت های ورزشی و فرهنگی مان در مسجد اتفاق می افتاد و خانواده ها اعتماد بیشتری داشتند که بچه ها در مساجد حضور داشته باشند. در مساجد فیلم می دیدیم و از کتاب های کتابخانه مسجد استفاده می‌کردیم اما الان احساس می کنم این فضا وجود ندارد. شاید اگر به این سمت برویم که از امکانات دیجیتالی جدید در کتابخانه های مساجد استفاده شود تا کتاب ها به صورت رایگان به مردم ارائه شوند، مساجد فعال‌تر می شوند.

وی در پایان گفت: نمایشگاه کتاب نیز در بحث استفاده از امکانات دیجیتالی کتاب می تواند به کتابخانه های مساجد کمک کند.

 

گفتگو: محمدصالح حجت الاسلامی

 

کد خبر 704810

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha