توقف «مدارس قرآن» و قدبرافراشتن «مدارس قرآن برنامه‌ای»

خبرگزاری شبستان:دو طرح «مدارس قرآن» و «مدارس قرآن برنامه‌ای» همزمان طی سال ۹۱ فعالیتش را آغاز کرد که طرح نخست با حدود ۱۰ هزار مدرسه اواخر سال ۹۲ به دلیل عدم تأمین اعتبار با شکست روبه‌رو شد و طرح دوم تاکنون با ۲۰۳۶ مدرسه فعالیتش را ادامه می‌دهد.

به گزارش سرویس دیگر رسانه های خبرگزاری شبستان،میکائیل باقری، معاون اداره‌کل قرآن، عترت و نماز آموزش و پرورش در گفت‌وگو با خبرنگار ایکنا، در خصوص وضعیت فعلی مدارس قرآن، اظهار کرد: از سال ۸۸ مراکز دارالقرآن کریم آموزش و پرورش در کشور فعال بودند و طبق اساسنامه راه‌اندازی شدند و تا سال ۹۰ حدود ۶۳۰ مرکز دارالقرآن در کشور فعال بوده است.
وی ادامه داد: از سال ۹۱ دو مقوله مدارس قرآن و مدارس قرآن برنامه‌ای مطرح شد که در سال ۹۱، ۱۰ هزار مدرسه قرآن در سراسر کشور راه‌اندازی شد که این مدارس قرآن، به صورت فوق برنامه‌ای بوده‌اند که در نوبت مخالف مدارس، دانش‌آموزان علاقه‌مند محدوده جغرافیایی مدارس را جمع می‌کردند و آموزش عمومی قرآن را می‌دادند.
باقری بیان کرد: این ۱۰ هزار مدرسه قرآن، حدود دو تا چهار ترم در برخی از استان‌ها فعالیت کردند، اما به دلیل عدم تأمین اعتبار متوقف شده‌اند و در حال حاضر مدارس قرآن وجود خارجی ندارند.
وی با اشاره به اینکه این مدارس از حدود سال ۹۱ تأمین اعتبار شد و از اواخر سال ۹۲، اعتباری به آن اختصاص نیافت، اظهار کرد: در همین سال نیز مدارس قرآن برنامه‌ای راه‌اندازی شدند که طی آن سال براساس شیوه‌نامه‌ای که از سوی وزارتخانه به استان‌ها ابلاغ شد، ابتدا قرار شد در هر استان دو مرکز به صورت آزمایشی به جزء مدارس قرآن راه‌اندازی شود.
معاون اداره‌کل قرآن، عترت و نماز آموزش و پرورش تصریح کرد: مدارس قرآن برنامه‌ای طی آن‌ سال‌ها ویژه مقطع دبستان بود و در برخی از استان‌ها به دلیل استقبالی که شده بود در متوسطه اول نیز تشکیل شد. این مدارس، مدارس عادی است به گونه‌ای که علاوه بر ارائه دروس ملی آموزش و پرورش در هر پایه، این مدارس با محوریت فعالیت‌های قرآنی اداره می‌شود.
وی ادامه داد: این مدارس بین دو تا شش ساعت علاوه بر گذراندن دروس ملی، دانش‌آموزان فعالیت ویژه قرآنی دارند و این مدارس مربی مخصوص برای این دو تا شش ساعت آموزش قرآن دارند.
باقری با تأکید بر اینکه مدرسه قرآن در نوبت مخالف ساعات مدارس و به صورت فوق برنامه‌ای اداره می‌شد، گفت: اما مدارس قرآن برنامه‌ای با محوریت قرآن فعالیت‌های مصوب آموزش و پرورش را انجام می‌دهد.
معاون اداره‌کل قرآن، عترت و نماز آموزش و پرورش تأکید کرد: این مدارس تا کنون با دو هزار و ۳۶ مدرسه فعالیتش ادامه دارد.
وی در خصوص تابلوی مدارس قرآن که هنوز برسر در برخی از مدارس است، عنوان کرد: برخی این تابلوها جمع شده و برخی که اقدام به جمع‌آوری آن نکرده‌اند هیچ فعالیتی در این راستا انجام نمی‌دهند، اما مدارس قرآن برنامه‌ای فعالیت خود را با تابلوهای مشخص در حال انجام هستند.
باقری در پاسخ به این سؤال که چه میزان معلم پایه برای آموزش قرآن در مدارس قرآن برنامه‌ای تخصص لازم را گذرانده است، گفت: از لحاظ قانون و براساس مصوب مشخص، درس قرآن باید توسط معلم پایه در مقطع ابتدایی تدریس شود و تمام آموزگاران پایه نیز دوره‌های لازم برای قرآن را دیده‌اند، اما در مدارس قرآن برنامه‌ای، کلاس اصلی با تدریس آموزگار و آن دو تا شش ساعت آموزش قرآن توسط مربی دیگر اداره می‌شود.
وی با تأکید بر اینکه اغلب این مدارس به صورت دولتی اداره می‌شود، یادآور شد: به دلیل اینکه مدرسه قرآن برنامه‌ای، اعتبار خاصی بر آن مترتب نیست، موفق‌تر است و در برخی از استان‌ها این مدارس به صورت هیئت امنایی اداره می‌شود که براساس مصوبه این هیئت امنا، شهریه‌ای اخذ می‌شود که هزینه دانش‌آموزان مدرسه می‌شود و طی بررسی‌های انجام شده این مدرسه موفق عمل کرده‌ و بعضا نیز شاهد ثبت نام دانش‌آموزانی هستیم که در محدوده جغرافیایی مدرسه نیستند.
معاون اداره‌کل قرآن، عترت و نماز آموزش و پرورش تصریح کرد: چون رویکرد این مدارس قرآنی است، اغلب معلمانی که برای مدارس انتخاب می‌شوند، قرآنی و به نوعی ویژه هستند.
انتهای پیام

کد خبر 704763

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha