علی علیپور، معاون ادیان و مذاهب اداره کل مجامع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به این سوال که مساجد چه نقشی در معرفی اشتراکات ادیان توحیدی دارند به خبرنگار شبستان گفت: مسجد از ابتدا که توسط رسول خدا شکل گرفت و به امر الهی تشکیل شد در اصل برای عبادت و پایگاهی برای رفع مشکلات مردم بود. مسجد محلی برای تعلیم علم، جایی برای جمع کردن افراد جامعه به دور یکدیگر و رفع مشکلات بود.
علیپور اظهار داشت: در فلسفه وجودی مسجد به طور خود به خود تشنج زدایی، اتحاد، صلح و صمیمیت وجود دارد. علمای مساجد می توانند با برنامه ریزی هایی مشترکات ادیان توحیدی را در مسجد به مردم معرفی کنند، در این صورت آگاهی افراد جامعه بالا می رود. متاسفانه شاهد این هستیم که گاهی ادیان در مقابل هم قرار می گیرند. الان در داخل جهان اسلام داعش که معلوم نیست به چه صراطی مستقیم است شکل گرفته و با شعار لا اله الا لله آدم می کشد.
معاون ادیان و مذاهب اداره کل مجامع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه مساجد می توانند نقش بسیار موثری در معرفی اشتراکات ادیان توحیدی داشته باشند، تصریح کرد: لازمه اش این است که این تعالیم را علما داخل مسجد بیاورند و مسجد از حالت سنتی صرف خارج شود. در عین اینکه تمام احکام اسلامی و تعالیم اسلامی در مسجد بیان می شود کم کم باید چنین موضوعاتی نیز در مساجد مطرح شود.
وی اظهار داشت: مساجد می توانند نشر خنثی کننده برای تبلیغات و برنامه ریزی های مسموم غربیان که برای تفرقه تلاش می کنند، باشد. امروزه جوانان و نوجوانان ابزارهای ارتباطی زیاد و نوینی در اختیار دارند و در معرض تهاجم فرهنگی قرار دارند. اگر مساجد اطلاع رسانی و آگاهی دهی کنند جوانان ما از پشتوانه قوی تری در مواجهه با تبلیغات غرب برخوردار می شوند .به عنوان مثال اگر گفته شود در یهود فلام مساله ای وجود دارد برای جوانان دیگر تازگی ندارد زیرا قبلا از طریق مساجد به آنها اطلاع رسانی شده است.
نظر شما