به گزارش خبرنگار شبستان، دکتر سیدمحمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی امروز ششم مهر در نشست مطبوعاتی که پیرامون تشریح جزییات جشنواره بینالمللی امام رضا (ع) و نمایشگاه بینالمللی رسانههای دیجیتال برگزار شد، در مورد کیفیت آثار جشنواره بینالمللی امام رضا (ع) گفت: کمیت ملموستر و عینیتر از کیفیت است و برای همین ارزیابی کیفیت دشوارتر است. اعضای هیئت علمی که با جشنواره امام رضا (ع) همکاری داشتهاند از 266 نفر به 191 نفر رسیدهاند، در این زمینه رشد 47 درصدی وجود داشته است.
حسینی از رشد 78 درصدی هیئت داوران جشنواره بینالمللی امام رضا (ع) خبر داد و افزود: هیئت داوران جشنواره امام رضا از 275 نفر به 490 نفر رسیدهاند. در بخش بستههای ارسالی به خارج از کشور نیز 208 درصد افزایش داشتهایم. برنامههای بخش بینالملل نیز از 85 به 105 برنامه رسیده که این رقم رشد 85 درصدی را نشان میدهد.
وی در پاسخ به این سؤال که وزارت فرهنگ و ارشاد تا چه اندازه به برگزاری جشنوارههایی با موضوع آزاد اهمیت میدهد، بیان کرد: ما در تلاشیم که همه استانها را برای برگزاری جشنوارهها درگیر کنیم. جشنواره فیلم کیش را داشتیم در بحث دفاع مقدس در سال قبل جشنواره فیلم برگزار کردیم و نمایشگاه کتاب دفاع مقدس را نیز در مشهد داریم. اهمیت برخی موضوعات ایجاد میکند که برای آنها جشنواره تخصصی برگزار کنیم اما این نشاندهنده بیتوجهی ما به جشنوارههایی با موضوع آزاد نیست، ما جشنواره فیلم فجر را داریم که موضوع آن آزاد است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به این سؤال که چه برنامهای برای صدور مجوز استفاده از ماهواره برای خبرنگاران دارید، یادآور شد: درخواستهایی از سوی اعضای هیئت علمی دانشگاهها، محققان و نمایندگان میآید که باید همه آنها رصد شوند. قطعا اگر خبرنگاران هم درخواستی داشته باشند باید مطرح کنند تا در کمیته مربوطه بررسی شود. هر فرد حقیقی و حقوقی که درخواست استفاده از ماهواره را داشته باشد باید درخواست استفاده از آن را ارسال کند تا ما در کمیته مربوطه آن را بررسی کنیم.
حسینی در مورد خانههای فرهنگ در خارج از کشور نیز عنوان کرد: در پاکستان چندین خانه فرهنگ وجود دارد که فعالیتهای گستردهای را انجام میدهند. برای برخی از کشورها نیز در نظر داریم این خانههای فرهنگ را راهاندازی کنیم، بخشی از برنامههای این خانههای فرهنگ برای ایرانیان مقیم آن کشور است و به تبع بخشی از غیر ایرانیان نیز از این برنامهها استفاده میکنند.
وی نمایشگاه رسانههای دیجیتال را فرصت مغتنمی برای ارایه آثار دیجیتالی عنوان کرد و افزود: در بخش رسانههای دیجیتال در جامعه ما عطش وجود دارد. در خانههای فرهنگ دیجیتالی در استانها بخشی را به عرضه آثار دیجیتال اختصاص دادیم که این امر با استقبال مواجه شده است و تا حدودی میتواند از ورود محصولات خارجی جلوگیری کند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مورد هزینه جشنواره بینالمللی امام رضا (ع) یادآور شد: این جشنواره با مشارکت بسیاری از دستگاهها و سازمانها برگزار میشود که هر کدام به مقتضی فعالیت خود هزینه کردهاند اما در کل رقم دقیقی از آن ندارم. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در بودجه سالانه امسال دو میلیارد و 500 میلیون تومان به جشنواره امام رضا (ع) اختصاص داده است.
وی در پاسخ به این سؤال که چه تمهیداتی برای تکراری نشدن برنامههای جشنواره امام رضا (ع) دارید، گفت: منابع اسلامی ما آنقدر غنی است که هر چقدر کار کنیم باز هم ظرفیت برای بهرهمندی وجود دارد. اسلام دین کامل و همیشه پاسخگوی نیازهای انسانها است، همانطور که قرآن همیشه طراوت و تازگی دارد اهل بیت ما و امامان معصوم ما نیز طراوت دارند.
حسینی در مورد برنامههای وزارت فرهنگ و ارشاد در هفته دفاع مقدس یادآور شد: نمایشگاه ملی کتاب دفاع مقدس در مشهد با 6500 عنوان کتاب برپا است. وزارت فرهنگ و ارشاد خود را مکلف به حمایت از هنرهای مختلف از جمله تئاتر، فیلم و موسیقی در عرصه دفاع مقدس میداند. هنوز جای کار زیادی در این عرصه وجود دارد و ما دین خود را ادا نکردیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از رایزنی با وزارت بهداشت به منظور تجهیز مراکز بهداشتی، درمانگاهها و مطبها به کتابهای مناسب خبر داد.
وی در مورد لایحه نظام جامع رسانهای نیز گفت: بر اساس قانون برنامه پنجم تا پایان سال اول مکلف هستیم این لایحه را آماده کنیم و ارایه دهیم. ما تا پایان امسال فرصت داشتیم اما در سه ماه نخست سال لایحه را آماده کردیم و برای دولت فرستادیم. این لایحه در کمیسیون لوایح دولت در حال بررسی است و به زودی در اختیار کمیسیون فرهنگی مجلس قرار میگیرد اما نمایندگان مجلس شتاب دارند و ما معتقدیم این کار باید با دقت صورت بگیرد، به هر حال در همین مجلس تکلیف لایحه نظام جامع رسانهای مشخص خواهد شد.
پایان پیام/
نظر شما