صنعت نشرایران در کتاب آرایی با جهان فاصله دارد

خبرگزاری شبستان: علیرضا هاشمی با بیان اینکه صنعت نشر کتاب کاغذی در جهان علیرغم افت و خیزی که در رویارویی در کنار نشر دیجیتال داشت همچنان بازار بزرگ را در اختیار دارد؛گفت:صنعت نشر ایران با کتاب آرایی در جهان فاصله بسیاری دارد .

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، نشست تخصصی «راهکارهای جدید چاپ و صحافی در صنعت نشر امروز» عصر سه شنبه 18 اردبهشت  با حضور دکتر علیرضا هاشمی مدیر انتشارات ایران فردا، علی واضحی، مدیر شرکت راهکار برگ بهشت و جلال ذکایی، مدیر کل اسبق چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در تالار فرهنگوران سرای اهل قلم برگزار شد.

 

در این نشست، دکتر علیرضا هاشمی، مدیریت انتشارات ایران فردا گفت: صنعت نشر کتاب کاغذی در جهان علیرغم افت و خیزی که در رویارویی در کنار نشر دیجیتال داشت همچنان بازار بزرگ را در اختیار دارد؛ استقبال از نمایشگاه های کتاب فرانکفورت و پاریس و... و اختصاص 80 درصد فضای نمایشگاهی به کتاب کاغذی نشان دهنده علاقه مندی به کتاب کاغذی با جلد زیباست که کتاب های دیجیتال فاقد این مشخصه هستند.

 

وی با بیان اینکه صنعت نشر ایران در تاریخ پرفراز و نشیب خود توانسته جایگاه خود را در روشنگری و آموزش حفظ کند.؛ اظهار کرد:  اگر زیبایی ظاهر کتاب را عامل پیشرفت و وجود آن در بازار بدانیم؛ می بینیم صنعت نشر ایران  با کتاب آرایی در جهان فاصله بسیاری دارد همه می دانند که فاصله ما با جهان بسیار است؛ یکی از امکانات مدرن و چاپ و صحافی که دنیای مدرن در اختیار ناشران می گذارد و  در عرصه فروش تاثیرگذار است مواد اولیه است.

 

علیرضا هاشمی با اشاره به تکنیک هایی که برای جلد کتاب در دنیا کاربرد دارد و در ایران هم باید از آنها استفاده کنند، گفت:نسل جدیدی از روکش ها در ایران آمده که درمجموعه ایران فردا جدیدترین نوع آن هم  هم استفاده میی توان به کاغذهای چاپ افست برای استفاده از جلد کتاب که بدون سلفون به کار می رود، پارچه های قابل چاپ افست که در انتشار کتاب های هنری در دنیا استفاده می شود و جلدهای چرم و جیر قابل افست  اشاره کرد.

 

وی افزود: از جمله تکنیک های جدیدی که در صحافی و چاپ به ناشران کمک می کند می توان به کلیشه های سه بعدی برای برجسته کردن جلد،‌ کلیشه های ماکرو و رنگ کردن لبه های کتاب  اشاره کرد که اینها در بازار فروش می توانند به ناشران کمک کنند.

 

وی دسته بندی و جعبه کتاب را یکی دیگر از ابزارهایی دانست که به فروش کتاب کمک می کند و گفت: ما در ایران کتاب را بسته بندی نمی کنیم اما در دنیا است به ویژه برای کتاب کودک مرسوم است می توان از این پکیج ها استفاده کرد.

 

مدیر انتشارات فردا اظهار کرد: مجموعه امکاناتی وجود دارد که از مواد اولیه چاپ مدرن تا استفاده از رنگ های جذاب تر در دنیا مرسوم است که  می تواند به صنعت نشر ما کمک می کند و آن ناشری که از این آپشن ها استفاده می کند از بازار نشر بهره بیشتری می برد.

کد خبر 704149

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha