دوره آموزشی توانمندسازی موسسات قرآنی مازندران برگزار می شود

خبرگزاری شبستان: معاون قرآن و عترت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران از برگزاری دوره آموزشی توانمندسازی موسسات قرآنی دیار علویان در راستای اجرایی نمودن اصل ۴۴ قانون اساسی خبر داد.

محمد فوقی، معاون قرآن و عترت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران امروز ( 18 اردیبهشت) به خبرنگار خبرگزاری شبستان در ساری گفت: اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران با همکاری شورای توسعه قرآن استان و اداره کل تبلیغات اسلامی و سایر دستگاه های اجرایی مازندران، دوره آموزش و توانمندسازی موسسات قرآنی مازندران را برگزار می کند.

 

وی ادامه داد: حمایت از توسعه و توانمندسازی موسسات قرآن و عترت از اهداف و سیاست های معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و کارگروه تبلیغ و ترویج شورای توسعه قرآن است.

 

فوقی اظهار کرد: سیاست ما در توانمندسازی موسسات قرآنی، تاکید بر نقش حداکثری موسسات قرآن و عترت و تصدی گری حداقلی دولت در فعالیت های تبلیغی و ترویجی قرآن و جهت دهی فعالیت ها در مسیر تحقق سبک زندگی قرآنی و اجرایی شدن اندیشه های قرآنی امام راحل(رحمت الله علیه) و مطالبات قرآنی مقام معظم رهبری(مد ظله العالی) است.

 

وی بیان کرد: در راستای اجرایی نمودن اصل 44 قانون اساسی، طراحی و ایجاد ساز و کارهای کاهش تصدی گری دولت و تقویت بخش مردمی موسسات قرآنی از اهداف برگزاری دوره آموزش توانمندسازی موسسات قرآن و عترت مازندران هستند.

 

فوقی ابراز کرد: حمایت از ارتقای سطح برنامه های قرآنی در رسانه های مکتوب و غیر مکتوب و جراید و مطبوعات و تقویت سامانه های مجازی مشاوره قرآنی و پاسخگویی به شبهات مرتبط با قرآن و گفتمان سازی قرآنی و حمایت و اجرای طرح های مربوط به مقابله با ترویج اسلام هراسی و اسلام ستیزی از اهداف و سیاست های ما در توانمندسازی موسسات قرآن و عترت به شمار می آیند.

 

وی گفت: توانمندسازی موسسات قرآنی به معنای حمایت از موسسات قرآنی در تامین تمامی هزینه ها و برنامه و فعالیت ها از سوی دولت نیست باتوجه به غیرانتفاعی و مردمی بودن موسسات قرآنی، بخشی از حمایت ها از سوی دولت و بخش عمده آن باید از سوی مشارکت مردم تامین و هزینه شود و نقش تولی گری دولت محفوظ بماند.

 

فوقی اظهار کرد: پرداخت کامل هزینه های موسسات قرآن و عترت از سوی دولت در دراز مدت یک آسیب جدی است و ما به دنبال آن هستیم تا سطح این موسسات از نظر کمی و کیفی ارتقا یابد و تلاش ما بر این است تا بسیاری از فعالیت های قرآن را برون سپاری و به موسسات قرآن و عترت واگذار نماییم و لازمه آن، توانمندسازی موسسات قرآن و عترت از نظر تخصصی و منابع انسانی به حدی است که توانایی انجام این امور را داشته باشند.

 

وی بیان کرد: فعالیت های قرآنی اگر صبغه دولتی داشته باشد، این هم در درازمدت آسیب است و این به معنای شانه خالی کردن دولت از حمایت فعالیت های قرآنی نیست بلکه معنای آن سهیم شدن حداکثری مردم در فعالیت های دینی و قرآنی است که بسیار بابرکت و تاثیرگذار است.

 

فوقی ابراز کرد: با توجه به تغییرات سریع و غیرقابل و پیش بینی عصر حاضر و تغییر نگرش و رفتارها و توسعه و گسترش فناوری اطلاعات و چالش ها و آسیب های پیش رو با توانمندسازی موسسات قرآن و عترت یکی از ضروری ترین امور است که به آموزش نیاز دارد.

 

وی گفت: مسئولیت پذیری بیشتر موسسات قرآن و عترت و واگذاری آزادی عمل و توانایی تصمیم گیری مستقل در برنامه های قرآنی و تفویض اختیار بیشتر در چارچوب مقررات و قوانین و درگیرکردن بیشتر آنها به ترویج فرهنگ قرآن و عترت در جامعه و افزایش کارآیی و کارآمد نمودن موسسات و تاکید به تربیت و انتخاب مدیران شایسته در موسسات قرآنی از دیگر سیاست های ما در دوره آموزش توانمندسازی مدیران موسسات قرآن و عترت محسوب می شوند.

 

فوقی اظهار کرد: عدم متولی خاص در فعالیت های قرآنی کشور و تعدد و تناقض در تصمیم گیری ها، حیات بسیاری از موسسات قرآنی را تهدید می کند بنابراین توانمندسازی و دادن آزادی عمل به موسسات قرآن و عترت یکی از راهبردهای اساسی در تامین بقا و تداوم و استمرار این موسسات است.

 

وی بیان کرد: موسسات قرآن و عترت، قابلیت و تبحر لازم را برای انجام دادن موفقیت آمیز بسیاری از فعالیت های قرآنی که در جامعه اثربخش باشد را دارند و این هیجان و شوق و انگیزه موسسات قرآنی را باید افزایش دهیم و تقویت کنیم تا از این ظرفیت مردمی موسسات هر چه بیشتر استفاده شود تا در کاهش آسیب های اجتماعی و ترویج فرهنگ قرآنی در جامعه بهره ببریم.

 

فوقی ابراز کرد: توانمندسازی موسسات قرآن و عترت، پیامدهای مثبت بسیاری را به دنبال دارد و تعهدات دینی و اخلاقی آنها نسبت به وظائف دینی در حل معضلات و ناهنجاری های اجتماعی را افزایش خواهد داد و رابطه معناداری بین موسسات قرآنی و دستگاه های دولتی ایجاد خواهد شد.

کد خبر 704071

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha