نیاز مردم به مطالعه را در کانون‌های فرهنگی مساجد تامین کنیم

خبرگزاری شبستان:رییس دانشکده روابط بین‌الملل وزارت خارجه بااشاره به موفقیت کانونهای مساجد در انجام اقدامات فرهنگی گفت:دانشگاه برای ترویج فرهنگ از مساجد کمک گرفته است و از این رو با تعریف نیازمطالعاتی مردم در مساجد می‌توانیم از این ظرفیت بهره ببریم.

شیخ‌الاسلامی، رییس دانشکده روابط بین الملل وزارت خارجه در گفتگو با خبرنگار سیاسی شبستان در مورد نقش مساجد و کانون‌های فرهنگی هنری در ترویج فرهنگ کتابخوانی در جامعه گفت: اگر از نقش و جایگاه مساجد در قالب آنچه که در جامعه هستند بپرسیم باید بگوییم آنچه که در جامعه وجود دارد، مطلوب نیست و در حد بهره گیری از ظرفیت های مساجد نیست.

 

وی با بیان اینکه مسجد کانون دل ها و عواطف مذهبی مردم در کشور است و اکنون نیز تا حدودی همین گونه است، اظهار کرد: اما نمی توان این موضوع را انکار کرد که نقشی را که مساجد سابقا ایفا می کردند امروز نیز باید بگوییم میان نهادهای مختلف توزیع شده است و مسجد نتوانسته است آن جایگاه ممتازی را که در انقلاب این کشور داشته است، حفظ کند.

 

این استاد دانشگاه با اشاره به نقش هایی که مساجد در کشور می توانند داشته باشند، خاطرنشان کرد: این نقش ها بسیار ممتاز هستند. ما در دنیایی زندگی می کنیم که با فراوانی اطلاعات مواجه هستیم و ما با فراوانی منابع در این زمینه مواجه هستیم و مهم است که بدانیم مردم مراجع فرهنگی و هویتی خود را چگونه انتخاب می کنند.

 

وی گفت: مطالعات نشان می دهد که مردم به منابع فرهنگی رجوع می کنند که نیازی از نیازهای آنها را برطرف کند و در حقیقت محوریت نیاز همراه با اعتماد موجب مراجعه مردم به منابع خواهد شد.

 

وی با بیان اینکه ابتدا باید این سوال را بپرسیم که مساجد و کانون های فرهنگی تا چه حد توانسته اند به عنوان بخش غیرقابل چشم پوشی در جامعه نقش ایفا کنند، تصریح کرد: اکنون مانند گذشته نیست که چون مرجعی وجود ندارد مردم به مسجد رجوع کنند، مراجع فراوان هستند و اطلاعات فراوانی رد و بدل می شود و از میان این اطلاعات مخاطبان انتخاب می کنند و انتخاب آنها وابسته به نیاز آنهاست.

 

رییس دانشکده روابط بین الملل وزارت خارجه خاطرنشان کرد: ما باید بر روی نیاز مردم به مراکز فرهنگی کار کنیم تا مردم نیاز خود را در کانون های فرهنگی مساجد ببینند که البته باید بر روی این موضوع کار و پژوهش انجام شود.

 

این استاد دانشگاه با مقایسه مراکز فرهنگی دیگر با کانون های فرهنگی مساجد گفت: ما در این مقایسه باز هم به کانون های فرهنگی مساجد دست مریزاد می گوییم زیرا باید بپذیریم کانون های فرهنگی مساجد جزء موفق ترین کانون های فرهنگی در جامعه بودند و سایر مراکز فرهنگی در جامعه به مراتب ضعیف تر از آنها عمل کردند.

 

وی گفت: دانشگاه همیشه این آمادگی را داشته است که در کنار مسجد قرار بگیرد و در ارتقای فرهنگ مطالعه در جامعه موثر باشد و می دانیم که مساجد و کانون های فرهنگی که در دانشگاه ها هستند جزو موفق ترین مراکز فرهنگی جامعه محسوب می شوند، امیدواریم بتوانیم زمینه ای را فراهم کنیم که نسل جدید حس نیاز قوی تری را به کانون های فرهنگی مساجد داشته باشد.

کد خبر 703987

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha