زیارت به عنوان یک ظرفیت و قدرت نرم در جهان اسلام است

معاون تبلیغات و ارتباطات آستان قدس رضوی با بیان اینکه گردشگری دینی موجب انتقال پیام های علمی، فرهنگی در فضای دیپلماسی فرهنگی جهان امروز می شود، گفت: زیارت به عنوان یک ظرفیت و قدرت نرم در جهان اسلام است.

حجت الاسلام سید حسینی، معاون تبلیغات و ارتباطات آستان قدس رضوی در گفتگو با خبرنگار شبستان درمشهد گفت: تنها یک درصد صنعت گردشگری دینی جذب کشور می شودو پنج شاخه اصلی سیاسی، فرهنگی، اقتصادی، فرهنگی و گردشگری مذهبی دارای جایگاه والایی در صنعت توریسم جهانی است.

 
وی با بیان اینکه ابعاد مختلف گردشگری دینی حوزه وسیعی از صنعت گردشگری دینی را شامل می شود، افزود: دست یابی به معرفت توحیدی، دینی، عبرت آمیزی، بیان راهکارهای چالش های زیارت در سطح بین الملل، آشنایی با تربیت صحیح انسانی و شناخت عظمت الهی از جمله ابعاد مختلف گردشگری دینی حوزه وسیعی در صنعت گردشگری دینی است.
 

دبیر شورای عالی فرهنگی آستان قدس رضوی با بیان اینکه زیارت اماکن متبرکه موجب افزایش گرایش و علاقمندی به دین اسلام می شود، تصریح کرد: برای گرایش به دین اسلام و اشاعه شاخص های دینی در جامعه باید از الگوهای اسلامی و نظریات مقام معظم رهبری در این راستا بهره برد.

 

وی از زیارت به عنوان یک ظرفیت و قدرت نرم در جهان اسلام یاد کرد و گفت: زیارت عین توحید و از مسیرهایی صحیح برای تکامل، تعالی و تربیت انسان‌ها است اما وهابیت با مانع‌تراشی، سم‌پاشی، تبلیغات مسموم و غیر اصولی خود و عَلم کردن احادیث و روایاتی خاص، اذهان عمومی را مشوش کرده است.

 

معاونت تبلیغات آستان قدس رضوی شایسته‌ترین مکان برای برگزاری این همایش را آستان قدس معرفی و اظهار کرد: اولین همایش بین‌المللی گردشگری دینی و توسعه فرهنگ زیارت توسط آستان قدس رضوی و با همکاری سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و مجمع جهانی اهل بیت(ع) در روزهای 14 و 15 مهرماه با حضور 250 مهمان داخلی و 100 مهمان خارجی از 42 کشور جهان در تالار شیخ طبرسی بنیاد پژوهش‌های آستان قدس رضوی برگزار می‌شود.

 

وی به شخصیت‌های شرکت‌کننده در این همایش اشاره و تصریح کرد: در این همایش وزرای گردشگری عراق، سوریه و لبنان، وزیر آموزش عالی عراق، مسئول وقف شیعی عراق، تولیت‌های حرم امام‌علی(ع)، امام‌حسین(ع)، حضرت عباس(ع)، کاظمین و سامرا از عراق، تولیت حرم حضرت زینب(س) و رقیه(س) از سوریه و تولیت‌های حرم رأس‌الحسین(ع)، حضرت زینب(س) و بی‌بی نفیسه از مصر حضور دارند.

 

معاون تبلیغات آستان قدس رضوی با بیان اینکه ریاست همایش به عهده علی‌اکبر ولایتی، مشاور مقام معظم رهبری در امور بین‌الملل است، خاطرنشان ساخت: این همایش در دو محور نظری، پژوهشی با 14 موضوع و محور کاربردی در قالب هشت موضوع برگزار می‌شود و در پی فراخوان همایش، 324 چکیده مقاله و 202 اصل مقاله دریافت شد که پس از بررسی این مقالات توسط هیأت علمی 12 نفره همایش، 141 مقاله برای شرکت در همایش پذیرفته شدند.

 

دبیر شورای فرهنگی آستان قدس رضوی، این همایش را دارای پنج کمییسیون تخصصی دانست و بیان کرد: در این همایش علاوه بر سخنرانی‌های اصلی که در صحن همایش انجام می‌شود، پنج کمیسیون تخصصی به منظور عمیق شدن همایش لحاظ شده است تا در آن از نظرات دیگر فرهیختگان نیز استفاده شود.

 

وی بیان کرد: این کمیسیون‌ها عبارتند از کمیسیون ماهیت و فرهنگ زیارت و گردشگری دینی، نقش گردشگری دینی در همگرایی اسلامی، نقش حفظ آثار اسلامی و تاریخی در گردشگری دینی، بایسته‌ها، موانع و راهبردهای گردشگری دینی و کمیسیون نقش زیارت و گردشگری دینی در تحقق الگوی پیشرفت اسلامی ـ ایرانی است.

 

حسینی تصریح کرد: اعضای هیأت علمی همایش به منظور مشخص شدن مبانی دینی همایش و تعیین چارچوب‌ها و خط مشی‌های اصلی و اساسی این همایش، دیدارهایی با برخی از مراجع و اندیشمندان از جمله آیات عظام مکارم شیرازی، نوری همدانی، جوادی آملی، آیت‌الله حسینی بوشهری و حجت‌الاسلام سیدمهدی میرباقری داشتند.


وی در ادامه با بیان اینکه کشور ما با دارا بودن هشت هزار و 919 مکان مذهبی و مقدس، همچنان فاقد یک ساماندهی تخصصی و متمرکز در امر گردشگری و حوزه زیارت است، اذعان داشت: اماکن مذهبی کشورمان به غیر از ماهیت و جوهره دینی، مذهبی و معرفتی، دارای اندیشه، هنر و تمدن تاریخ‌ساز ایرانی نیز است لذا گردشگران خارجی که به ایران سفر می‌کنند ضمن محور قرار دادن زیارت اماکن متبرکه و مقدس، می‌توانند با پیام‌های فرهنگی، تمدنی و تاریخی ایران اسلامی نیز آشنا شوند.


دبیر شورای فرهنگی آستان قدس رضوی با بیان این مطلب که حدود 70 درصد از میراث گران‌سنگ بشری در حوزه جهان اسلام رقم خورده است، گفت: با این وجود حدود 70 درصد از درآمدها، عواید و منافع صنعت گردشگری نصیب غیر مسلمان‌ها می‌شود.
 

 

 

پایان پیام/

کد خبر 70395

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha