قرار نیست صفر تا۱۰۰ساختمان های زلزله زده را دولت بسازد/روستایی ها می توانند خودشان سرویس بهداشتی بسازند

خبرگزاری شبستان: استاندار کرمانشاه با اعلام اینکه تا کنون ۵ هزار و ۳۳۵ میلیارد تومان اعتبارات در اختیار مناطق زلزله زده قرار گرفته است، گفت: قرار نیست صفر تا صد ساختمان های زلزله زده را دولت بسازد.

به گزارش خبرنگار دولت خبرگزاری شبستان، هوشنگ بازوند، استاندار کرمانشاه در نشست خبری به منظور ارایه گزارش از روند بازسازی مناطق زلزله زده کرمانشاه در حاشیه بازدید خبرنگاران دولت از این مناطق گفت: این زلزله در این گسل زاگرس در تاریخ بی سابقه بود. ۲۵۰ متر مربع در ۱۲ کیلومتر زمین رخ داد و هرجا زمین شل بود کل ساختمان ها ریختند و یک طرف ۹۰ سانت بالا آمده و ۳۰ سانت پایین رفته بود.

وی با بیان اینکه در این زلزله ۳۰ درصد دبی آب افزایش یافت و منحر به این شد که بسیاری از لوله های آبرسانی از بین بروند و شهرها آب های الوده استفاده کنند، افزود: تنها زلزله مشابه سرپل ذهاب زلزله رودبار و منجیل بود با این تفاوت که ۷۲ ساعت جاده های روربار و منحیل بسته بود و باعث شد که ۳۵ هزار نفر از بین بروند.

استاندار کرمانشاه با اعلام اینکه ۵ تا ۶ هزار میلیارد تومان خسارت در پی وقوع زلزله سرپل ذهاب ایجاد شد و برای جبران آن ۷ تا ۸ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است، یادآور شد: در این زلزله ساختمان هایی که توسط دولت ساخته شده بود مانند بیمارستان ها و مسکن مهر آسیب بیشتری نسبت به ساختمان های خودساز مردم دیدند.

وی ادامه داد: در این زلزله یکی از محورهای ما نین ساعت و دیگری ۴۵ دقیقه بسته شد. هلال احمر باید برای یک زلزله بیش از ۷ ریشتر تجهیز شود و مدیریت بحران کشور هم ساخته شود و این خلا را در این زلزله نیروهای نظامی جبران کردند و سپاه و ارتش و قرارگاه خاتم و پیمانکاران منطقه بسیار تلاش کردند و ۱۱ هزار امدادگر جوان عملیات را انجام دادند که هلال احمر نمی توانست این عملیات را انجام دهد.

بازوند یادآور شد: مساله امداد و نجات زلزله کرمانشاه تا ساعت ۱۱ صبح فردای زلزله به پایان رسید و یک رکورد به حساب می آید. پس از آن بازسازی و امدادگری روستاها را به سپاه پاسداران و شهرها را به ارتش سپردیم. در خیلی از روستاها که دور بودند با هلی کوپتر چادر ریختیم و اینگونه امداد رسانی را انجام دادیم.

وی با اشاره به بحث اسکان اضطراری عنوان کرد: ۹۴ هزار چادر را توزیع کردیم و به ازای هر ۲ چادر یک چادر هدر رفت داشتیم.

فضاهای مجازی در حل این بحران بسیار کمک کرد

استاندار کرمانشاه با تاکید بر این نکته که فشار روانی بر مردم این منطقه کمتر از مناطق دیگر زلزله زده بود و با توجه به تحمل سختی های جنگ با صبر بیشتری در برابر این بحران برخورد کردند، اضافه کرد: فضاهای مجازی در این بحران هم بسیار کمک به ما بود برای امدادرسانی و از سوی دیگر هم دشمنان از این طریق سمپاشی های زیادی انجام دادند و مردم هم نسبت به مردم کرمانشاه دینی را ادا کردند و در برابر این که کرمانشاهی ها ۸ سال سینه شان را در برابر گلوله دشمن قرار داده بودند مردم کشور ادای دینی کردند و ما هم در مقابل توزیع های مردم که مشکلاتی را برای ما ایجاد کردند ایستادگی نکردیم.

وی در پاسخ به این سوال که تجربه اصلی مدیریت بحران زلزله کرمانشاه چه بود، اعلام کرد: ما دریافتیم که نباید در این بحران بمانیم و از فردای زلزله ادارات را گشودیم و زلزله بود و زندگی مردم هم جاری بود و هیچ خللی در زندگی مردم ایجاد نشد و من هیچگاه چادرهای مدیریت بحران به پا نکردم و در حین پس لرزه ها هم جلسات را برگزار کردیم و کارها را ادامه دادیم.

حاشیه ای به نام کانکس

استاندار کرمانشاه با اشاره به مباحث ایجاد شده در خصوص کانکس ها تاکید کرد: ما می دانستیم که کانکس ها این حاشیه ها را به وجود خواهند آورد اما به دلیل وسعت زلزله ناچار به ارائه کانکس به مردم بودیم و تا ۴۵ روز همه بی خانمان ها را در کانکس ها جاگیر کردیم و البته به کسانی که خانه داشتند کانکس ندادیم و با همکاری ارتش، سپاه و بنیاد مستصعفان و خیریه ها این کانکس ها را به نردم دادیم.

وی ادامه داد: ما همچنین اردوگاه راه اندازی نکردیم و اسکان موقت برای مردم ایجاد کردیم و آن را با اسکان دائم مردم گره زدیم تا از وسایل باقی مانده شان و زمین هایشان حفاظت کنند.

یک مورد سرقت هم نداشتیم

بازوند وضعیت مردم شهر را متفاوت از روستاها دانست و تاکید کرد: با وجود تمام این مشکلات در شهرها هم همان کار را انجام دادیم و همین امر باعث شد که یک سرقت هم نداشتیم.

وی از حمایت مردم از زلزله زده نیز تشکر کرد و گفت: حضور رهبر انقلاب در منطقه نیز جان تازه ای به مردم داد و این اولین زلزله ای بود که مدیریت بحران آن به استان سپرده شد و کل مسئولان سیاستشان این بود که از استان در مدیریت این بحران حمایت کنند.

سه روز بعد از زلزله با حضور رئیس جمهور ابلاغیه ها و نقدینگی در اختیار ما قرار گرفت

استاندار کرمانشاه با اشاره به این نکته که رهبر معظم انقلاب اسلامی بر ایجاد فرصت از زلزله برای مردم، تمرکز بر حل مشکلات و سرعت عمل تاکید داشتند، افزود: در همین رابطه اعتبارات به صورت ۱۰۰ درصد در اختیار استان قرار گرفت و تاکنون ۵ هزار و ۳۳۵ میلیارد تومان تامین اعتبار برای زلزله زدگان کرمانشاه داشته است که سه روز بعد از زلزله با حضور رئیس جمهور ابلاغیه ها و نقدینگی در اختیار ما قرار گرفت.

بازوند در ادامه به فرو ریختن ساختمان بیمارستان اسلام آباد غرب اشاره کرد و گفت: این مساله لکه ننگی بر دامن مهندسان سازنده آن بود و در مسکن مهر هم جندین بلوک ناپدید شدند و امیدوارم که قوه قضائیه با مسببان آن ها برخورد کند.

پرداخت اعتبار ۴۷ میلیون تومانی به روستاها

استاندار کرمانشاه در واکنش به انتقاد مردم از کم بودن اعتبارات برای بازسازی مناطق زلزله زده تصریح کرد: ۴۷ میلیون تومان به روستاها پرداخت می شود و قرار نیست که صفر تا صد ساختمان ها را دولت بسازد و نماسازی و ظریف کاری های ساختمان ها بر عهده خود مردم است و در هیچ بحرانی نیز به صورت کامل بازسازی بر عهده دولت نیست ضمن اینکه اگر مصوبه ای برای افزایش اعتبارات باشد ما از آن استقبال می کنیم.

وی در ادامه به کمک های مردمی در بازسازی مناطق زلزله زده اشاره کرد و اظهار داشت: ۶۳ میلیارد تومان مردم به هلال احمر و ۲ میلیارد تومان به کمیته امداد امام خمینی و ۲ میلیارد تومان به بنیاد مستضعفان کمک کردند و آقای زیبا کلام ۳میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان، علی دایی ۸.۵ میلیارد تومان و نرگس کلباسی ۵ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان برای زلزله زدگان هزینه کردند.

استاندار کرمانشاه همچنین از پرداخت ۲ میلیون تومان بلاعوض به مردم برای خرید یخچال، کولر و فرش به زلزله زدگان برای تابستان خبر داد و گفت: کل این مبلغ توزیع شده است.

وی در واکنش به تغییر فرماندار سرپل ذهاب تاکید کرد: به دلیل اینکه فرماندار قبلی تا سه روز اول نمی دانست چه کند و ما به سرعت عمل نیاز داشتیم او را تغییر دادیم.

وزارت بهداشت مسئول ساخت سرویس بهداشتی بودند

استاندار کرمانشاه در پاسخ به سوال شبستان مبنی بر اینکه مردم این مناطق نسبت به نبود سرویس بهداشتی و حمام گله دارند، گفت: مسئولیت این مساله بر عهده وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است و شهرداری هم به این مساله کمک می کند.

وی افزود: در شهرها در سطح شهر سرویس های بهداشتی و حمام وجود دارد و در روستاها هم ما از آن ها انتظار داریم که خودشان در گوشه خانه هایشان سرویس بهداشتی و حمام بسازند و این درست نیست که بخواهند دولت همه کارها را انجام دهد.

بازوند تصریح کرد: هنر ما این است که مردم را آماده کنیم تا در بطن بحران کارشان را انجام دهند نه اینکه آن ها را بنشانیم و همه کار را انجام دهیم.

برای مستاجرین وام ها را گرفته ایم

استاندار کرمانشاه در خصوص پیمانکاران نیز اعلام کرد: بیش از هزار پیمانکار وجود دارند و ۵۰۰ پیمانکار فعال هستند که البته بیشتر آن ها غیر بومی هستند و ۱۱هزار و ۶۰۰ نیرو فعالیت می کنند.

بازوند راجع به خانه های بهداشت گفت: ۲۰ اکیپ سیار برای اقدامات بهداشتی و درمانی در مناطق روزانه حضور می یابند.

وی در پایان در مورد وضعیت مستاجرین هم اعلام کرد: برای مستاجرین وام ها را گرفته ایم و زمین هم اختصاص داده ایم.

کد خبر 703924

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha