به گزارش خبرگزاری شبستان از خرم آباد، هجوم ریزگردهای خاکی آسیبی جدی است که این روزها به رغم هوای بهاری و طبیعت سرسبز موجب آزار مردم مناطق غربی و جنوب غرب بویژه استان لرستان شده است.
سال های گذشته با خاکی شدن آسمان، مردم به برای تهیه ماسک های استاندارد به تکاپو افتاده، کودکان را در منازل حبس می کردند، افراد سالخورده از منزل خارج نمی شدند و گاهی به دلیل آلودگی هوا و برای نجات جان ارزشمند انسان، فعالیت های اجتماعی و دولتی تعطیل می شد.
اما در سال های اخیر و جولان گاه و بی گاه ریزگردهای خاکی مردم به این وضعیت عادت کرده و در کنار ریزگردهای خاکی زندگی جریان دارد، مدارس، مهدهای کودک، ادارت و ورزش های صبحگاهی تعطیل نمی شود.
در حالی که مسئولان گویی اعتقاد دارند ریزگردهای خاکی تاثیری بر سلامت مردم ندارد، این روزها مردم برای در امان ماندن از این خطر جدی چشم به راه تدابير مسئولان هستند.
گرچه این معضل گاه بیگاه مهمان ریه های مردم می شود و به معضلی دائمی در استان تبدیل شده و تعطیلی هر روزه استان مشکلی را حل نمی کند.
وجود ریزگردها بر فعالیت درختان و اکوسیستم جنگلها تأثیر منفی میگذارد و بنا به نظر کارشناسان یکی از عوامل زوال درختان جنگل های زاگرس ریزگردهای خاکی بوده است.
مهرداد فتحی بیرانوند، مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان، گفت: هم اکنون هوای اکثر شهرهای استان در وضعیت ناسالم قرار دارد.
وی افزود: میزان آلودگی هوا در شهرستان های پلدختر، رومشکان و کوهدشت حدود سه و نیم و تا چهار و نیم برابر حد مجاز است.
فتحی بیرانوندی، اظهار داشت: در شهرستان های الشتر، خرم آباد، چگنی و نورآباد میزان آلودگی هوا حدود 2 تا 3 و نیم برابر حد استاندارد است.
گفتنی است، امروز سیزدهمین روز آلوده استان در سال 97 می باشد.
به نظر می رسد با توجه به نبود ظرفیت مناسب برای مهار کانون ریزگردهای خاکی در خارج از کشور، مهمترین راه حل برای کاهش آلودگی هوا و کاهش ورود ریزگردها به استان، مهار کانون های ریزگرد در داخل کشور است و مسئولان باید در این زمینه برنامه ریزی جدی داشته باشند.
نظر شما