کتاب تاثیری تعیین کننده در سرنوشت ملت ها دارد/مساجد؛ بهترین پایگاه ترویج فرهنگ مطالعه

خبرگزاری شبستان: مشکلات جامعه را باید با علم که منشا فکر است حل کرد، فکر نیز از مطالعه سرچشمه می گیرد. اگر مطالعه نباشد اصلا انسان وارد حوزه های فکری نمی شود. پس مطالعه کردن تاثیر تعیین کننده ای در سرنوشت و سرشت ملت ها دارد.

دکتر علیرضا صدرا، عضو هیات علمی دانشگاه تهران در گفت وگو با خبرنگار گروه اندیشه خبرگزاری شبستان، ضمن خوب ارزیابی کردن سی و یکمین نمایشگاه بین المللی کتاب، اظهار کرد: امسال نمایشگاه از نظر کمی و کیفی رشد قابل توجهی داشته است.

 

وی در بخش دیگری از مباحث خود در مورد عواقب و تاثیر سوء کاهش سرانه مطالعه بر سبک زندگی، گفت: این مساله اثر معکوسی در تولید و افزایش معرفت جامعه بر جای می گذارد. البته نمی توان کتمان کرد که مشکلات اقتصادی بر وضعیت نشر اثر مسقتیمی دارد و اگر رکودی هم در بازار کتاب دیده می شود از یک بُعد به مسایل اقتصادی بازمی گردد نه لزوما عدم مطالعه.

 

دانشیار دانشگاه تهران تصریح کرد: یک واقعیت را نباید نادیده انگاشت که رواج رسانه های دیگر نیز در کاهش مطالعه کتاب کاغذی نقش داشته اند، به هر وصرت وقتی سایت ها و سایر امکانات برای مطالعه آنلاین و یا مطالعه کتاب در گوشی های تلفن همراه وجود دارد، بسیاری از کتاب ها بازنشر نمی شوند.

 

وی تاکید کرد: این شیوه مطالعه در میان دانشجویان نیز دیده می شود؛ در حالی که دانشجو به طریق اولی می تواند آیینه تمام نمای جامعه باشد و مطالعه به ویژه در میان این قشر جامعه از اهمیت بسزایی برخوردار است. در مورد مطالعات آنلاین و شیوه کتابخوانی به جز شیوه کتابخوانی سنتی یا همان کتاب کاغذی شاهد رشد در جامعه هستیم. خود من گاهی متن درس هایی که تدریس می کنم را در سایت می گذارم.

 

صدرا با بیان اینکه علم منبع و منشا تحولات در جامعه است، تصریح کرد: مشکلات جامعه را باید با علم که منشا فکر است حل کرد، فکر نیز از مطالعه سرچشمه می گیرد. اگر مطالعه نباشد اصلا انسان وارد حوزه های فکری نمی شود. پس مطالعه کردن تاثیر تعیین کننده ای در سرنوشت و سرشت ملت ها دارد.

 

وی در بخش دیگری از مباحث خود با بیان اینکه ما کشوری بودیم که ابن سیناها و فارابی ها در آن زندگی کرده و به ترویج علم و دانش پرداخته اند، ابراز کرد: این پیشینه غنی تاریخی و علمی می طلبد که سرانه مطالعه در کشور ما بالاتر رود، مطالعه تاثیر مستقیم در اعتلای فکر در جامعه دارد چراکه اعتلای علمی مصادف با رشد فرهنگی، هویتی و مدنی جامعه می شود و به طور طبیعی بسیاری از مشکلات اقتصادی را حل می کند.

 

عضو هیات علمی دانشگاه تهران در مورد تاثیر کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور بر افزایش سرانه مطالعه در کشور، گفت: واقعیت آن است که جلسات مساجد به عنوان نهادی مردمی در هر زمینه ای می تواند مفید و فرهنگ ساز باشد به ویژه در امر مطالعه، به هر صورت مساجد جریان انقلاب را همراهی کرده و بعدها در طول دفاع مقدس هدایت گر بودند. طبیعتا انس مردم با مسجد بیشتر است در نتیجه هر برنامه ای که در زمینه کتاب و کتاب خوانی در قالب مسجد انجام شود می تواند مفید و اثربخش باشد.

 

صدرا تاکید کرد: ما ملتی منزوی نیستیم، می خواهیم با جدیترین تکنولوژی های دنیا آشنا شویم، اما این مهم مستلزم آن است که با تکیه بر فرهنگ غنی خود پیش رویم. باید مبانی اسلامی-ایرانی خود را بازتولید کنیم که بهترین ملجاء در این باره مساجد هستند.

کد خبر 703710

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha