هر ایرانی روزانه چند دقیقه کتاب می خواند؟

خبرگزاری شبستان: دبیر رویدادهای ترویج کتاب و کتابخوانی با تاکید بر لزوم بازنگری در شاخص های ارزیابی سرانه مطالعه در ایران گفت: برای یک سنجش جامع و علمی باید شاخص ها و معیارهای متناسب با فرهنگ ایرانی تعریف شود.

ابراهیم حیدری، معاون دفتر مطالعات و برنامه‌ریزی فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سی و یکمین نمایشگاه کتاب تهران در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان، گفت: سال ها پیش سازمانی که وابسته به جهاد دانشگاهی است، در دوران دولت اصلاحات طرحی را برای سنجش سرانه مطالعه کتاب و کتابخوانی در ایران شروع کرد که نتیجه آن با برخی از واکنش ها روبرو شد. از جمله این واکنش انتقاد به معیارها و شاخص های سنجش سرانه مطالعه یک کار ملی است و همکاری چندین دستگاه دولتی را می خواهد که یکی از آنها معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.

 

وی افزود: در وهله اول بازنگری در شاخص های سنجش مطالعه است، برخی معتقد  هستند که این شاخص ها باید مبتنی بر ارزشرهای فرهنگی ما باشد، مثلا برخی می گویند که باید خواندن ادعیه و قرائت قرآن را نیز باید جز مطالعه محسوب کرد، یا اینکه گروهی دیگر مطالعه در عرصه دیجیتال و فضای مجازی را نیز جز شاخص های مطالعه ارزیابی می کنند. بنابراین شاخص های ارزیابی سرانه مطالعه باید بومی سازی و متناسب با فرهنگ ایرانی تعیین شود تا بتوانیم یک گزاش جامع و علمی از مطالعه هموطنان عزیزمان داشته باشیم.

 

حیدری از چندین طرح پیشنهادی سنجش سرانه مطالعه در دفتر مطالعات و  برنامه ریزی فرهنگی وزارت و ارشاد اسلامی خبر داد و گفت: همانطور که گفتم تاکنون مهمترین سنجش سرانه مطالعه مربوط به همان سنجش واحد وابسته جهاد دانشگاهی بوده  است پس از آن سنجشی متقن و گسترده انجام نشده است، امیدوارم با همکاری دستگاه های فرهنگی کشور یک طرح جامع بومی سازی شده برای ارزیابی دقیق سرانه مطالعه در کشور شروع شود.

 

دبیر رویدادهای ترویج کتاب و کتابخوانی، در پایان تاکید کرد: سرانه مطالعه بر اساس محاسبات مختلف از میانگین 79 دقیقه تا میانگین 2 دقیقه اعلام شده که البته مطمئن ترین و دقیق ترین آمار طبق سنجشی که در سال 94 انجام شد، 12 دقیقه برای هر شهروند ایرانی در روز است.

کد خبر 703633

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha