به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، نشست ایران کپی رایت حقوق مادی و معنوی آثارفرهنگی با سخنرانی افشین شحنه تبار، مجید تفرشی و غلامرضا عزیزی امروز در سرای اندیشه سی و یکمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران برگزار شد.
در این نشست افشین شحنه تبار، مدیر انتشارات شمع ومه با اشاره به اینکه موضوع کپی رایت یک بحث تخصصی است، اظهار کرد: اما عضو نشدن ایران در کنوانسیون برن خطراتی را برای کشورمان داشته است به عنوان مثال ناشر ایرانی که در خارج از کشور فعالیت دارد با مشکلاتی روبرو خواهد بود.
وی گفت: اینجانب به شخصه عضو نبودن ایران در کنوانسیون برن را مشکلی می دانم که مربوط به وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی و یا مجلس نیست و نیاز است که در این زمینه خود ناشران وارد عمل شوند، خوشبختانه گام هایی از سوی ناشران برداشته شده است، اما کافی نیست.
در ادامه این نشست، مجید تفرشی، تاریخ نگار وپژوهشگر در این نشست گفت: انواع نقض قوانین کپی رایت در کشور مواجه هستیم، اولین نقض این است که حقوق معنوی دانشجو توسط اساتید رعایت نمی شود به طوری که برخی از اساتید که حتی یکبار هم مقاله دانشجو را مطالعه نکرده اند به اسم خودشان آن مقاله را ثبت می کنند، دومین نقض این است که ناشری اقدام به نقض حقوق ناشر دیگر کرده است وسومین نقض هم مربوط به نقض حقوق نویسنده توسط نویسنده است و چهارمین نقض هم توسط مربوط به رعایت نکردن حقوق مولف توسط ناشر است.
تفرشی اظهار کرد: متاسفانه در کشور ما برخی این گونه تلقی می کنند که در صورتی که در اثرشان نام مولف قید شود این نشانه بیسوادی است در صورتی که این نشانه احترام و اعتبارآن اثر است.
وی با اشاره به قدمت 50 ساله کپی رایت در ایران تصریح کرد: رعایت حال مولفان همواره مخالفان وموافقین داشته است به اعتقاد مخالفین ورود صنعت کپی رایت به ایران موجب شد که صنعت نشر در ایران محدود شود.
نظر شما