به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بجنورد؛ حسین فرخنده، دبیر اجرایی نخستین همایش ملی «اقتصاد مقاومتی و مقاوم سازی فرهنگی در سبک زندگی امام سجاد علیه السلام» امروز یک شنبه (16 اردیبهشت) در نشست خبری با محوریت این برنامه، به مقوله اهمیت برگزاری این همایش در بحث سبک زندگی به واسطه طرح این مقوله از سوی مقام معظم رهبری در استان پرداخت و گفت: اهمیت این مقوله به اندازه ای بود که در شورای فرهنگ عمومی هم این مسئله دنبال شد و برگزاری این همایش در سطح ملی به عنوان بخشی از مصوبات شورای فرهنگ عمومی استان محسوب می شود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی افزود: علاوه بر این همایش، در مهرماه سال جاری نیز دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی، نسبت به برگزاری همایش سبک زندگی اقدام خواهد کرد که کارگروه های پنجگانه، کار را در بخش های مختلف آماده می کنند.
وی اظهار امیدواری کرد با این اقدام مباحث مدنظر، سلسله وار ادامه پیدا کند تا بتوان مقوله سبک زندگی را به یک گفتمان تبدیل کرد و شاهد اجرای مستمر این موضوعات باشیم.
دبیر شورای فرهنگ عمومی خراسان شمالی با بیان این که برای تحقق سبک زندگی اسلامی، نیازمند توجه به مبانی معرفتی هستیم، تصریح کرد: نباید تحقق سبک زندگی، کاری ساده انگاشته شود به گونه ای که بیاندیشیم تنها با تغییرات جزئی در ظواهر زندگی می توان تغییر و تحولی عمده در سبک زندگی ایجاد کرد.
فرخنده افزود: به طور قطع با مشخص کردن مبانی معرفتی سبک زندگی اسلامی که بازگشت به آموزه های دینی ائمه اطهار علیهم السلام و آموزه های قرآنی است، می توان به این مهم دست یافت.
دبیر اجرایی نخستین همایش ملی «اقتصاد مقاومتی و مقاوم سازی فرهنگی در سبک زندگی امام سجاد علیه السلام» با اشاره به در نظر گرفتن بخش هنری در این همایش، به ضرورت تبیین خوب از مبانی معرفتی دین تاکید کرد و اظهار داشت: این اقدام دستمایه خوبی برای خلق آثار هنری خواهد بود زیرا هنر بدون معرفت دینی، راه به جایی نخواهد برد و این دو لازم و ملزوم یکدیگر هستند.
وی خاطرنشان کرد: بخش هنری گنجانده شده در همایش در این راستا حرکت می کند و مباحث علمی و پژوهشی می تواند دستمایه کار هنری هنرمندان قرار بگیرد و به مثابه مبنا برای تولید آثار هنری باشد.
فرخنده در بخش دیگری از سخنانش به تشریح اقدامات انجام گرفته در شورای سیاستگذاری این همایش ملی از سال 95 پرداخت و برگزاری بیش از 30 جلسه هماهنگی در سطح کمیته های اجرایی، علمی و جلسات سیاستگذاری و برنامه ریزی های انجام گرفته را در راستای برگزاری بهتر این همایش عنوان کرد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی، به نقش خوب حوزه های علمیه، شورای فرهنگ عمومی کشور، ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان ها، دانشگاه و دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد در اطلاع رسانی نسبت به اعلام فراخوان اشاره کرد و گفت: حاصل این حرکت ها شرکت 24 استان در این همایش و ارسال آثار از سوی هنرمندان و پژوهشگران به دبیرخانه همایش است که نشان می دهد در مقایسه با دیگر همایش هایی که ذیل کنگره بین المللی امام سجاد (ع) برگزار می شود، وضعیت نسبتا خوبی داریم.
وی هماهنگی و هم افزایی خوب میان دستگاه ها در برگزاری همایش هایی با رویکردهای دینی و مذهبی و برنامه ریزی های صورت گرفته در سطح استان به خصوص از سوی استاندار و معاونت ها و نماینده ولی فقیه در کنار حوزه های علمیه و دانشگاه ها را به نوعی تمرین و مشق خوبی برای ایجاد انسجام و هماهنگی و الگو سازی در دیگر فعالیت های فرهنگی و هنری قلمداد کرد.
گفتنی است؛ آئین اختتامیه نخستین همایش ملی «اقتصاد مقاومتی و مقاومسازی فرهنگی در سبک زندگی امام سجاد (علیهالسلام)، هفدهم اردیبهشتماه سال جاری در محل سالن گلشن بجنورد و با معرفی آثار برتر بخش مقالات و اینفوگرافی برگزار خواهد شد.
نظر شما