جعفر قناد باشی، تحلیل گر مسائل سیاست خارجی در گفت و گو با خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان با اشاره به برگزاری سی و یکمین نمایشگاه بین المللی کتاب، گفت: کتاب " خوانشی بر طرح فکری طه عبدالرحمن" را به مخاطبان خبرگزاری شبستان توصیه می کنم که از این نمایشگاه می توانند تهیه کنند.
وی با بیان این که ترجمه و نقد این کتاب توسط هادی بیگی ملک آباد صورت گرفته است، افزود: طه عبدالرحمن فیلسوف و متفکر مغربی( متولد 1944 در الجدیده مغرب) از برجسته ترین اندیشمندان معاصر جهان اسلام محسوب میشود . دایره تاثیر وی به اکثر کشورهای اسلامی گسترش یافته و لذا توانسته است بسیاری از پژوهشگران و متعاطیان فکر و فلسفه و نواندیشی دینی را به خود جذب نماید.
قناد باشی ادامه داد: عبدالرحمن از سلاله روشنفکران دین گراست که توانسته است مرز این جریان را به سوی افق های روشنتر جابجا نماید.شاید بتوان راز این نفوذ را در رویکرد فکری وی جستجو کرد که میکوشد رویکردی درون زا و مبتنی بر داشته های فرهنگ اسلامی باشد. او ضمن انفتاح بر دست آوردهای دنیای جدید هضم میراث در دیگری و تهی شدن آن از روح خود را بر نمی تابد و در همان حال بر چابک سازی میراث و بازاندیشی همدلانه آن تاکید میکند.
وی با اشاره به این نکته که کتاب " طه عبدالرحمن؛ قرائة فی مشروعه الفکری" توسط دکتر ابراهیم مشروح از ملازمان و شاگردان طه عبدالرحمن تالیف شده، عنوان کرد: در آن مولف کوشیده است نگاهی بر پروژه فکری استاد خود داشته باشد و حداکثر سعی خویش را مبذول داشته که اثر وی رنگ و بوی توصیف و معرفی داشته باشد و به وادی ارزیابی وارد نشود.
این تحلیلگر مسائل سیاسی اظهار داشت: این کتاب در سال 2009 نوشته شده و در بر دارنده بخشی از پروژه طه عبدالرحمن است که تا سالهای قبل از آن منتشر شده اند. یادآوری میشود که عبدالرحمن بخش برجسته و درخشانتری از پروژه فکری خود را در سالهای اخیر ارائه داده که در کتاب مذکور وجود ندارد و خود به تالیف جداگانه ای نیاز دارند.
قناد باشی گفت: کتاب یاد شده را آقای هادی بیگی ملک آباد به زبان فارسی برگردانده و توسط انتشارات موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ه) در نیمه اول سال 96 منتشر شده است. این کتاب از اولین اثاری است که در باره طه عبدالرحمن به زبان فارسی منتشر گردیده و از این جهت حائز اهمیت می باشد.
وی عنوان کرد: نکته قابل توجه در ترجمه فارسی این است که مترجم در آخر هر فصل نقطه نظرات تحلیلی و انتقادی خود را به متن اضافه نموده است و از این جهت او ضمن اذعان مکرر به ارجمندی پروژه فکری طه عبدالرحمن و پاسداشت شخصیت فکری و معنوی وی، کوشیده است در حد وسع وارد گفتگوی انتقادی و ارزیابانه با او شود.
نظر شما