به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، آیتالله تسخیری مشاور رهبری در امور علمای جهان اسلام بعدازظهر شنبه ۱۵اردیبهشت ماه در یازدهمین دوره گفتگوی دینی مرکز گفتگوی ادیان و فرهنگ های سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با کلیسای ارتدکس روسیه که در سازمان فرهنگ و ارتباطات برگزار شد با اشاره به سوره ابراهیم آیه ۳۲ اظهار داشت: در این آیه آمده است «خداوند برای انسان همه چیز را خلق کرده است»، پس هرآنچه انسان بخواهد خداوند در این سوره به آن اشاره دارد بنابراین انسان از همه امکانات الهی برخوردار است.
وی ادامه داد: هرآنچه نیاز دارید خداوند تامین کرده است ما نمیتوانیم نعمتهای خداوند را بشماریم و اشکال در اینجا است که انسان دارای کفر و ظلم زیاد است، ظلم در توزیع و تولید در وجه اقتصادی بر طبیعت وجود دارد.
مشاور رهبری در امور علمای جهان اسلام تاکید کرد: اسلام اعتقاد دارد که باید تولید؛ رشد پیدا کند و توسعه روز افزون شود، برای تحقق این دو موضوع دو راه وجود دارد، ابتداء تعلیمات فکری و عملی به عنوان یکی از راههای تحقق این امر است، رسول اکرم(ص) یکبار در مقابل تمام مردم دست یک کارگر را بوسید و فرمودند که «هر مسلمان چه زن چه مرد باید به وظیفه خود عمل کند و رزق حلال بدست آورد و در واقع تولید داشته باشد».
تسخیری یادآور شد: در اسلام احکامی برای توسعه انسانی نعمتها وجود دارد، اگر ما بروی یک زمین به خوبی کار کنیم میتوانیم نعمات الهی را فزونی بدهیم، در اسلام هیچکس نمیتواند از قدرت خود برای محدود کردن یک زمین و کشاورزی استفاده کند.
وی افزود: در احکام اسلام یک حاکم نمیتواند کسی را که قدرت احیاء یک زمین و توسعه نعمت را ندارد به او زمین را واگذار کند، در اسلام همچنین سحر و جادو بازی و انحصار نعمتهایی مثل طلا و نقره حرام است و اگر کسی این احتکار را انجام دهد در روز قیامت همین نعمات به صورت مذاب بروی چهره این افراد چسبانده خواهد شد.
مشاور رهبری در امور علمای جهان اسلام ابراز داشت: تمامی احکام برای توسعه انسانی در اسلام ذکر شده است و اسلام به طور کامل موضوع توسعه انسانی را دنبال میکرده است، بنابراین طبیعت مخلوق خدا است و باید بین انسان و طبیعت یک دوستی وجود داشته باشد.
تسخیری در پایان گفت: روزی پیامبر خطاب به یاران خود گفت « این کوه احد است و ما آن را دوست داریم و او هم ما را دوست دارد زیرا طبیعت هم مثل ما احساس دارند»، بنابراین ما باید انسانها را تغییر بدهیم تا بتوانیم از مشکلات طبیعی و اجتماعی انسان جلوگیری کنیم.
نظر شما