به گزارش خبرنگار شبستان، حمیدرضا شاهآبادی، نویسنده در نشست جشنواره خورشید خاتم در آینه داستان کوتاه که در سرای اندیشه در نمایشگاه کتاب برگزار شد، گفت: وقتی به تیم برگزارکننده جشنواره ملحق شدم که آثار برگزیده دوره قبل در قالب یک کتاب منتشر شده بود، کتاب را خواندم و سپس به جمع داوران ملحق شدم و آثار جدید را نیز خواندم. ممکن است در مورد شخصیت پیامبر خیلی صحبت کرده باشیم و کتاب های زیادی منتشر کرده باشیم اما هنوز نتوانستیم روایت داستانی از پیامبر اکرم (ص) ارایه دهیم.
شاهآبادی با اشاره به افزایش کیفیت آثار جشنواره خورشید خاتم بیان کرد: خوشبختانه قدم ها در این جشنواره یکی پس از دیگری برداشته می شود و ما مسیری رو به جلو داریم که ما را به نقطه مطبوع تر برساند. مهمترین ایراد کار این است که نویسندگان درگیری ذهنی خارج متنی زیاد دارند. وقتی برای جشنواره می نویسیم این مسئله پیش می آید که چی بنویسیم تا داوران خوششان بیاید، چه چیزی بنویسیم که راحت تر باشد و چه چیزی بنویسیم که کسی بدش نیاید. همین چی بنویسیم ها فاصله ای بین نویسنده و متن ایجاد می کند.
این نویسنده اظهار داشت: نویسنده باید آنچه فکر می کند درست است و به آن اشتیاق دارد و از درونش برمی تابد را بنویسد. معتقدم نویسندگان در دوره های بعدی جشنواره دغدغه کمتری خواهند داشت و راحت تر می نویسند.
شاه آبادی خاطرنشان کرد: نویسنده در هر حوزه ای که می نویسد نیاز به شناخت دارد که شناخت با تحقیق و پژوهش میسر می شود. با پژوهش نویسنده بر موضوع تسلط می یابد و سپس با نگاه داستانی می تواند به مسئله نگاه کند. از این به بعد بستگی به زیرکی او دارد که موقعیت های داستانی را پیدا کند.
نظر شما