به گزارش خبرنگار شبستان، مجید قیصری، نویسنده امروز در نشست جشنواره خورشید خاتم در آیینه داستان کوتاه که در سرای اندیشه در نمایشگاه کتاب تهران برگزار شد، گفت: از ابتدای جشواره آفتی را برای آنها حدس می زدم و آن این بود که داستان را به سمت بازنویسی تاریخ پیش ببریم، من روی اینها نمی توانم اسم داستان بگذارم چون در آنها از قوه خیال استفاده نشده است.
قیصری عنوان کرد: یکی از آفاتی که داشتیم این است که به هر کدام از شخصیت ها که برایمان الگو هستند از جمله پیامبر اکرم (ص) به دید مناسبتی و گذرا نگاه کردیم. جشنواره خورشید خاتم سه سال است که برگزار می شود. داستان کوتاه را انتخاب کردیم که بازدهی آن بیشتر باشد. برخی دوستان مومن نگران بودند که ما شخصیت پیامبر را می خواهیم در داستان ها نشان دهیم.
وی با اشاره به اینکه داستان کوتاه کشف یک موقعیت است، اظهار داشت: داستان کوتاه این امکان را به ما می دهد که از زوایای مختلف به موضوع و شخصیت نزدیک شویم. داستان کوتاه ظرفیت زیادی دارد زیرا ته ندارد.
این نویسنده خاطرنشان کرد: دوستانی به من گفتند تا قبل از اینکه در مورد پیامبر بنویسیم فکر می کردیم ایشان را می شناختیم اما همین که قلم به دست گرفتیم فهمیدیم اطلاعات کمی داریم. اگر تنها این دستاورد جشنواره خورشید خاتم باشد که نویسندگان را به مطالعه و تحقیق در مورد پیامبر تشویق کرده باشد، موفق شدیم.
قیصری با اشاره به اینکه سانسور تنها مربوط به مسایل جنسی و سیاسی نمی شود، افزود: عملا می بینیم که برخی خودسانسوری دارند، عده ای دکمه سانسور گذاشتند و از نزدیک شدن به موضوع پیامبر اکرم (ص) اجتناب می کنند. باید نوشتن در مورد شخصیت قدسی بخصوص پیامبر را در این دایره نبینیم که هر کس که می نویسد حتما باید مومن به نبی اکرم باشد. در این دوره از جشنواره خورشید خاتم دیدیم که یک مسیحی داستانی نوشته است. بزرگترین شخصیت تاثیرگذار در طول تاریخ در هر حالت نبی اکرم است، این را بر اساس تعصب نمی گویم بلکه بر مبنای تحقیق بیان می کنم.
نظر شما