آزادی ۱۳ زن زندانی جرایم غیرعمد/جمعیت زنان در زندان بیش از ظرفیت است

خبرگزاری شبستان:معاون برنامه‌ریزی و هماهنگی معاونت امور زنان و خانواده ریاست‌جمهوری از آزادسازی ۱۳ زن جرایم غیرعمددرپویش ارمغان ۲خبرداد وگفت:طبق گزارش ستاد دیه مشارکت مردم درپویش ارمغان ۱ حدود ۴۰۰ میلیون تومان و درارمغان ۲ حدود ۸۲۰ میلیون بود.

به گزارش خبرنگار شبستان، اطهره نژادی، معاون برنامه ریزی و هماهنگی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری امروز در نشست خبری با اشاره به پویش ارمغان 2 برای آزادسازی زندانیان زن جرایم غیر عمد گفت: در دولت دوازدهم در حوزه حقوقی و مسایل مرتبط با احکام قضایی سعی شده است با برنامه ریزی و رویکرد تعاملی با دستگاه های مرتبط و قوه قضاییه اقداماتی انجام شود.

 

وی بیان کرد: تلاش برای آزادی زنان زندانی معسر یا جرایم غیرعمد که دوره نخست آن در دولت یازدهم با موفقیت انجام شده بود، ادامه یافت و پویش ارمغان 2 با همکاری ستاد دیه انجام شد.در این پویش اقشار مختلف مردم بخصوص هنرمندان زن و تشکل های مردم نهاد و رسانه ها کمک کردند.

 

معاون برنامه ریزی و هماهنگی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری تصریح کرد: بر اساس برآورد سازمان زندان ها به طور متوسط حدود 250 زن زندانی جرایم غیرنقد سالانه در سراسر کشور زندانی هستند که با آزادی آنها تقریبا همین تعداد جایگزین می شوند.

 

وی افزود:طبق گزارش ستاد دیه مشارکت مردم در پویش ارمغان 1 حدود 400 میلیون تومان و در ارمغان 2 حدود 820 میلیون تومان بوده است و با توجه به اینکه مبالغ دیه زندانیان بالاست برای آزادسازی زندانیان مورد نظر نیازمند تداوم این پویش هستیم.

 

وی افزود: معاونت رییس جمهور در امور زنان و خانواده در برنامه های خود بازدید از زندان ها را دنبال کرده، زندان زنان در کرمان و آذربایجان غربی بازدید و تلاش برای مهارت آموزی به زندانیان زن و وجود فضاهایی مانند مهدکودک ها توسط سازمان زندان ها مشهود است.

 

نژادی خاطرنشان کرد: از جمله پیگیری های این معاونت و قوه قضاییه حمایت از حبس های جایگزین یا زندان باز است که نمونه آن در اراک مورد بازدید قرار گرفت. در اراک تعدادی از مجرمان زن دوران محکومیت را در محلی که برای فروش گل و گیاه ایجاد شده می گذارند.

 

وی اظهار کرد: از موضوعات مهمی که محور اصلی معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده است مقابله با خشونت علیه زنان می باشد. در این زمینه در آموزش با وزارت آموزش و پرورش تفاهم نامه ای به امضا رسیده است.

 

نژادی تصریح کرد: همچنین پیگیری ها و هماهنگی ها با قوه قضاییه با نهایی کردن لایحه تامین امنیت زنان در برابر خشونت به جد دنبال شده است.

 

معاون برنامه ریزی و هماهنگی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری از آزادی 13 زن در پویش ارمغان 2 خبر داد و افزود: انتظار ما این است که این پویش مردمی ادامه پیدا کند چون فضای زندان ها به هیچ عنوان فضای مناسبی برای مادران با فرزندانشان نیست و جمعیت زنان در زندان بیش از ظرفیت می باشد.

 

نژادی از اجرای پویش ارمغان 3 برای آزادسازی زندانیان زن جرایم غیرعمد در ماه مبارک رمضان خبر داد.

 

نژادی در پاسخ به سوال خبرنگار شبستان در خصوص راه اندازی مهد کودک در جوار زندان ها گفت: مهد کودک زندان ها نیز از جمله مسایلی است که اتفاق نظری در موردش وجود ندارد اما برخی از صاحب نظران این حوزه در جهت راه اندازی مهد کودک در زندان ها  تلاش می کنند، برخی هم معتقدند کودک به دلیل حق کودکی که دارد باید فضای عادی اجتماع را تجربه کند لذا بهتر است شرایطی فراهم شود که این کودکان بتوانند در فضای بیرون با افراد عادی جامعه زندگی کنند.سوالی مورد بحث این است که ما آیا می خواهیم کودک با پدر و مادر در زندان یا بیرون از زندان باشد، این مشکل هم باید حل شود.

 

وی تصریح کرد: اما در بعضی از زندان ها که قول تجهیز مهد کودک داده بودند تلاش شده است در فضای زندان همان اتاقی را که بچه از دو سالگی تا شش سالگی نزد مادر می ماند را مجهز به مربی و اسباب بازی کنند تا کودک در این محیط در نزد مادر زشد کند.

 

وی بر لزوم توجه به نقش زنان در خانواده و جامعه تاکید کرد و گفت:زنی که در زندان زندانی می باشد ،ممکن است مادر چند فرزند باشد یا از شرایط اقتصادی نامناسبی برخوردار باشد و یا دختر ی که نان اور خانواده است باشد لذا می طلبد که به مسایل و مشکلات زنان  زندانی توجه ویژه شود.

 

نژدی تصریح کرد:انچه معاونت امو زنان در سیاست گذاری های خود مد نظر دارد این است که در حال حاضر تراکم جمعیت در زندان ها بسیار بالاست لذا خواهشمندیم ستاد دیه به این موضوع توجه داشته باشد که اگر امکان دارد مثلا با 50 میلیون تومان یک زن جرایم غیر عمد آزاد شود یا با همین مبلغ 5 نفر آزاد شوند ترجیح ما این است که ما 5 نفر را آزاد کنیم چون ازادی این 5 نفر  به معنای این است که 5 خانواده ساماندهی شده و مشکلاتشان کمتر می شود.

 

معاون برنامه ریزی و هماهنگی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با بیان اینکه ما در اجرای" پویش ارمغان "امکان تبلیغات موثر و اطلاع رسانی خاصی نداشتیم اظهار کرد:علی رغم درخواست معاونت امور زنان  و خانواده از صدا و سیما برای همکاری با ما در جهت شرکت در برنامه هایشان برای آزادی زنان جرایم غیر عمد یا زیر نویس این طرح ولی آنها حداقل همکاری را با ما کردند این در حالی است که رسانه ملی متعلق به همه مردم است نه گروه و تیپ خاصی از افراد جامعه بنابراین اگر صدا و سیما با ما همکاری لازم را نداشته باشد ما نمی توانیم  برنامه های خود را به خوبی پیش ببریم.

 

وی  با اشاره به میانگین سنی زنان زندانی افزود: براساس اطلاعاتی که وجود دارد میانگین سنی ١٧ تا ٣٧ سال بود البته زنان با سنین بالاتر نیز وجود دارد.

 

 

 

 

کد خبر 703377

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha