به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، دکتر نگهبان، کارشناس اطلاع رسانی سازمان اسناد ملی ایران در نشست سرای فرهیختگان که با عنوان" خدمات نوین کتابخانه ها و مراکز اطلاع رسانی در عصر وب " در نمایشگاه بین المللی کتاب برگزار شد گفت:اسناد ارزشمند که وارد سازمان می شوند، سازماندهی می شود. هدف ما از حفاظت اسناد ارایه خدمات به پژوهشگران، نویسندگان و سخنرانان است.
وی با اشاره به آسیب های آرشیو اسناد افزود: عدم اهمیت دولتمردان به اطلاعات آرشیویی است. اگر به اطلاعات آرشیویی اهمیت داده خیلی اشتباهات و مشکلات در جامعه حل می شود.
نگهبان تصریح کرد: یکی از مشکلات ما ادغام است که سازمان سال ۸۱ با کتابخانه ملی ادغام شد. هیچ اقدام کارشناسی بر روی این ادغام نشده بود و مورد قبول صاحب نظران نبود. به نظرات کارشناسی توجه نشد و این ادغام صورت گرفت و سازمان ما را دچار مشکل کرد.قدرت از بخش آرشیو ملی گرفته شد.
وی با اشاره به مشکل دیگر در اطلاعاع رسانی آرشیو ملی گفت: تبلیغی در دانشگاه از اهمیت اسناد و بهره برداری از این اسناد برای دانشجویان وجود ندارد. متاسفانه خیلی از دانشجویان از آرشیو ملی بی خبر هستند.
وی ادامه داد: عدم اطلاع رسانی آرشیو، سطح کتاب ها را نیز پایین آورده است. مسایل تاریخی را چرا انسانی از خارج از کشور باید بررسی کند. چرا جنگ جهانی را نویسنده خارجی باید به ما بگویید در کشورمان چه شده است. تمام اسناد و اطلاعات در آرشیو وجود دارد. اما بی مهری های زیادی نسبت به ارشیو اطلاعات وجود دارد.
نگهبان گفت: برخی از سازمان ها و وزارت خانه ها اسناد خود را در اختیار ما قرار نمی دهند و آرشیو خانه ای در سازمان خود دارند که این موازی کاری و پراکندگی آرشیواست که کاربر را دچار سردرگمی میکند.
نظر شما