سمن های جوانان، محور توسعه پایدار

خبرگزاری شبستان: زمینه های فعالیت سمن ها بسیار زیاد بوده و بر تمامی جنبه های مربوط به جامعه و مردم فعالیت دارند و با توجه به مردمی بودن آن ها و همچنین ارتباط خوب و نزدیکی که با افراد جامعه دارند، می توانند در حل مشکلات و معضلات اجتماعی راهگشا باشند.

خبرگزاری شبستان-همدان

بمنظور سنجش میزان پیشرفت جوامع توسعه یافته، پارامترهای بسیاری وجود دارد که برخی از آن ها عبارتنداز توسعه صنایع، توسعه نظام های بانکی، جلب مشارکت های مردمی و ... که یکی از مهمترین آن ها میزان مشارکت های مردمی در امور کشور و فعالیت نهادهای غیردولتی و سازمان های مردم نهاد می باشد. سازمان هایی که اساس شکل گیری آن ها فعالیت های داوطلبانه در جهت پیشرفت جامعه و رفع مشکلات مردم است و در کشور ایران بطور مختصر "سمن" نامیده می شوند.

یکی از ویژگی های اصلی سمن ها، مطالبه گری  ودغدغه مندی در حوزه های گوناگون مرتبط با فرهنگ، هنر، اقتصاد و معیشت مردم است و به عبارت دیگر سمن ها مجموعه هایی هستند که با استفاده از توان مردم در جهت رفع مشکلات جامعه تلاش می کنند. در بین تمامی سمن های کشور، سمن های جوانان بدلیل داشتن نیروهای جوان و فکر خلاق از پتانسیل های بالاتری برخوردار هستند و می توانند اندیشه ورزان خوبی برای سیستم مدیریتی کشور باشند. رویکرد مدیریت شهری و سیاست گذاری های کلان کشور باید به سمتی باشد که از نیروهای توانمند سمن های جوانان بیشتر استفاده شود و حمایت های مادی و معنوی تا حدی افزایش یابد که منجر به ایجاد توسعه پایدار گردد.

زمینه های فعالیت سمن ها بسیار زیاد بوده و تقریبا در تمامی جنبه های مربوط به جامعه و مردم فعالیت دارند و با توجه به مردمی بودن آن ها و همچنین ارتباط خوب و نزدیکی که با افراد جامعه دارند، می توانند در حل مشکلات و معضلات اجتماعی راهگشا باشند. بهره گیری از مشارکت مردم برای مدیریت کشور و حل مشکلات جامعه موجب جلوگیری از بروز مجدد مشکل شده و به ایجاد توسعه پایدار در بخش های مختلف کمک می نماید. گسترش فعالیت های اقتصادی، ایجاد اشتغال، تولید ثروت، کاهش آسیب های اجتماعی، ترویج ازدواج آگاهانه و آسان، انجام فعالیت های خیرخواهانه، توسعه علوم و فن آوری های نوین و ... با حضور مردم و سمن ها قطعاً تأثیرگذار تر بوده و با کیفیت و کمیت بالاتری انجام خواهد شد.

از آنجایی که سمن های جوانان دارای خلاقیت و نشاط روحی بالاتری هستند، اوانایی تحلیل مشکلات و ارائه راه حل های مناسب را دارند و بهره گیری هوشمندانه از آنان در سیستم مدیریتی کشور منجر به پیشرفت جامعه و تربیت مدیران آینده خواهد شد. در کنار تمامی ویژگی های فعالیت سمن ها، اعضای این نهاد های مردمی در کنار هم کارگروهی و تعاون را تمرین کرده و توانایی نقدپذیری و مدیریت را در خود افزایش می دهند و در آینده می توانند بعنوان بازوان اجرایی کشور فعالیت نمایند.

دولت مردان ایران در سال های اخیر بیش از پیش به این موارد مهم توجه داشته اند و همواره در صحبت های خود به سمن ها اشاره نموده و همین امر موجب ارتقای جایگاه سمن ها شده است تاجایی که امروزه باور بسیاری از مدیران مجموعه های دولتی بر این است که سمن ها جزء جدانشدنی اجتماع هستند و باید در مدیریت کشور مشارکت نمایند.

باید بیاد داشته باشیم که سمن ها، اتاق های فکر مناسبی برای نظام مدیریتی کشور هستند و توانایی دولت را در حل مشکلات کشور افزایش می دهند. بزرگترین انتظار سمن های جوانان، افزایش حمایت های معنوی و استفاده از جوانان در نظام مدیریتی کشور توسط دولت مردان است که باعث ایجاد روحیه خودباوری در بین جوانان می شود. ایجاد اشتغال، تولید ملی و حمایت از کالای ایرانی نتایج افزایش روحیه خودباوری و اعتماد به نفس جوانان کشور و در جهت منویات مقام معظم رهبری در سال 97 خواهد بود.

صالح جهانگرد

رئیس شورای مرکزی سازمان های مردم نهاد جوانان استان همدان

 

کد خبر 703232

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha