مهمترین عامل کم رغبتی به حجاب تزلزل در ایمان و اعتقادات دینی است

خبرگزاری شبستان:کارشناس مسائل اجتماعی گفت: گرایش به عفت و پوشش یک امر فطری در بین مردان و زنان است که خداوند در وجود انسان قرار داده اما مهمترین عامل کم رغبتی به حجاب سستی و تزلزل ایمان و اعتقادات دینی است که باعث می شود فرد به انحراف کشیده شود .

حجت الاسلام والمسلمین ابراهیم باقر زاده کارشناس مسائل اجتماعی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در قم با اشاره به عوامل کم رغبتی جوانان به رعایت حجاب و پوشش گفت: گرایش به عفت و پوشش یک امر فطری در بین مردان و زنان است که خداوند در وجود انسان قرار داده اما میزان و شکل آن رابطه مستقیمی با اخلاق و فرهنگ هر جامعه ای دارد و در همه زمینه های مختلف، انسانهایی که به ارزش های اخلاقی توجه دارند از پوشش متین تری استفاده می کنند.

 

وی افزود: هر چه قدر این ارزشهای اخلاقی پایین بیاید سطح پوشش در درجه پایین تری قرار می گیرد و شکل نامناسب پیدا می کند .

 

کارشناس اجتماعی رادیو معارف ادامه داد: در تمام ادیان الهی و ابراهیمی و غیر الهی همواره می بینیم که بر داشتن پوشش تاکید شده است و لازمه دین داری داشتن پوشش عنوان شده، چنانچه مسیحیان زمانی که وارد فضای کلیسا می شوند خود را می پوشانند و این نشان می دهد آنها بحث عبادت را جدای از پوشش نمی دانند اسلام هم حجاب را بخصوص برای جنس زن واجب کرده چرا که بهترین وسیله ای که می تواند انسان را به خدا نزدیک و از خطرات حفظ کند حجاب و پوشش است.

 

حجت الاسلام باقر زاده با اشاره به ضرب المثلی با مضمون اینکه زن بدحجاب مثال میوه درختی است که شاخه آن از دیوار باغ آویزان باشد و هر رهگذری بر آن طمع کند اظهار داشت: در جامعه اسلامی ما حجاب و پوشش به عنوان یک هنجار اجتماعی و اخلاقی مهم مطرح است چرا که از ابتدای انقلاب تا کنون تنوع پوشش زنان در صف اول انقلاب مشهود بوده که با هر چهره و حجابی در صحنه حضور داشتند و این انقلاب را سبز کردند و با تاسی از قرآن و اهل بیت به این نتیجه رسیدند که یکی از قوانین الزام حجاب پوشش حضور سالم و پایدار زنان در ادارات، اجتماعات، تشکلات و ... است.

 

وی عنوان کرد: رعایت حجاب و پوشش به عنوان یک هنجار اخلاقی پذیرفته شده در جامعه اسلامی است و در یک نظر نظر سنجی اکثر غریب به اتفاق به این نوع پوشش و حجاب نظر مثبت داشته اند .

 

کم رغبتی دختران و زنان تحصیل کرده به رعایت حجاب و پوشش در جامعه

کارشناس مسائل اجتماعی ابراز داشت: ازسوی دیگر در نتیجه تغییرات اجتماعی فرهنگی ایران شاهد تحولاتی مهم در الگو های ارزشی فرهنگی و اخلاقی هستیم که متاسفانه حجاب هم از این مقوله برحذر نبوده و پوشش هم دستخوش این تحولات فرهنگی و اجتماعی شده است چنانچه جوانان، زنان و دختران جوان و تحصیل کرده بیشتر به مقوله حجاب کم رغبت شده اند .

 

حجت السلام باقرزاده گفت: نخستین عامل و مهمترین عامل این کم رغبتی به حجاب سستی و تزلزل ایمان و اعتقادات دینی است که اولین قدم برای هدایت هرانسانی معتقد ساختن به مبانی دینی و اعتقادی است چرا که ساختمان وجودی هر انسانی بحث اعتقادی است و تا زمانی که فرد به خدا و حکمت او و روز واپسین اعتقاد نداشته باشد بسیار دشوار است که رفتار پایداری نسبت به پوشش و حجاب داشته و آن را در خود بوجود آورد.

 

وی یاد آور شد: در همین راستا حوزه های علمیه نهادهای فرهنگی و جامعه کوچک خانواده به عنوان اولین اجتماع پررنگ و تاثیر گذارنقش مهمی در ساختن بنیان اعتقادی دارند و اگر تلاش نکرده و به آن توجه نشود قطعا دیگر مسائل نیز قابل حل نخواهد بود .

 

کارشناس اجتماعی رادیو معارف اذعان داشت: اگر جامعه روحانیت تنها با این عنوان بر مبنرها حضور پیدا کند که نماز بخوانید و روزه بگیرید و حجاب داشته باشید، تا زمانی که اعتقاد نباشد تاثیری ندارد و اگر ایمان یک انسان و یک زن استوار نباشد در پس سیراب ساختن خود و حس محبت خواهی به شیوه های ناروایی روی خواهد آورد.

 

نقش مهم خانواده در تربیت فرزند و تقویت مبانی دینی و اعتقادی آنها

حجت الاسلام باقر زاده افزود:خانواده نقش مهی در تربیت جوان دارد و باید بکوشند از محبت به فرزندان دریغ نکنند و تا جایی که امکان دارد باید محیط خانه را برای دختران محیطی باشکوه و دارای ارج و منزلت کنند که اگر این اتفاق بیافتد و پدرو مادر به دختر خود شخصیت و به ندای فطری آن جواب مثبت داده و نیاز محبت او را ارضا کنند میتوانند اعتقاد سازی و ایمان سازی کرده و در قالب این محبت احادیث، روایات و مبانی دین و اعتقادی را برای انها با بیانی تاثیر گذار تبیین کنند.

 

مدرس حوزه علمیه در ادامه اظهار داشت: دومین گزینه برای تقویت مبانی اعتقادی در فرزندان عدم تبیعض و مقایسه فرزندان با یکدیگر است چرا که مقایسه باعث حقارت برای فرزندان شده و سبب می شود فرزند و جوانان با خودنمایی و ابراز وجود به انحراف کشیده شوند.

 

کارشناس مسائل اجتماعی عنوان کرد: سومین گزینه و مهمترین امر داشتن ایمان و اعتقاد خود والدین است چرا که در برخی موارد بی توجهی و بی غیرتی مردان باعث می شود زن از مسیر تقوا و اعتقاد دور شوند اما نباید فراموش کرد که غیرت مانند یک بادیگارد است و اگر نباشد حساسیت نسبت به عملکرد زنان، پوشش، نحوه آرایش، رفت وآمد و... باعث سستی ایمان می شود.

 

ادامه دارد ....

کد خبر 703117

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha