به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گرگان، عیسی کلانتری، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست امروز ( 13 اردیبهشت) در جلسه شورای اداری استان گلستان گفت: توجه نکردن به مقوله توسعه پایدار، امروز مشکلات زیادی را در بخش های مختلف کشور ایجاد کرده است.
وی با بیان اینکه استراتژی سازمان حفاطت محیط زیست، توجه و عمل به مفهوم توسعه پایدار است، افزود: در توسعه پایدار باید به گونه ای تصمیم گرفت که مسائل اجتماعی برهم نخورد، توجیه اقتصادی داشته باشد، محیط زیست را برهم نزند و به بهانه داشتن تکنولوژی و سرمایه، حق و حقوق نسل های آینده را از بین نبرد.
معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: امروز بخش کوچکی از مشکلات زیست محیطی کشور مربوط به پدیده تغییر اقلیم است و در مقابل اغلب مشکلات ما ناشی از تصمیمات نادرستی است که در 40 سال گذشته گرفتیم و امروز با نتایج آن طرف هستیم.
وی خاطرنشان کرد: ایران، کشوری پرخطر از بعد زیست محیطی است. امروز مسائلی همچون بحران کمبود آب، ریزگردها، فرسایش شدید خاک و پسماند گریبانگیر کشور شده است.
کلانتری با اشاره به بهره برداری بی رویه از منابع آبی کشور گفت: طبق ضوابط بین المللی هیچ کشوری نباید بیش از 40 درصد از منابع آبی خود را مورد بهره برداری قرار دهد اما در ایران ما 110 درصد منابع را استفاده می کنیم.
وی تصریح کرد: در سازمان محیط زیست و در راستای اصول توسعه پایدار، برای هیچ چیزی منعی نداریم. معتقدیم محیط زیست بدون انسان معنایی ندارد زیرا محیط زیست با رعایت اصول و استراتژی خاص، متعلق به مردم است.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست بهبود وضعیت هوای کلانشهرها، احیاء تالاب ها و مهار ریزگردها با منشأ داخلی را از جمله موضوعات مورد تأکید رئیس جمهور برشمرد.
وی با اشاره به عواقب برخی تصمیمات نادرست در کشور گفت: در بالادست تالاب ها سدسازی شده و امروز موجب خشک شدن بختگان، هورالعظیم، شادگان و جازموریان شده است. با سیاست های غلط گذشته دریاچه ارومیه خشک شده و سالانه یکهزار میلیارد تومان برای احیاء آن هزینه می شود با اینحال حدود 6 میلیون نفر در اطراف دریاچه با بحران نمک مواجه هستند.
کلانتری تأکید کرد: در شرایط موجود دیگر اجازه احداث هیچ صنعت آب بری در درون سرزمین داده نمی شود. احداث کارخانه های فولاد و پتروشیمی باید در شمال و جنوب کشور و در اطراف دریا باشد.
وی در ادامه با اشاره به بلاتکلیفی برخی طرح های سرمایه گذاری در 13 سال گذشته در حوزه محیط زیست، گفت: ارزیابی از طرح های سرمایه گذاری که در 13 سال گذشته منتظر یک امضاء طلایی بودند، انجام دادیم. در این سال ها 263 طرح با سرمایه گذاری 26 میلیارد دلار و اشتغال 176 هزار نفر باسواد در سازمان منتظر یک امضاء بود.
کلانتری گفت: از این پس هر طرحی که به سازمان وارد می شود باید ظرف 45 روز به آن پاسخ داده شود، در غیر اینصورت استانداران می توانند آن را اجرایی کنند.
نظر شما