به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، آیتالله علی اکبر رشاد رئیس شورای سیاستگذاری حوزههای علمیه در ابتدای درس خارج فقه که در مدرسه علمیه امام رضا(ع) برگزار شد، با تبریک سالروز ولادت حضرت صاحبالزمان(عج) گفت: عنصر انتظار برای شیعیان بسیار سرنوشتساز و هویتبخش است.
وی افزود: مقوله و مفهوم انتظار که به ظهور امام منتهی میشود در تاریخ شیعه بسیار وسیعتر از انتظار منتظران برای حضرت صاحبالزمان(عج) است، درباره سایر ائمه معصومین(ع) هم فراوان داریم که از آنها سوال میکردند که آیا شما همان قائم هستید.
آیتالله رشاد با بیان اینکه حقیقت انتظار یک روند، رویکرد و نگرش به تاریخ است که فرجام آن توام با عدالت و تعالی تحقق کمالات و حیات انسان است، عنوان کرد: انتظار چیزی فراتر از فلسفه تاریخ و از نوع فلسفه هستی است و اقتضا میکند که حیات انسان در بستر آن به تکامل برسد.
رئیس شورای سیاستگذاری حوزههای علمیه با استناد به اینکه در اخبار ما فراوان است که با فرج زمین برکات خود را آشکار میکند، اظهار داشت: زمین تکامل پیدا میکند، مردم در امنیت کنار هم زندگی میکنند و هستی به کمال میرسد.
وی با بیان اینکه فلسفه فرج غیر از فلسفه تاریخ است، تصریح کرد: فلسفه تاریخ به شئون و تعقلات انسانی مربوط میشود اما فرج صرفا مخصوص انسان نیست بلکه به همه هستی مربوط است که در این میان انسان شان خاص خود را دارد.
آیتالله رشاد با بیان اینکه به برکت ظهور تحولات و تکاملات فراوانی رخ میدهد، ابراز کرد: بر همین اساس شیعه همواره منتظر است و هرگز به وضع موجود رضایت نمیدهد و همواره وضع فراتر و برتری را انتظار میکشد و به همین جهت در زمان سایر ائمه معصومین(ع) هم شیعیان منتظر بودند و به فرج اعتقاد داشتند.
رئیس شورای سیاستگذاری حوزههای علمیه گفت: همانگونه که به مبدا و معاد معتقد هستیم باید به فرج و فرجام خوش هستی هم معتقد باشیم، این عقیده اسلامی است و همه مسلمانان به فرج معتقد هستند حتی اگر تفسیر آنها از فرج تفاوت کند که قائل به امام دوازدهم یا منجی متعین هم نباشد اما اعتقاد دارند که روزی منجی ظهور خواهد کرد.
وی با بیان اینکه انتظار فرج فقط در دین اسلام نیست بلکه همه ادیان به فرج اعتقاد دارد، عنوان کرد: از جمله مسائل مشترک بین همه ادیان مساله فرج است که در واقع انسانی و فراتر از ادیان وحیانی است، فرج رانشگر و محرک حیات انسان و سبب تداوم و تکامل بشری است.
آیتالله رشاد در پایان خاطرنشان کرد: فرج جزء اصول عقاید است از جهت آن که باید نسبت به صلحا و اولیاء الهی تولی داشت و نسبت به دشمنان الهی تبری جست.
نظر شما