به گزارش خبرنگار شبستان، سیدجواد رضوی، مدیر کل دفتر برنامهریزی و توسعه اجتماعی وزارت ورزش و جوانان امروز در جلسه هماندیشی مدیران مراکز تخصصی ازدواج و خانواده استان تهران گفت: اولویت اول همه برنامه های ما مقابله و کاهش آسیب های اجتماعی است که بودجه مشخصی نیز برای این امر اختصاص یافته است و سازمان های مختلف موظف به انجام این مسئولیت در سطوح مختلف هستند.
وی بیان کرد: سال گذشته وزارت کشور موضوع برنامه های آسیب های اجتماعی را دنبال می کردند که بخشی از این موضوعات توسط مراکز مشاوره انجام می شد.
رضوی در ادامه با بیان اینکه ما نیز به عنوان وزارت ورزش و جوانان برای موضوع مشاوره جوانان در بودجه سنواتی خود ردیفی را مشخص کردیم، تصریح کرد: همچنین برای حمایت از این برنامه بسته ها و سیاست های حمایتی را پیش بینی کردیم.
مدیر کل دفتر برنامهریزی و توسعه اجتماعی وزارت ورزش و جوانان تصریح کرد: بر اساس بند (ج) ماده 102 قانون برنامه ششم توسعه آموزش و مشاوره مستمر و مسئولانه نوجوانان و جوانان با اولویت خانواده ها قبل، حین و دست کم پنج سال پس از ازدواج بایستی توسط همه دستگاه های ذیربط به ویژه وزارتخانه های آموزش و پرورش، بهداشت و درمان و آموزش پزشکی، ورزش و جوانان، سازمان بهزیستی، موسسات آموزش عمومی و آموزش عالی دولتی و غیردولتی، سازمان نظام روانشناسی و مشاوره با برخورداری خدمات مشاوره روانشناسی از تسهیلات و مزایای بیمه های پایه و تکمیلی انجام شود.
وی با بیان اینکه یکی از مهمترین ارکان مدیریت نوین در همه سیستم ها موضوع نظارتی می باشد، اظهار کرد: اهمیت و ضرورت این رکن در مدیریت به گونه ای است که به واسطه آن حصول اطمینان از صحت حرکت همه اوامر به سمت اهداف تعیین شده محقق می گردد.
رضوی اظهار کرد: برای ایجاد نظم و ارتقای سطح کیفی و کارآمد بودن فعالیت های مراکز فرم های تهیه شده که در اختیار مدیران مراکز قرار داده شده است و فرم های جمع بندی نیز به ادارات کل استان ها جهت جمع بندی این فعالیت ها ارایه شده اند.
وی بیان کرد: در سال 96 از بین 48 مرکز تخصصی مشاوره ازدواج و خانواده که مورد بررسی قرار گرفت این مراکز 11 هزار و 831 نفر مراجعه داشتند که از این تعداد 62.39 درصد را زنان و 37.61 درصد را مردان تشکیل می دادند.
مدیر کل دفتر برنامهریزی و توسعه اجتماعی وزارت ورزش و جوانان با بیان اینکه همچنین از این تعداد 39.38 درصد دیپلم و زیر دیپلم بودند، خاطرنشان کرد: همچنین 41.80 درصد لیسانس، 15.17 درصد فوق لیسانس و 3.64 درصد دکتری و بالاتر تشکیل می دادند.
وی با اشاره به اینکه همچنین 5.19 درصد این مراجعه کنندگان بیکار بودند، اظهار کرد: همچنین 16 درصد از این مراجعه کنندگان را دانشجو، 35.9 درصد را افراد شاغل، 20.6 درصد را شغل آزاد و 14.97 درصد را نیز خانه دار تشکیل می دادند.
رضوی همچنین افزود: تعداد 57.51 درصد از مراجعه کنندگان نیز مجرد و 42.49 درصد متاهل بودند.
وی تصریح کرد: مشکلات روانی و رفتاری 40.43 درصد و مشاوره پیش از ازدواج 19.28 درصد بودند.
مدیر کل دفتر برنامهریزی و توسعه اجتماعی وزارت ورزش و جوانان با اشاره به آموزش و تربیت مربی آموزش های ازدواج و خانواده اظهار کرد: تربیت مربی آموزش های ازدواج و خانواده در سال 96 با هدف توزیع عادلانه منابع بین همه شهرستان ها و استان های کشور به ازای هر شهرستان 2 نفر، مراکز استان ها 10 نفر، کلانشهرها 20 نفر و برای شهر تهران 50 نفر سهمیه برای تربیت مربی و دسترسی مربیان کارآمد جهت برگزاری کارگاه های پیش، حین و پس از ازدواج در سراسر کشور در نظر گرفته شده است.
وی اظهار کرد: در قانون پنج ساله ششم توسعه زمینه سازی مناسب جهت کنترل و کاهش میانگین سن ازدواج به میزان 10 درصد نسبت به سال پایه در طول اجرای قانون برنامه پیش بینی شده است.
وی افزود: مقابله فعال و هوشمند با جنگ نرم در عرصه خانواده و منع نشر برنامههای مخل ارزش ها و برنامه سازی، آموزش، پژوهش و تبلیغ توسط کلیه دستگاه های ذیربط در جهت تحکیم خانواده نیز جزو این برنامه ها است.
رضوی تصریح کرد: در سراسر کشور 180 مرکز مشاوره وجود دارد که فعالیت این گروه ها از سال 73 با همکاری وزارت ورزش و جوانان آغاز شده است و همچنین در سال گذشته بیش از سه هزار کارگاه آموزش ازدواج راه اندازی شده است.
نظر شما