به گزارش خبرنگار شبستان، دکتر سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی امروز در مراسم افتتاحیه سی و یکمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران گفت: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و در 40 سال اخیر بخش خصوصی نشر ایران فعال تر شده است. اگر به ناشران 96 نگاهی کنیم می بینیم ناشران پرکار عمومی همه خصوصی هستند. جریان نشر ما یک نشر پرتکاپو است. در حوزه کودک و نوجوان از هر 10 ناشری که 230 کتاب در سال 96 منتشر کرده اند، 8 ناشر خصوصی است.
دکتر صالحی ادامه داد: جریان نشر خصوصی در ایران رو به فعالیت متکامل و متاثر است، این مسئله نشر ایران را پایدار نگه می دارد. توفیقات 40 ساله ایران در این چند کلمه خلاصه نمی شود. نشر ایران مصایبی نیز داشته و دارد.
وی با بیان اینکه سرانه مصرف کتابخوانی را همه باید ارتقا دهند، عنوان کرد: این مسئله تنها بر عهده وزارت ارشاد و حوزه نشر نیست. امروزه کتابخوانی در معرض تهدید رسانه های جدید پرهیاهوست. آموزش و پرورش، نظام آموزش عالی، صدا و سیما، رسانهها، ملت و حاکمیت باید برای ارتقای کتابخوانی عزم جدی داشته باشند. بحران کتاب نخوانی کمتر از بحران آب نیست، باید برای این مسئله ستاد و کارگروه تشکیل دهیم تا مصرف کتاب و کتابخوانی ارتقا یابد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: اقتصاد نشر مسئله مهمی است که باید به آن توجه کرد. مایه مباهات است که بخش خصوصی میداندار حوزه نشر است. اینکه رانت دولتی کمتر شود مایه خوشحالی است، باید بخش خصوصی در حوزه نشر را جدی تر بگیریم. نیازمند این هستیم که اشتغال را در عرصه فرهنگ از جمله در بخش کتاب و نشر جدی بگیریم و به آن توجه داشته باشیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه اشتغال فقط در کارخانه های اقتصادی نیست، اظهار داشت: اشتغال در کارخانه های فرهنگی کم اهمیت تر از اشتغال در کارخانه های اقتصادی نیست. فضای تولید در بخش فرهنگ را دست کم نگیریم، فضای اشتغال در برخی حوزه ها معیشتی است اما فضای اشتغال در فرهنگ اشتغال عاشقانه است.
دکتر صالحی در مورد امنیت در حوزه نشر بیان کرد: نشر در حوزه آزادی اندیشه، امنیت عرضه و توزیع گرفتار اختلالاتی است. به سهم خود در وزارت ارشاد باید از آزادی اندیشه و نقد محافظت و پاسداری کنیم، نباید بگذاریم نظرات انسدادگرایانه آزادی نقد و اندیشه را محدود کند. حفاظت از این فضا نیازمند کمک تمام اجزای حاکمیت است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مورد امنیت عرضه خاطرنشان کرد: فضای نشر گرفتار قاچاق هایی است که کمتر از قاچاق بنزین و ارز نیست. قاچاق بنزین و ارز یک منبع اقتصادی را متلاشی می کند. قاچاق نشر اندیشه را غارت می کند، قاچاق نشر عشق به نشر و عشق به تالیف را می میراند. امنیت اقتصادی در جلسات سران قوه و مجلس و در نزد مقام معظم رهبری مسئله ای مطرح و مهم است. امنیت اقتصادی در حوزه نشر باید جدی تر گرفته شود. با همت انتظامی، قضایی، حاکمیتی و فرهنگی این غارتگری را باید به حداقل برسانیم.
نظر شما