ایجاد تعاملات فرهنگی و هنری میان حوزه هنری و بنیاد حفظ آثار دفاع مقدس خوزستان

خبرگزاری شبستان: رئیس حوزه هنری و مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس خوزستان در راستای ایجاد تعاملات فرهنگی و هنری با یکدیگر دیدار کردند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، حجت الاسلام سید شهاب الدین طباطبایی رئیس حوزه هنری خوزستان و سردار محمد علیپور مدیر کل بنیاد حفظ و نشر ارزش های دفاع مقدس در راستای ایجاد تعاملات فرهنگی وهنری با یکدیگر دیدار کردند.

 

سردار محمد علیپور، مدیرکل بنیاد حفظ آثار دفاع مقدس خوزستان، در این دیدار گفت: مردم خوزستان در 40 روز اول جنگ نقش ویژه‌ ای داشتند اما اگر بخواهیم  این نقش را به نسل‌ های آینده منتقل کنیم باید اقداماتی انجام شود که یکی از راه ‌های آن نوشتن تاریخ شفاهی مردم است.

 

وی با اشاره به اینکه تاریخ شفاهی تنها مربوط به رزمندگان نیست و پشت جبهه‌ ها هم افرادی وجود داشتند که در دفاع مقدس نقش آفرینی کردند، یاد آور شد: بنابراین در خوزستان مطلبی را با عنوان نهضت تاریخ شفاهی مطرح کردیم و دنبال این هستیم تا همه ساختار دولت، نیروهای مسلح و مردم را  پای کار بیاوریم.

 

سردار علیپور، تاکید کرد: در بحث دولت به فرمانداران ابلاغ کردیم که هر شهری نقش خود را در دفاع مقدس تدوین کند و در این راستا سه کمیته اعم از کمیته تاریخ شفاهی، کمیته اسنادی و کمیته ‌ای در رابطه با یادمان شهدای گمنام تشکیل شده است.

 

وی ابراز کرد: کمیته تاریخ شفاهی از دیگر کمیته ‌ها بیشتر جدی گرفته شد و سرفصل های آن نوشته و به فرمانداران ابلاغ شده و کارگروه‌ هایی در این خصوص در حال تشکیل است که امیدواریم طی یک زمانبندی پنج تا 6 ساله تاریخ شفاهی خوزستان در دفاع مقدس را تدوین کنیم.

 

حجت الاسلام سید شهاب الدین طباطبایی، رئیس حوزه هنری خوزستان، هم از چاپ سه کتاب در حوزه ادبیات پایداری و دفاع مقدس به همت این حوزه خبر داد و بیان کرد: این کتاب ها با نام «تیمار غریبان» خاطرات یکی از پرستاران دفاع مقدس، «دین» خاطرات بچه های مسجد جزایری اهواز و «شهید شرافت» نماینده شهید مردم شوشتر در مجلس شورای اسلامی است.

 

وی با بیان اینکه همچنین سه کتاب در حال تدوین داریم، افزود: یکی از این کتاب ها مجموعه مستند اولین فرماندهان شهید سپاه خوزستان است که شامل خاطرات 12 فرمانده شهید استان است و تاکنون مستند شهید خدری تکمیل شده و مستند شهید پورکیان هم در حال انجام است.

 

وی اضافه کرد: در حوزه مستندسازی و جمع آوری اخبار و وقایع هم برنامه ریزی هایی داریم که یکی از انها گزارش روزی است که 52 نقطه شهر اهواز بمباران شد که در این راستا گفتگوهایی با افراد مختلفی همچون نیروی انتظامی، نانوا، بازاریان و ... تهیه شده و در حال حاضر 50 فایل صوتی ضبط شده است.

 

حجت الاسلام طباطبایی، با اشاره به اینکه در حوزه فیلم مستند هم در حال فعالیت هستیم، عنوان کرد: در حال حاضر یک فیلمنامه خوب انقلابی مربوط به وقایع انقلاب در خوزستان را داریم ولی به لحاظ اعتباری با مشکل مواجهیم و هنوز نتوانستیم اعتبار آن را تامین کنیم.

 

وی تصریح کرد: در دوران دفاع مقدس فعالیت هایی در حوزه تئاتر، شعر، سرود و امثال آن صورت می گرفت که در این زمینه یک پکیج شامل 12 سرود دوران جنگ آماده شده تا تبدیل به آلبوم شود؛ همچنین در حال رایزنی هستیم که حاطرات و آثار هنرمندانی که در این حوزه فعالیت می کردند را جمع آوری کنیم.

 

وی با بیان اینکه در رابطه با هنرمندان و استفاده از ابزار و تجهیزات آنها برنامه هایی داریم ولی به لحاظ تجهیزاتیبه ویژه در بخش فیلمسازی ضعیف هستیم، اذعان داشت: در این حوزه نیاز به حمایت و پشتیبانی داریم تا بتوانیم فعالیت های خود را به سرانجام برسانیم.

 

رئیس حوزه هنری خوزستان، ایجاد خانه ادبیات پایداری استان را یک نیاز ضروری برای خوزستان دانست و اظهار کرد: با راه اندازی این خانه می توانیم نویسندگان، شاعران و نمایشنامه نویسان را دور هم جمع کرده و می توانیم در حوزه ادبیات پایداری فعالیت کنیم.

 

وی خاطر نشان کرد: در بحث کشف استعدادها در حوزه ادبیات پایداری به غیر از جشنواره ها فعالیت بلندمدتی صورت نمی گیرد که امیدواریم با همکاری بنیاد حفظ آثار دفاع مقدس استان بتوانیم در این زمینه فعالیت های خوبی را انجام دهیم.

 

وی به باغ موزه دفاع مقدس اشاره کرد و ادامه داد: یکی از بخش هایی که باغ موزه را زنده نگه می دارد، پخش مستندات جذاب، اجرای نمایش های تک نفره و برنامه های این چنینی است که حوزه هنری آمادگی دارد در این زمینه فعالیت کند.

 

کد خبر 702836

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha