افزایش سرمایه فرهنگی، هدف برگزاری جشنواره سیمرغ

خبرگزاری شبستان:رئیس نهمین جشنواره بین المللی سیمرغ، برخورداری از سرمایه فرهنگی را شرط لازم برای موفقیت در تمام عرصه‌ها دانست و گفت: افزایش سرمایه فرهنگی در جامعه از جمله اهداف مهم برگزاری جشنواره بین‌المللی سیمرغ است.

به گزارش خبرگزاری شبستان:دومین نشست رسانه‌ای نهمین دوره جشنواره بین‌المللی سیمرغ، روز دوشنبه، دهم اردیبهشت‌ماه با حضور دکتر محمدرضا فراهانی، معاون فرهنگی و دانشجویی وزیر بهداشت و رییس نهمین دوره جشنواره بین‌المللی سیمرغ، امیر للگانی مدیر کل فرهنگی وزارت بهداشت و دبیر این جشنواره و جمعی از اهالی رسانه در موزه ملی علوم‌پزشکی برگزار شد.

 

معاون وزیر بهداشت در ابتدای این نشست خبری با تبریک اعیاد شعبانیه به بیان مقدمه‌ای در خصوص فلسفه برگزاری جشنواره بین‌المللی سیمرغ پرداخت و گفت، در کشورمان جشنواره‌های زیادی برگزار می‌شود و انتقاداتی وجود دارد که اثربخشی، بهره‌وری و کارآمدی این جشنواره‌ها چگونه است و یا ضرورت برگزاری آن‌ها چیست.

وی با بیان اینکه برای برخی ممکن است هدف از برگزاری جشنواره سیمرغ و پشتوانه‌های نظری در برگزاری جشنواره‌ای با چنین کیفیت و وسعتی سوال باشد، گفت: در سال‌های اخیر با مفهوم سرمایه‌اجتماعی آشنا شده‌ایم و مفهوم”سرمایه اجتماعی“ برای جامعه تبیین شده است. یک اصطلاح دیگر که در چند سال اخیر در جهان غرب به آن توجه جدی شده است موضوع”سرمایه فرهنگی“ ملت‌هاست. پژوهشی در کشورمان انجام شده که در آن به نحوه مواجهه دانشگاه‌های مختلف دنیا با موضوع فرهنگ پرداخته شده است. متوجه شدیم که بسیاری از دانشگاه‌های توسعه‌یافته بزرگ دنیا به این نتیجه رسیده‌اند که سرمایه فرهنگی شرط لازم برای موفقیت در همه عرصه‌ها است.نتایج پژوهشی که در این دانشگاه‌ها شده است نشان می‌دهد‏، دانشجویانی که بهره بیشتری از سرمایه فرهنگی برده‌اند و سرمایه فرهنگی بالاتری دارند در زندگی فردی و اجتماعی خود موفق‌تر هستند.


فراهانی عنوان کرد: ملت ما نیز یک سرمایه بسیار غنی از فرهنگ ایرانی و اسلامی دارد. البته این یک فرهنگ وصولی و سرمایه ما در قرون و اعصار مختلف است. اما اینکه آدم‌ها و تک‌تک آحاد جامعه چه مقدار از این سرمایه فرهنگی بهره برده‌اند، می‌تواند نشان دهد که اعضای جامعه ما در کارهایی که می‌خواهند در زندگی خود انجام دهند تا چه اندازه موفقیت خواهند داشت. به عبارت ساده‌تر سرمایه فرهنگی مردم جامعه ما در حدی نیست که ما را به موفقیت‌های بزرگی که هدف‌گذاری کرده‌ایم برساند. وقتی از سرمایه فرهنگی صحبت می‌کنیم در واقع از فرهنگ کار، فرهنگ سلامت، فرهنگ رانندگی، فرهنگ شهرنشینی، فرهنگ تعامل با محیط زیست، فرهنگ نوع‌دوستی، ایثار، مدارا و از آشنایی با تمدن و  مفاخر تمدنی و فرهنگی کشور و آشنایی با مهارت ارتباط با آدم‌های دیگر و مهارت ارتباطی و رسانه‌ای سخن می‌گویم. چیزی که اگر تک‌تک مردم ما از این مجموعه و سایر مواردی که سرمایه فرهنگی ما را تشکیل می‌دهند، بهره بالایی برده باشند، به طور حتم در زندگی فردی، اجتماعی و رسیدن به یک جامعه خوب و متعالی موفق‌تر خواهند بود.


رییس نهمین دوره جشنواره بین‌المللی سیمرغ ادامه داد: احساس کردیم که بر اساس وظایف سازمانی و رسالتی که بر عهده داریم باید این سرمایه فرهنگی را در میان دانشجویان خود افزایش دهیم و این یکی از دلایل برگزاری جشنواره است. دلیل دیگر به حوزه«فرهنگ سلامت» باز می‌گردد و به جهت اینکه وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، تولیت سلامت در کشور را عهده‌دار است خود را متعهد می‌داند که سرمایه فرهنگی آحاد جامعه را در حوزه فرهنگ سلامت ارتقاء بدهد. موضوع سوم این است که در سال‌های اخیر نکات مختلف و زیادی در باب موضوعات مربوط به آسیب‌های اجتماعی شنیده‌ایم و جامعه دانشگاهی نیز به تبع، جامعه متاثر از آسیب‌های اجتماعی است. آسیب‌هایی که بنیاد اجتماعی و بنیان زندگی اجتماعی ما را در ایران تهدید می‌کند و یکی از راهکارهایی که می‌تواند این آسیب‌ها را کاهش‌ دهد، توجه به حوزه فرهنگی است. افزایش سرمایه فرهنگی نسبت مستقیمی با کاهش آسیب‌های اجتماعی دارد و موضوع بعدی این است که در جامعه‌ای زندگی می‌کنیم شکاف‌ها و گسل‌های مختلفی در حوزه دینی، مذهبی، نژادی و در واقع فرهنگی داریم که افزایش آنها، جامعه را به طور حتم تهدید می‌کند. از سویی افزایش شکاف‌های حاکمیت-مردم و دولت-مردم می‌تواند به کشور آسیب بزند. بنابراین راهکار کاهش شکاف‌های مختلف را در حوزه فرهنگی پیگیری کرد و با یک بینش عمیق و برنامه دقیق‏، پیگیر برگزاری جشنواره بودیم.

استفاده از تجربیات دیگر کشورهای در بخش فرهنگ سلامت، هدف از بین المللی کردن جشنواره سیمرغ

معاون وزیر بهداشت اظهار داشت: جشنواره سیمرغ در سال‌های اخیر دچار تغییر و تحولاتی شده است و تحول مهم دوره نهم، بین‌المللی شدن آن در حوزه ”فرهنگ سلامت“ بود. مایل بودیم که در حوزه فرهنگ سلامت تعاملات بین‌المللی داشته باشیم و از تجربیاتی کشورهای دیگر بهره‌مند شویم و استفاده کنیم. بنابراین در بخش ”فرهنگ سلامت“بین‌المللی شد اما با توجه به نوپا بودن این بخش، این حجم از استقبال را پیش بینی نمی‌کردیم و ارسال آثاری از ۹۳ کشور در بخش بین‌الملل بسیار قابل توجه و دور از انتظار بود.


فراهانی گفت: به نظر می‌رسید که در حوزه فرهنگ سلامت که در دولت یازدهم به آن توجه شده بود و بنیاد این کار ایجاد شده بود دنیا از ما جلوتر است و آثاری که عرضه شد، نشان داد سایر کشورها نیز به فرهنگ سلامت توجه جدی نشان داده‌اند. امسال نیز مانند سال‌های گذشته توفیق داشتیم تا در خدمت مفاخر کشورمان در حوزه فرهنگ و ادب باشیم. دبیران تخصصی نهمین جشنواره سیمرغ از فرهیختگان حوزه فرهنگ و ادب هستند و افتخار می‌کنیم که در طول جشنواره به ما کمک کردند. افزون بر ۱۵۰ نفر از هنرمندان کشورمان در برگزاری جشنواره نهم به ما کمک کرده‌اند و بخشی از بنای جشنواره و روند روبه رشد آن را مرهون این عزیزان می‌دانیم که به ارتقاء فضای جشنواره، مخاطبان آن و میزان تأثیری که می‌تواند در آینده بر جامعه دانشگاهی بگذارد، کمک شایانی کرده‌اند.

 

امیرللگانی مدیرکل فرهنگی وزارت بهداشت و دبیر نهمین جشنواره بین‌المللی سیمرغ در این نشست با اشاره به روند برگزاری این جشنواره گفت: این جشنواره با هدف ارتقا فرهنگ سلامت در مجموعه معاونت فرهنگی دانشجویی وزارت بهداشت آغاز به کار کرده است و نهمین دوره خود را پشت سر می‌گذارد. این جشنواره در پنج رشته اصلی فیلم، تئاتر، موسیقی، ادبیات و هنرهای تجسمی از آبان‌ماه سال گذشته اعلام فراخوان داده و تا اواخر بهمن‌ماه نیز مهلت دریافت آثار را به دبیرخانه را داشته است.

وی افزود: استقبال بسیار خوبی، فراتر از انتظار از جشنواره صورت گرفته است و بالغ بر ۵۲ هزار اثر در رشته‌های مختلف به دبیرخانه جشنواره ارسال شده است، همچنین آثار به لحاظ کیفی و کمی نسبت به سال گذشته رشد بسیار خوبی داشته است.

دبیر نهمین جشنواره بین‌المللی سیمرغ در خصوص بخش‌های مختلف این جشنواره گفت: این جشنواره در سه بخش اعلام فراخوان داده است. بخش آزاد جشنواره برای دانشگاهیان وزارت بهداشت و جامعه پزشکی است که این بخش با توجه به مسئوولیتی که معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت در قبال مسائل فرهنگی دانشجویان دارد شکل گرفته است. بخش دوم جشنواره  "فرهنگ سلامت" نام دارد که تمامی دانشگاهیان سراسر کشور می‌توانند در بخش "فرهنگ سلامت" آثار خود را به جشنواره ارسال کنند. این بخش به موضوعاتی در حوزه سلامت می‌پردازد که نیاز مردم و جامعه است و به بایدها و نبایدهای حوزه سلامت می‌پردازد و امیدواریم با زبان هنر بتوانیم فرهنگ سلامت را ارتقا دهیم.

 

وی با اشاره به اضافه شدن بخش بین‌الملل برای اولین بار در جشنواره سیمرغ ادامه داد: بخش دیگری که  امسال برای نخستین بار در جشنواره بین‌المللی سیمرغ شکل گرفته است بخش بین‌الملل نام دارد که این بخش با هدف تبادل تجربه با دیگر کشورها در حوزه فرهنگ سلامت برنامه‌ریز ی شده  و استقبال بسیار خوبی هم از این بخش صورت گرفته است.

للگانی آثار ارسالی در بخش بین‌الملل جشنواره سیمرغ را بالغ بر ۱۳۰۰ اثر دانست و گفت:از میان آثار ارسالی دانشجویان خارجی شرکت کننده در این جشنواره، بیشترین اثر ارسالی از کشور هند با ۱۱۹ اثر ، پس از آن ۸۰ اثر از کشور امریکا، ۷۶ اثر از اسپانیا، برزیل ۶۷ و فرانسه ۵۶ اثر را به دبیرخانه جشنواره ارسال کرده‌اند.

مدیر کل فرهنگی وزارت بهداشت در ادامه در خصوص برگزاری مراسم اختتامیه این جشنواره گفت: اختتامیه نهمین جشنواره بین‌المللی سیمرغ از ۱۳ تا ۲۰ اردیبهشت ماه سال جاری به صورت یک هفته فرهنگی در پردیس تئاتر تهران برگزار می‌شود که این اختتامیه شامل سه مراسم جداگانه اهدای جوایز است.

وی افزود: در این هفته فرهنگی بالغ  بر ۱۵۰۰ نفر از دانشجویان، اساتید و کارکنان جامعه پزشکی که به مرحله نهایی راه پیدا کرده‌اند حضور دارند.

دبیر نهمین جشنواره بین‌المللی سیمرغ با اشاره به برنامه‌ایی که این هفته فرهنگی دارد گفت: دراین هفته بالغ بر ۱۰۰ فیلم راه پیدا کرده به مرحله نهایی که شامل فیلم کوتاه، پویانمایی و نماآهنگ هستند اکران می‌شوند، همچنین ۵۰ اثر نمایشی نیز در مکان پردیس تئاتر تهران در این هفته فرهنگی اجرا می‌شوند.

 

وی ادامه داد: در این هفته فرهنگی مسابقات استندآپ کمدی، گویندگی به صورت زنده برگزار  و داوری‌های نهایی نیز در همین هفته انجام خواهند شد. 

للگانی اشاره‌ای هم به برگزاری کارگاه‌های آموزشی در حاشیه مراسم اختتامیه جشنواره بین‌المللی سیمرغ کرد و گفت: برای ارتقا سطح کیفی شرکت‌کنندگان در جشنواره بین‌المللی سیمرغ، کارگاه‌های آموزشی ویژه شرکت کنندگان برگزار می‌شود و در این کارگاه‌های مباحثی شامل نقد و بررسی و آموزش‌های تخصصی نیز وجود دارد.

دبیر نهمین جشنواره بین‌المللی سیمرغ در پایان با اشاره به حضور ۱۵۰ هنرمند برجسته در امر داوری این جشنواره گفت: جا دارد که از حضور هنرمندان مطرح که در این جشنواره ما را یاری کردند تشکر ویژه کنم. امسال در بخش فیلم در خدمت استاد عسگر پور به عنوان دبیر تخصصی این بخش هستیم همچنین در بخش نمایش در خدمت استاد حسین پارسایی، در بخش موسیقی در خدمت آقای بابک زرین، در  بخش ادبی جشنواره در خدمت عبدالجبار کاکائی و در بخش هنرهای تجسمی در خدمت مرتضی گودرزی دیباج خواهیم بود. در این جشنواره بالغ بر ۱۵۰ هنرمند سرشناس در مرحله داوری ما را همراهی کردند که جا دارد از همه عزیزان  تقدیر و تشکر کنم.

 

کد خبر 702716

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha