گُلی نه از جنس شادی/ مصرف مخدری که به نوجوانان رسید

خبرگزاری شبستان: گل در فرهنگ ما نماد شادی و مهربانی است و با شنیدن نام گل به یاد محبت و مهرورزی می افتیم اما متاسفانه این روزها واژه گل در فرهنگ لغت اعتیاد، نامی آشنا برای یکی از انوع مواد اعتیاد آور است،

خبرگزاری شبستان- گیلان، گل در فرهنگ ما نماد شادی و مهربانی است و با شنیدن نام گل به یاد محبت و مهرورزی می افتیم اما  متاسفانه این روزها این واژه در فرهنگ لغت اعتیاد، نامی آشنا برای یکی از انوع مواد اعتیاد آور است، که شاید هنوز بسیاری از خانواده ها با نام آن ناآشنا هستند و با شنیدن واژه گل، همان گل های سر شار از محبت به ذهنشان می آید.

 

براساس آخرین «شیوع شناسی » تعداد معتادان کشور به 2 میلیون و 808 هزار مصرف کننده مستمر مواد در کشور رسیده است؛ این در حالیست که ماری جوآنا و مشتقات آن شامل گل، گرس، علف با 9.11 درصد پس از تریاک، دومین ماده اعتیاد آور مصرفی در میان مصرف کنندگان در کشور اعلام شده است.

 

گل یکی از انواع مواد اعتیاد آور و همان ماری جوانای تغییر یافته است که از قسمت های مختلف گیاه شاهدانه به دست می آید.

از سال سال 2013مصرف ماری جوانا در بسیاری از ایالات آمریکا بنا به دلایل سیاسی و اجتماعی و نه پزشکی، آزاد شد و همین آزاد سازی باعث شد برخی از جوانان در ایران تصور کنند که ماده گل ضرری ندارد و خیلی راحت می توان اقدام به ترک آن کرد، در حالی که گل دارای عوارض گسترده ای است.

 

مصرف گل اغلب به شکل تدخینی است اما متاسفانه اخیرا مصرف خوراکی آن هم رواج یافته و برخی از آن را در کیک و شیرینی بکار می برند و در جشن ها استفاده می کنند که در این صورت عوارض بیشتری بر جای می گذارد.

 

سازمان بهزیستی کشور با توجه به شیوع استفاده از این ماده مخدر صنعتی به ویژه بین نوجوانان و جوانان اقدام با اجرای طرح کارزار رسانه ایی پیشگیری از مصرف گل کرده تا بتواند  با آگاهی دادن به جامعه از گسترش ان جلوگیری کند.

 

این طرح در گیلان با توجه به گستره استفاده از گل در استان به همت سازمان بهزیستی و موسسه غیرانتفاعی اترک در حال اجراست.

فرحناز نوبخت راد، معاون پیشگیری سازمان بهزیستی گیلان با اشاره به اینکه بیش از 2 میلیون و 800 هزار نفر در کشور معتاد هستند افزود: متاسفانه مصرف گل و مشتقات آن گوی سبقت را از شیشه ربوده و در کشور و استان جایگاه دوم را دارد.

 

وی با اشاره به چهار الگوی سوء مصرف مواد مخدر در ایران تصریح کرد: در حال حاضر، تریاک با 53 درصد نخستین ماده مخدر مصرفی در کشور است و گل و ماری جوانا با 11.9 درصد، شیشه با هشت درصد و هروئین با حدود هفت درصد چهار الگوی سوء مصرف مواد مخدر در کشور را به خود اختصاص داده است.

 

نوبخت راد با بیان اینکه عوارض گل بسیار شدیدتر از ماری جوانا است افزود: متاسفانه تبلیغات زیاد مبنی بر عدم اعتیاد آور بودن گل منجر به معرفی این ماده در باور عمومی، حتی کم خطرتر از حشیش و ماری جوانا شده است، اما این ماده می تواند آنقدر خطرناک باشد که با یک بار مصرف فرد معتاد شود تا جایی که با مصرف نکردن گل دچار اضطراب شدید، بی قراری، وحشت زدگی، تپش قلب شدید شود.

 

وی هذیان و توهم را از عوارض مهم گل دانست و خاطرنشان کرد: اعتیاد و وابستگی، افزایش ضربان قلب ، خشک شدن دهان و گلو، گیجی و عدم تمرکز، تکلم آهسته، پر خاشگری و خشم، افسردگی و انزوا، اثرات روی حافظه و عدم تمرکز مثلا بیمار دائم وسیله ای را جا می گذارد شماره تلفن ها و اسامی را فراموش می کند، از عوارض مهم مصرف گل است.

 

معاون پیشگیری بهزیستی گیلان با ابراز تاسف از گرایش جوانان به این مخدر صمعتی بیان کرد: کسب لذت کاذب جهت دوری از غم و غصه و تبلیغ آن در فضای مجازی و گروه همسالان منجر به شیوع گل بین دانش آموزان و دانشجویان شده است.

 

وی با تاکید بر اینکه خانواده ها باید گل را بشناسند ابراز کرد: خانواده ها نسبت به خصوصیات رفتاری و اخلاقی فرزندان خود آگاهی کامل داشته تا در صورت تغییر رفتاری نظارت بیشتری بر فرزندان اعمال کنند.

نوبخت راد با بیان اینکه کارزار رسانه ایی پیشگیری از گل همزمان با گیلان در 14 استان دیگر در حال اجراست اظهار کرد: این طرح با هدف پیشگیری اولیه و آگاه سازی مردم در مناطق پرجمعیت و شلوغ اجرا می شود.

 

وی تصریح کرد: در گیلان شهرهای رشت، ماسال، لنگرود و صومعه سرا اجراکننده طرح آگاهی به افراد جامعه از مخدر صنعتی گل در قالب طرح رسانه ایی شکوفه های بهاری هستند.

 

علائم مصرف گل در نوجوانان

نوبخت با بیان اینکه خنده های بی مورد و قرمز شدن چشم علامت مشخصه مصرف گل در بسیاری از موارد است تاکید کرد: اغلب مصرف کنندگان با خود قطره نفازلین همراه دارند تا این قرمزی را پنهان کنند.

 

به گفته وی، پرخاشگری، عصبی شدن، افزایش اشتها، پائین آمدن حافظه و افت عملکرد شغی و تحصیلی از دیگر علائم مصرف گل در نوجوانان است.

 

خانواده ها چه کاری انجام دهند؟

معاون بهزیستی گیلان با تاکید بر اینکه خانواده ها باید علائم مصرف گل را از نظر فیزیکی، روانی و رفتاری بشناسند افزود: تغییرات خلقی و رفتاری نوجوانان را جدی بگیرید و در خانه در این باره با فرزندان صحبت کرده و به آنها آگاهی دهید.

 

وی با بیان اینکه تبلیغات فضای مجازی می تواند زمینه ساز مصرف نواجوانان از این ماده شود خاطرنشان ساخت: والدین در خصوص تبلیغات فریبنده ایی که در فضای مجازی و اینترنت در مورد عدم اعتیاد آوری گل انجام می شود صحبت کنند و در صورت نیاز به مراکز مشاوره مراجعه و اطلاعات لازم را دریافت کنند.

کد خبر 702713

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha