به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، حجت الله پاداش، مسئول بسیج سازندگی سپاه ثارالله استان، امروز(۱۰ اردیبهشت)با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری در ۱۷ اردیبهشت سال ۷۹ دستور به تشکیل بسیج سازندگی دادند؛ از ارائه عملکرد ۱۸ ساله این نهاد در استان در سال جاری خبر داد.
وی مأموریت سپاه و بسیج را در ۵ محور مقابله با تهدید سخت، نیمه سخت و نرم در عرصه های مختلف، تشکیل بسیج دهها میلیونی و عمق بخشی داخلی دانست و گفت: عمده کار بسیج سازندگی بیشتر حول محور پنجم و تثبیت کارآمدی نظام است و وقتی خروجی دستگاه ها دیده نمی شود، بسیج به میدان می آید.
پاداش با یادآوری فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی از جمله اینکه «هر جا ستونی از نظام و انقلاب کج میشود این ستون را به ستون سپاه میبندیم و آن را راست میکنیم» و یا «سپاه در سیستان و بلوچستان کارهای بزرگ خدماتی انجام میدهد با اینکه کار سپاه کار خدماتی نیست اما خدمات ارائه شده به مردم محروم چشمگیر است و این کارها باید دنبال شود» به شعار سال هم اشاره کرد و افزود: اولویتهای دولتمردان در این باره چیست؟! آنها از بحث حقوق و پروژههای عمرانی به عنوان اولویت نام می برند.
وی با تصریح به اینکه سپاه و بسیج حافظ دستاوردهای نظام و در سال جاری، اولویت برنامه ها حمایت از کالای ایرانی است؛ خاطرنشان کرد: برای موفقیت و کارآمدی نظام باید هم افزایی در همه ارکان بوجود بیاید و با عمل خود کارها را برای مردم ترویج دهیم؛ نه اینکه مسئول بگوید کالای ایرانی اما وسایل خانه اش از کالای خارجی باشد.
مسئول بسیج سازندگی سپاه ثارالله استان کرمان، استفاده از ظرفیت مردمی را هم مورد تأکید قرار داد و با ارائه گزارشی از اردوهای جهادی بیان داشت: اردوهای جهادی، جوامع هدف مختلف از جمله دانش آموزی تحت عنوان «طرح هجرت دانش آموزی» دارد که ۳ هزار و ۶۰ نفر با استفاده از ظرفیت بسیج دانش آموزی ۱۰۸ مدرسه را مرمت و بازسازی کردند.
وی ادامه داد: این یک بخش اوقات فراغت ایشان است و بخش دیگر برنامه های احکام و عقیدتی است؛ در اردوهای جهادی بسیج دانشجویی و بسیج طلاب هم ۵ هزار و ۵۶ نفر را در اردوهای ۱۰ روزه بکارگیری کردیم و ۱۰ هزار و ۸۲۲ نفر از بسیج مساجد محلات در گروه های جهادی داشتیم، ۳هزار و ۲۱۹ نفر از متخصصان در قالب اردوهای سهروزه و ۱۶ هزار و ۹۹۱ نفر هم در اردوهای جهادی یک روزه حلقه های صالحین شرکت کردند.
پاداش برگزاری یادواره های شهدا، توزیع اقلام آموزشی، خدمات بهداشتی، ویزیت عمومی و ویزیت متخصصین، توزیع داروی رایگان، بینایی سنجی، اعزام ۱۴۶ تیم پزشکی، بیمارستان صحرایی در مناطق زلزله زده را از جمله اقدامات بسیج سازندگی سپاه استان فهرست کرد و با تأکید بر اینکه ظرفیت های جامعه باید در کارهای بسیجی به کار گرفته شود؛ به طرح بسیج همگام با کشاورز و ساماندهی ۱۷۸ شبکه از فارغ التحصیلان کشاورزی را در این راستا مورد توجه قرار داد.
وی درباره اقدامات انجام شده در زمینه اقتصاد مقاومتی و صنایع تبدیلی هم توضیح داد: سال گذشته ۶ میلیارد اعتبار در این زمینه داشتیم که بیش از ۳ میلیارد برای تشکیل ۴۰۹ کارگاه اقتصادمقاومتی و بیش از بیش از ۲ میلیارد هم برای راه اندازی ۲۷۶ واحد صنایع تبدیلی واگذار کردیم و کارشناسان ما به زودی صحت و سقم این واحدها را بررسی و نقاط قوت و ضعف آنها بررسی می شود.
مسئول بسیج سازندگی سپاه ثارالله استان کرمان، از اقدامات خوب انجام شده در راستای سوهان زرند، فیروزه شهربابک و پته کرمان هم یاد کرد و با بیان اینکه در برنامه های اشتغال زایی بحث واگذاری وام ۴ درصد قرض الحسنه را که یک میلیارد و۵۰۰ میلیون تومان و از اعتبارات بانک مسکن بوده به بیش از هزار نفر برای کارهای خانگی واگذار کردیم.
وی با افزودن اینکه بسیج سازندگی در حیطه های مختلف خدمات رسانی می کند، در این زمینه به مشارکت در بیابان زدایی و مقابله با ریزگردها شامل ۳۰ هکتار در اهواز، ۱۳۰ هکتار در زرند و ۳۰ هکتار در عنبرآباد و نهال کاری در آنجا اشاره کرد و گزارشی هم از مجموع اقدامات انجام شده در حوزه خدمات رسانی به مناطق زلزله زده کرمانشاه، کوهبنان و راور شامل توزیع غذا و اقلام مختلف، آواربرداری، کمک به اسکان موقت و اضطراری و... داد.
پاداش افزود: توزیع ۲۲۷ کانکس تا امروز با ظرفیت های مختلف مردمی، مجموعه دستگاه ها و گروه های جهادی و قرارگاه امام رضایی ها و... انجام شده و در بسیج رسانه هم توسط حجت الاسلام نیکویی اقدامات خوبی در این رابطه انجام شده است.
وی با افزودن اینکه بخشی از سوددهی قرارگاه خاتم که مجری طرح های دولتی و عمرانی در داخل و خارج کشور است؛ به محرومیت زدایی اختصاص می یابد، تصریح کرد: در همین باره سه قرارداد با قرارگاه محرومیت زدایی سپاه انجام شد از جمله اینکه اواخر سال ۹۵ قراردادی بالغ بر ۲ میلیارد برای ۱۲۴ پروژه بسته شد به این صورت که ۵۰ درصد اعتبار از سپاه و ۵۰ درصد از گروه های جهادی و مردمی استفاده شود که تاکنون قریب ۸۰ درصد پروژه ها اجرایی شده است.
این مسئول ادامه داد: دوم، طرح کرامت بسیج که به مناطق آلوده و آسیب پذیر کرمان می پردازد و ۱۴ نقطه برای کاهش آسیب های اجتماعی در نظر گرفته شده و بیش از ۴ میلیارد تومان قرارداد در این باره بستیم که ۳۰۰ میلیون تومان اخیراً از قرارگاه محرومیت زدایی اختصاص یافت و ۱۳ پروژه عملیاتی شد.
وی با بیان اینکه قراردادی هم پایان سال گذشته برای بیش از ۱۸۰ پروژه عمرانی در سطح استان با اعتبار ۴ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان با قرارگاه محرومیت زدایی سپاه بسته و ۴۰۰ میلیون در مرحله اول برای آن واریز شد؛ گفت: بر اساس قانون، بسیج سازندگی به عنوانمجری کارهای عمرانی دستگاه ها را می تواند اجرا کند که سال گذشته ۴ میلیارد و ۵۰۰ میلیون قرارداد با سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان برای ساخت و ساز پایگاه های مقاومت داشتیم و ۱۳۷ پایگاه در سطح استان کلنگ زنی شد و قریب ۷۰ پایگاه در حال انجام است.
پاداش با بیان اینکه رویکرد سال جاری از حوزه محوری به سمت الگوی پایگاه محوری است و راه اندازی گروه های جهادی در پایگاه های مقاومت و «هر پایگاه یک گروه» مد نظر است؛ اظهار داشت: ساماندهی و به روز رسانی گروه های جهادی از دیگر برنامه ها است و ما به آنها جغرافیای هدف می دهیم که ۳ تا ۵ سال گروه جهادی، کار را در آن جغرافیا انجام دهد.گروه های جهادی معین و مقیم داریم که منطقه هدف گروه های مقیم، شهرستان خود آنها است و معین، از دیگر شهرستان ها می آید.
وی تشکیل جلسه با اقشار مختلف بسیج و درخواست از آنان برای ارائه نقش خود در شعار سال را هم مورد اشاره قرار داد.
نظر شما