«نگذار به بادبادک ها شلیک کنند» کتابی«فریده چیچک‌اوغلو»

خبرگزاری شبستان:«نگذار به بادبادک ها شلیک کنند»اثر«فریده چیچک‌اوغلو» با ترجمه«فرهاد سخا» را انتشارات «ماهی» چاپ کرده و مطالعه آن به شما توصیه می شود.

  به گزارش خبرگزاری شبستان، در پشت جلد این اثر آمده است:«باریش پسر کوچکی است که در زندان زنان بزرگ شده است، چون مادرش زندانی است و او بیرون از زندان کسی را ندارد. او در طول سال‌ها، به زندگی در زندان خو کرده است. نگذار به بادبادک‌ها شلیک کنند رمانی برای نوجوانان است. فریده چیچک‌اوغلو، نویسنده‌ی ترکیه‌ای این داستان، مفاهیم عمیق انسانی، چون آزادی و عدالت را در تار و پود روایت تنیده و و آن را از زبان یک کودک بیان ‌کرده است.

 در بخشی از این اثر می خوانیم: اینجی ، دماغت دراز نشد؟ عین دماغ پینوکیو... همانی که خودت برایم تعریف کرده بودی. عروسکی به اسم پینوکیو که هر وقت دروغ می گفت، دماغش بزرگ می شد. به من می گفتی اگر تو هم دروغ بگویی ، دماغت دراز می شود. اما خودت هم که گفتی.

 « تو را تنها نمی گذارم ، تو را همراه خودم می برم.»

 یادت می آید ؟ این قولی بود که تو به من دادی . اما وقتی که خواب بودم، بدون خداحافظی گذاشتی و رفتی. با صدای باز شدت درب آهنی بیدار شدم . همه کف می زدند و فریاد می کشیدند: « به سلامت !» « یه کم صبر کن ما هم داریم می آییم.»

 میان خواب و بیداری حالیم نشد چه کسی دارد می رود. بدو بدو رفتم به حیاط. بعضی از زن ها داشتند اشکا هایشان را پاک می کردند. دنبالت گشتم تا مثل همیشه بغلم کنی. اول متوجه نشدم. اما دو تا داد زدم اینجی ، اینجی!» همه برگشتند و نگاهم کردند. مادرم تا شنید که تو را صدا می زنم ، بغضش ترکید. آنوقت بود که فهمیدم تو رفته ای . نمی دانم صداین را شنیدی یا نه ....»

  گفتنی است : فریده چیچک‌اوغلو، در سال ۱۹۵۱ در آنکارا متولد شد. تحصیلاتش را در رشته‌ی معماری در دانشگاه میدل‌ایست آنکارا به پایان رساند و راهی امریکا شد. در سال ۱۹۷۶ از دانشگاه پنسیلوانیا دکترای معماری گرفت و در بازگشت به عنوان استادیار دانشگاه به تدریس پرداخت.

     در ۱۹۸۰ به‌دلایل سیاسی بازداشت و محکوم به چهار سال زندان شد. بعد از آزادی از زندان به عنوان ویراستار در انتشاراتی مشغول به کار شد.

     نگذار به بادبادک‌‌ها شلیک کنند اولین اثر اوست که در سال ۱۹۸۶ منتشر شد. در ۱۹۸۷ فیلمی بر اساس آن ساخته شد که فیلمنامه‌اش را خودش نوشت. این فیلم با موفقیت عمومی مواجه شد. چیچک‌اوغلو در ۱۹۹۰ در نوشتن فیلمنامه‌ی فیلم سفر امید همکاری کرد. این فیلم در ۱۹۹۱ جایزه‌ی اسکار بهترین فیلم غیرانگلیسی را از آن خود کرد.

«نگذار به بادبادک ها شلیک کنند»اثر«فریده چیچک‌اوغلو» با ترجمه«فرهاد سخا» را انتشارات «ماهی» در 120 صفحه چاپ کرده است.

کد خبر 702613

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha