به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، پستی بلندی های زندگی او را در سن 29 سالگی از پای در آورد. فشار اقتصادی و مشکلات خانوادگی با روحیه لطیف دخترانه اش سازگار نبود. تسلیم مشکلات می شود و اولین و راحترین کار را انتخاب می کند و تصمیم می گیرد تا با گرفتن جان خود خط سیاهی به زندگی بکشد. اقدام به خودکشی او نافرجام می ماند. خانواده ی وی در مسیر زندگی خود تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی(ره)قرار می گیرد. مددکار کمیته که از وضعیت مددجویش اطلاع پیدا میکند، دختر جوان را به مشاوران این نهاد معرفی میکند. مشاوره های مختلف به او داده می شود، وضعیت روحی که بهبود می یابد، به او مشاوره اقتصادی می دهند. شاید دخترک هم باور نمی کرد که در حال حاضر دنیای سیاهش رنگی شده است و روی پای خود ایستاده و از طریق مغازه داری درآمد زایی کسب می کند. درنهان از اقدام خودکشی خود رنجان و در آشکارا از مسیری که او را قرار داده اند و زندگیش رنگ و بوی دیگری گرفته است، احساس خوشحالی و رضایت دارد.
امروز نهم اردیبهشت ماه مصادف با روز ملی روانشناسی و مشاوره است.قشری که به واسطه شغلی که دارند با بسیاری از مردم در ارتباط هستند و به بررسی رفتار و فرآیندهای روانی می پردازند. راهنمایی آنان می توانند سرنوشت و مسیر افراد را تغییر دهد.
در همین ارتباط، به سراغ مشاوران کمیته امداد امام خمینی (ره) رفته ایم، مشاورانی که تمام مراجعه کنندگان آنان از قشر آسیب پذیر هستند. فهمیه باقری می گوید: هفت سال است که کار مشاوره را درکمیته امداد امام خمینی (ره) انجام می دهم.
او تحصیلاتش با کارش مطابقت دارد و با کارشناسی ارشد روانشناسی به مشاوره می پردازد، ادامه می دهد: قشر هایی که ما با آنان مواجه هستیم با اقشار خارج از امداد متفاوت هستند. ما با قشری رو به رو هستیم که مشکلات اقتصادی، خانوادگی و عاطفی زیادی دارند. به همین دلیل از شرایط روحی و روانی آسیب پذیرتری برخوردارند.
او ادامه می دهد: یکی از اهداف کمیته امداد امام خمینی (ره) توانمند سازی اقتصادی است، اما توانمندسازی فکری و فرهنگی با توجه به مشکلاتی که آنان دارند پیش نیاز توانمندی اقتصادی است، لذا به مقوله های توانمند سازی فکری و فرهنگی توجه زیادی داریم.
باقری درباره ی کار خود بیشتر توضیح می دهد و می گوید: شناسایی اولیه از سوی مددکاران این نهاد انجام می گیرد. افرادی که در معرض آسیب های روانشناختی و اجتماعی هستند، شناسایی می شوند و به مشاوران ارجاع داده می شوند.
او بیان می کند: مشاوره ها در دو سطح پیشگیری از بروز مشکل و رشد و اعتلای سبک زندگی اسلامی و یا در سطح درمان روانشناختی پیگیری می کنند. ارائه خدمات مشاوره و راهنمایی به صورت تلفنی، حضوری و بازدید از منزل مددجویان صورت می گیرد.
او تصریح می کند: در راستای انواع خدمات مشاوره ای همانند مشاوره در مواقع بحرانی، مشاوره پیش از ازدواج، حین ازدواج و پس از ازدواج، مشاوره پیشرفت تحصیلی، مشاوره به سالمندان و هر نوع مشاوره تخصصی در سرفصل اقدامات ما قرار دارد.
این روانشناس می گوید: در خلال روز میانگین 6 مراجعه کننده داریم که در مسایل مختلف همانند بحث های متارکه، بازگشت به زندگی ، تشویق به ازدواج مجدد، درمان اختلال های روحی-روانی و مشکلات زناشویی خدمات مشاوره داده می شود.
او معتقد است که امروزه جامعه با پیچیدگی های خاص خود رو به رو شده است، تحولات و تغییر سبک زندگی نیز زمینه بروز آسیب ها را بیش از پیش کرده است. به همین دلیل هر فردی برای تصمیم گیری درست و منطقی نیاز به مشاوره دارد.
مشاورین این نهادکه روازنه با ده ها مشکل مددجویان رو به رو هستند، همانند هر انسان دیگری از گره گشایی مشکلات مددجویان احساس خرسندی دارند و از اینکه مددجویی با دریافت خدمات تخصصی مشاوره و راهنمایی آنان در مسیر درست قرار گیرد، احساس رضایت می کنند.
باقری یاد آور می شود: در کلینیک تخصصی مشاوره و روانشناسی مشغول به فعالیت بودم اما جنس کار با مددجویان امداد متفاوت است. همین که با این قشر محروم ارتباط می گیرم و گره ای از مشکلاتشان با راهنمایی هایبنده و همکارانم در سراسر کشورباز می شود حس خوشایندی دارم. با وجود اینکه مشکلات مددجویان زیاد است اما عاشقانه این شغل را انتخاب کردم تا بتوانم خدمتی کنم.
نظر شما