به گزارش خبرنگار شبستان، دکتر امیرمسعود شهرامنیا، امروز در نشست خبری سی و یکمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران به عنوان قائم مقام نمایشگاه گفت: سی و یکمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران از 12 تا 22 اردیبهشت هر روز از ساعت 10 تا 20 در مصلی امام خمینی (ره) برگزار می شود. مراسم افتتاحیه نمایشگاه کتاب 11 اردیبهشت با حضور رییس جمهور برگزار خواهد شد. شعار نمایشگاه نه به کتاب نخواندن انتخاب شده است، تلاش شده که این شعار به آشتی مردم با کتاب کمک کند. با توجه به نامگذاری امسال با عنوان سال حمایت از کالای ایرانی از سوی مقام معظم رهبری کتاب به عنوان کالایی که ایرانی و فرهنگی است باید بیش از پیش مورد حمایت واقع شود.
دکتر شهرام نیا با اشاره به تقارن نمایشگاه بین المللی کتاب با میلاد حضرت ولیعصر (عج) و روز معلم و چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی بیان کرد: به این مناسبت ها در نمایشگاه کتاب توجه جدی می شود. امسال مشارکت بیشتر تشکل های نشر را داریم. یکی از اولویت های اصلی ما تقویت دیپلماسی فرهنگی، ایجاد گفتگوی بهتر با جهان بر مبنای کتاب و فرهنگ است. از رویکرد نمایشگاهی و فروشگاهی نمایشگاه غافل نشدیم زیرا نمایشگاه در اقتصاد نشر نقش موثری دارد. به ابعاد فرهنگی، بین المللی و اقتصادی نمایشگاه توجه کردیم.
وی با بیان اینکه نمایشگاه کتاب امسال در فضایی بیش از 130 هزار مترمربع برپاست، عنوان کرد: 75 درصد فضای اصلی نمایشگاه زیر سقف رفته است، پارسال این مقدار 50 درصد بود علاوه بر بخش عمومی بخش های کودک، آموزش و ناشران بین المللی به فضای مسقف منتقل شدند، هنوز بخش دانشگاهی و دیجیتال ما بیرون فضاهای مسقف است.
قائم مقام سی و یکمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران تصریح کرد: حضور 53 کشور در نمایشگاه کتاب امسال قطعی شده که احتمال افزایش آن وجود دارد. میهمان ویژه نمایشگاه کتاب امسال کشور صربستان است که با هیئت 30 نفره شامل وزیر فرهنگ، مشاوران، معاونان و ناشران به ایران خواهند آمد. شهر میهمان نمایشگاه کتاب امسال شهر تونس است. یک هیئت 18 نفره از تونس به ایران می آیند، از کشورهایی همچون مجارستان، اتریش، چین، روسیه، آلمان و ایتالیا نیز هیئت هایی به ایران می آیند.
دکتر شهرام نیا اظهار داشت: بازار جهانی کتاب امسال با حضور آژانس های ادبی فعال تر است، بیش از 2500 ناشر در این بخش وجود دارد، فعالیت های فرهنگی خوبی با توجه به چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی و نیمه شعبان ترتیب داده شده است. در دو سرای اهل قلم 60 برنامه برگزار می شود. در سالن اردیبهشت برنامه های فرهنگی متعدد برپا خواهد شد، برنامه های مختلفی نیز در سرای بین الملل برگزار می شود.
نظر شما