جایگاه کار خیر در فرهنگ انتظار/منتظر غم دیگران را دارد

خبرگزاری شبستان: یکی از مهمترین برنامه های حضرت ولیعصر (عج) دعوت به خیر و امر به معروف است؛ مگر کسی که منتظر چنین شخصی است می تواند دست به خیر نباشد؟!. منتظر تلاش می کند خودش الگوی کوچکی از این ایده آل باشد، نیکی کند.

حجت الاسلام والمسلمین سیدمحمد سادات منصوری، کارشناس مذهبی در گفت وگو با خبرنگار مهدویت خبرگزاری شبستان که به مناسبت فرا رسیدن دوازدهم شعبان روز «هم افزایی در امور خیر و سبک زندگی منتظرانه» انجام شد، درباره نقش کار خیر در مهندسی انتظار، اظهار کرد: عده ای با توجه به دیدگاهی که نسبت به غیبت امام عصر(عج) دارند، انتظارشان، انتظار منفی است. این عده معتقدند نباید هچ کار و عملی برای پیشرفت اخلاق و فرهنگ بشریت انجام داد و نباید از بدی ها جلوگیری کرد. این افراد اعتقاد دارند نباید در زمان غیبت، تبلیغی در خصوص دین صورت بگیرد.

 

وی ادامه داد: این عده معتقد هستند که وظیفه امام معصوم(ع) است که جامعه را به امور خیر دعوت کند و منتظران باید صبر کنند تا حضرت ولیعصر (عج) بیاید و همه چیز را خودش درست کند، حتی عده ای افراطی عمل کرده و می گویند باید بدی ها را رواج و افزایش دهیم تا حضرت حجت(عج) زودتر ظهور کند. در روایات آمده است «وقتی حضرت ولیعصر(عج) ظهور می کنند که جهان پر از ظلم و فساد شده است» لذا عده ای با تفسیر نادرست از این روایت می گویند ما باید با ترویج بدی و فساد،  مقدمه ظهور حضرت حجت(عج) را ایجاد کنیم. این برداشت انحرافی از انتظار را در کمال تعجب بسیاری از افراد عوام و حتی برخی از علما دارند. این برداشت یعنی تعطیلی کامل امر به معروف و نهی از منکر و حتی ترویج منکر.

 

رئیس مرکز پاسخگویی به سؤالات دین سازمان تبلیغات اسلامی با بیان اینکه برخی چیزها آنقدر بدیهی است که نیاز به تبیین و توضیح ندارد، تاکید کرد: به عنوان مثال اگر صبح باشد و کسی از شما بپرسد که الان صبح است یا شب؟ می گویید واضح است و دیگر این مسئله نیاز به توضیح و تفسیر ندارد. مسئله انتظار و وظیفه منتظران نیز روشن است. در هیچ زمانی جایز نیست که انسان گناه کند. مگر می شود ترک خوبی کرد و دعوت به بدی. کدام دین این مسئله را پذیرفته که اسلام به عنوان برترین دین بخواهد ترک خوبی و ترویج بدی را بپذیرد.

 

وی در ادامه ابراز کرد: آنچه عقل حکم می کند و عموم جوامع بشر به آن معتقدند را باید انجام دهیم.‌ باید نیکی کرده و به خیر ، نیکی و عمل صالح نیز دعوت کنیم. روش انبیا و اولیای خدا نیز نیکی کردن و دعوت به خیر بوده است.

 

این کارشناس مذهبی با اشاره به اینکه یکی از مهمترین برنامه های حضرت ولیعصر (عج) دعوت به خیر و امر به معروف است، بیان کرد: مگر کسی که منتظر چنین شخصی است می تواند دست به خیر نباشد. کسی که خواهان حضرت مهدی (عج) و منتظر ظهور ایشان و برقراری عدل در جوامع بشری است در همان محدوده وظایف ،خودش را موظف به نیکی و امر به معروف و نهی از منکر می داند. چنین شخصی در برابر منکرات به شکل درست و معقول می ایستد. کسی که منتظر است جز انجام نیکی و دعوت به نیکی عمل نمی کند.

 

وی در پایان خاطرنشان کرد: به عنوان مثال کسی منتظر پادشاهی است که بیاید و حکومت کند و هیچ قانون و قاعده ای نداشته باشد. این بی قانونی و هرج و مرج ایده آل این فرد است. مسلم است چنین فردی نمی تواند برخلاف ایده آلش عمل کند. ایده آل منتظر حضرت مهدی (عج) اصلاح کل جوامع بشریت، حاکمیت اخلاق، معنویت، خداپرستی، عدالت و نیکی در زمین است؛ در نتیجه تمام تلاش خود را می کند که خودش الگوی کوچکی از این ایده آل باشد، نیکی کند و دیگران را نیز به خیر و عمل صالح دعوت نماید.

کد خبر 702328

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha