به گزارش خبرنگار شبستان، اسفندیار چهاربند، رییس مرکز برنامه ریزی، منابع انسانی و فناوری اطلاعات وزارت آموزش و پرورش گفت: ساده انگاری در نظام تعلیم و تربیت، بهای سنگینی را برای جامعهها خواهد داشت.
وی افزود: روز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت با عنوان "روز معلم، ولایت مداری و سلوک معلمی"، روز ۱۳ اردیبهشت با نام "معلم و تکریم اجتماعی"، روز ۱۴ اردیبهشت با عنوان" معلم توسعه اجتماعی و انسجام ملی"، روز ۱۵ اردیبهشت "معلم و پیشکسوتان آموزش و پرورش" روز ۱۶ با عنوان" معلم مسئولیت پذیری و هدایت انقلابی" روز ۱۷ اردیبهشت ما با نام "معلم مرجعیت تربیتی و مولد سرمایه های اجتماعی" و روز ۱۸ اردیبهشت ماه با عنوان" معلم و تکریم سازمانی " نامگذاری شده است.
تعداد فرهنگیان بازنشسته بیش از شاغلین
رییس مرکز برنامه ریزی، منابع انسانی و فناوری اطلاعات گفت: سال ۱۳۹۸ تعداد شاغلین و بازنشسته ها برابر خواهند شد و در سال ۱۴۰۱ تعداد ۱ میلیون و ۱۵۰ نفر بازنشسته خواهیم داشت و ۸۳۰ هزار نفر نیروی انسانی خواهیم داشت.
با قانون مدیریت خدمات کشوری در عصر پیکان قرار گرفته ایم
چهاربند تاکید کرد: مادامی که سرنوشت اداری و استخدامی فرهنگیان گره به قانون خدمات کشور خورده است، تحولی در نظام تعلیم و تربیت رخ نمی دهد. این قانون کارمند محور است نه معلم محور. این قانون آموزش و پرورش را در عصر پیکان قرار داده است. این قانون تبعیض را در آموزش و پرورش نهادینه کرده است.
وی گفت: نماینده های مجلس که لایحه دایمی شدن خدمات کشور را در دستور کار دارند، پیگیری می کنیم تا وزارت آموزش و پرورش از این قانون مستثنی کند و ما خود قانون ادری و استخدامی را ارایه می دهیم.
کمبود ۳۰۰ هزار معلم در مهر ۹۷
وی گفت: مهر۱۳۹۷ تعداد ۳۰۰ هزار نفر کمبود نیروی انسانی خواهیم داشت. این عدد بر اساس شاخص ها حساب شده است، معیارهایی که مصوب نهادها و دستگاه های مختلف بوده است.
کمبود بیش از ۱۰۰ هزار مربی پرورشی
وی خاطرنشان کرد: باید ۱۹۴ هزار کمبود را از طریق ندادن نیرو به مدارس باید پشت سر بگذاریم. از مهر ۹۷ تنها ۱۸ هزار مربی پرورشی به مدارس داده شود در حالی که ۱۲ میلیون و ۳۰۰ هزار دانش آموز مدارس دولتی به ۱۲۳ هزار مربی پرورشی نیاز داشته باشد.
وی گفت: اگر شدت کمبودها هر ساله روز به افزایش باشد تا دو سال آینده باید یک بنای یادبود به خصوص در فعالیت پرورشی و فرهنگی و آموزش ابتدایی ساخت. در فعالیت های پرورشی و فرهنگی مربی نداریم و در دوره ابتدایی نیز تراکم بالای دانش آموزان و تامین نیرو برای ۲۰ هزار مدرسه ای است که کمتر از ۲۴ دانش آموز دارند و کمبود معلم اولین تاثیر خود را در مناطق محروم می گذارد.
وی گفت: اگر کسانی مخالف حرف های ما هستند و سند مخالف خود را اثبات کنند در غیر این صورت از اسناد ما تمکین کنند و راه حل های ما را بپذیزند.
وی با یادآوری، کمبود تعداد ۳۰۰ هزار سال ۹۷ گفت: ۸۴ هزار کمبود فرهنگی را از طریق حق التدریس ها، مابقی نیاز را تامین نمی کنیم.
چهاربند ادامه داد: طبق آمار مستند و مصوب ما نیروی مازاد نداریم و بهره وری نیروی انسانی و فضا در آموزش و پرورش 100 است و نتایجی که بر اساس قانون مدیریت خدمات کشوری ارایه می دهند را رد می کنیم.
رییس مرکز منابع انسانی گفت: در حال حاضر ۵ روش برای تربیت معلم داریم که نخست دوره چهارساله تعهد دبیری است و برای چهار سال آینده به کمک ما نمی آید. روش دیگر ۲+۲ است. دوره های کاردانی را جذب کنیم و ۲ سال دوره مهارت های معلمی آموزش می دهیم که بیشتر برای دوره آموزش ابتدایی استفاده می کنیم. برای دوره کاردانش و فنی و حرفه ای از روش ۱+۲ استفاده میکنیم یعنی از کاردانی پیوسته و یک دوره یک ساله مهارتی بهره مند شویم.
چهاربند خاطرنشان کرد: برای امسال 25 هزار درخواست برای جذب دانشجو معلم داده ایم اما تا سال 1400 چه باید کرد؟
وی ادامه داد: آزمون استخدامی را از اواخر مهر ۹۶ درخواست دادیم که بهمن ماه مجوز ۱۵ هزار مشروط به تامین اعتبار از سازمان بودجه دریافت کردیم و ۹۷ آزمون برگزار می شود و سال ۹۸ جذب شوند.درخواست آموزش و پرورش جذب بر سال ۹۷ بوده است که قرار شد کلاس ها آموزشی برگزار شود و اگر آموزش و پرورش بتواند تامین اعتبار کند از مهر ۹۷ پذیرفته شدگان وارد آموزش و پرورش شوند در غیر اینصورت از سال ۹۸ جذب می شوند.
نظر شما