حفظ نظام اسلامی از عدالت فردی بسیار مهمتر است

خبرگزاری شبستان: حجت الاسلام والمسلمین پناهیان گفت: حفظ نظام اسلامی از عدالت فردی بسیار مهمتر است مظلومیت امیرمومنان امام علی(ع)، شهادت حضرت زهرا(س) و امام حسین(ع) برای همین بود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام والمسلمین علیرضا پناهیان استاد حوزه و دانشگاه در مراسم هفتگی حسینیه فاطمه الزهرا(س) به سخنرانی پرداخته و گفت: امیرمومنان امام علی(ع) برای ایجاد ثبات و وحدت بین مسلمانان و جلوگیری از فروپاشی جامعه اسلامی با خلیفه اول نه تنها بیعت کردند بلکه برای پیشبرد جامعه اسلامی به آنها مشورت هم می‌دادند.

وی افزود: امیرمومنان امام علی(ع) برای حفظ جامعه اسلامی نه تنها مظلومیت خود و دختر پیامبر(ص) بلکه طرفداران خود را هم فدا کردند.

حجت الاسلام والمسلمین پناهیان با بیان اینکه اگر قرآن و احکام اسلام با امیرمومنان امام علی(ع) تفسیر شود عمق بسیاری دارد، عنوان کرد: حفظ نظام اسلامی حتی اگر در راس آن گناه باشد بسیار اهمیت دارد، بر همین اساس امیرمومنان امام علی(ع) با کسانی که همسرش را به شهادت رساندند کنار آمده و برای حفظ نظام اسلامی به آنها مشورت می‌داد.

استاد حوزه و دانشگاه بیان داشت: حفظ ثبات نظام اسلامی از نظر امیرمومنان امام علی(ع) چنان اهمیت دارد که امیرمومنان امام علی(ع) حتی درباره قضات نیز به آنها اجازه دادند که همچون زمان خلفا قضاوت کنند.

وی با بیان اینکه آنچه ثبات نظام اسلامی را تضمین می‌کند بسیار اهمیت دارد، اظهار داشت: کسانی که عدالت اجتماعی را نمی‌شناسند صرفا به عدالت فردی بهاء می‌دهند، امیرمومنان امام علی(ع)  در عرصه سیاست برای حفظ نظام اسلامی کوتاه نیامدند.

حجت الاسلام والمسلمین پناهیان افزود: امیر مومنان امام علی(ع) برای حفظ اسلام مردم را به خود دعوت نکرد، برای ایشان محبوبتر بود که مردم در وضع ناجور بمانند اما ثبات جامعه حفظ شود و اختلافات آنها را از بین نبرد.

استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد: امیرمومنان امام علی(ع) مظلوم وقتی مظلوم واقع شدند با جامعه اسلامی همراهی کردند اما عثمان وقتی مظلوم واقع شد با مردم همراهی نکرد چراکه نگاه امیرمومنان امام علی(ع) به مسائل سیاسی از هر چیزی برای ایشان مهمتر بود.

وی درباره داستان باز کردن خلال از پای زن یهودی، گفت: برخی عدالت‌گرایی را به عدالت در مصادیق فردی محدود می‌کنند و آن را در اولویت می‌دانند اما عدالت در عرصه سیاسی هم جاری است و اتفاقا اهمیت بیشتری دارد، امیرمومنان امام علی(ع) درباره این موضوع می‌فرمایند من شنیدم خلال از پای زن یهودی باز کردند و مردم علیه دزدها و غارتگرها قیام نکردند، وقتی انسان داستان این بی‌تعهدی و عدم تحرک مردم را می‌شنود بمیرد حق دارد.

حجت الاسلام والمسلمین پناهیان افزود: دفاع نکردن از حیثت و کیان نظام سیاسی جامعه در حالیکه به حق مردم تجاوز شود بسیار درد دارد، ما نباید عدالت را فقط به جنبه‌های فردی محدود کنیم، این عدالت نیست که اصل حاکمیت دین را زیرسوال ببریم امیرمومنان امام علی(ع) برای حفظ اصل حاکمیت دین اسلام مظلوم واقع شدند حتی همراهی و همدلی کرده و نظر و رای هم دادند.

 استاد حوزه علمیه در تبین عدالت اظهار داشت: عدالت یعنی اجرای دستورات خدا با رعایت اولویتی که خداوند برای دستورات خود اعلام کرده است، اجرای دستورات اجتماعی الهی که از دستورات فردی مهمتر است.

وی گفت: در زمان امیرمومنان امام علی(ع) رسما به ایشان اتهام بداخلاقی، عدم مدیریت، حرص مقام، حسادت، ضعف و ترس را نسبت دادند و اینکه چرا قیام نمی‌کنند.

حجت الاسلام والمسلمین پناهیان بیان داشت: قبل از اسلام دین و معنویت مردم فردی بود، پیامبر(ص) دین اجتماعی را برای مردم آورده بود اما پس از او مسلمانان به معنویت غیرسیاسی خود برمی‌گشتند که بسیار خطرناک بود اینجا درک سیاسی ضعیف شد.

استاد حوزه علمیه ابراز کرد: کسی که اختلاس کرده به جامعه ظلم کرده اما کسی که به نظام ظلم می‌کند ظلم او بیشتر است.

وی در پایان خاطرنشان کرد: پس از پیامبر(ص) مردم آنقدر در گناه سیاسی باقی مانده بودند که امام حسین(ص) پسر حضرت فاطمه(س) را در کربلا قطعه قطعه کردند، صحنه ای که امام حسین(ع) با آن درگیر شده و به شهادت رسید همان جهالت سیاسی بود.

 

کد خبر 702038

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha