معضل انتقال «آب» به خراسان جنوبی/ سیل مهاجرت از شهرهای مرزی شدت گرفت

خبرگزاری شبستان: استاندار خراسان جنوبی با اشاره به اینکه موضوع انتقال آب به شرق کشور به خصوص خراسان جنوبی امروز به یک معضل تبدیل شده است، گفت: اگر برای این مهم چاره اندیشی نشود،بخشی از داشته های موجود استان در آینده به زوال خواهد رفت.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، محمد مهدی مروج الشریعه صبح امروز (7 اردیبهشت) در جمع خبرنگاران با تاکید بر اهمیت توجه اساسی همه مسئولان کشوری به مشکلات خراسان جنوبی به خصوص آب و راه آهن، اظهار داشت: موضوع انتقال آب به شرق کشور به خصوص خراسان جنوبی امروز به یک معضل تبدیل شده است.

 

وی با بیان اینکه باید برای نگه داشته جمعیت در شرق کشور به خصوص روستاهای مرزی و شهرهای محروم، مسئولان بجد چاره اندیشی کنند، گفت: اگر این مهم صورت نگیرد بخشی از داشته های موجود استان هم در آینده به زوال خواهد رفت.

 

استاندار خراسان جنوبی با اشاره به اینکه یکی از زیرساخت های توسعه هر منطقه ای وجود راه های زمینی و هوایی به خصوص موضوع ریلی است، ادامه داد: موضوع راه آهن شمال_جنوب که ثروت های زیادی در آن نهفته است و می‌تواند اشتغال فراوانی را به همراه داشته باشد، نیازمند توجه ویژه و جدی دولت و مجلس است.

 

مروج الشریعه با بیان اینکه در محور کریدور شمال – جنوب با حدود 2 هزار کیلومتر طول مسیر بیش از 10 میلیون و 500 هزار نفر ساکن هستند که این شهرها خود 7680 واحد صنعتی و معدنی فعال و نیمه فعال دارند، گفت: این کریدور در صادرات کالا به کشورهای دیگر بسیار موثر است و باعث رونق اشتغال و کسب و کار می شود.

 

وی با بیان اینکه در این مسیر حدود 2 میلیون هکتار زمین زراعی تحت کشت آبی با حدود 11 میلیون تن محصول زراعی و باغی وجود دارد، افزود: برای بقای جمعیت در این منطقه و نگهداشت آنها باید برای مهمترین مشکل مردم که آب برای کشاورزی، صنعت و شرب است فکری شود.

 

مقام عالی دولت در استان با اشاره به اینکه خشکسالی ۱۹ ساله استان و عدم پیش بینی لازم از سوی مسئولان در گذشته گفت: این موضوع باعث شده تا امروز شاهد مهاجرت مردم روستاهای محروم و مرزی به شهرهای بزرگ باشیم؛ موضوع اصلاح الگوی مصرف در بخش کشاورزی موضوعی مهم و زمان بر و نیازمند فرهنگ سازی است، لذا باید برای آب شرب مردم در کوتاه مدت فکری جدی و اساسی شود.

 

مروج الشریعه با اشاره به اینکه شهرستان نهبندان تاکنون از خشکسالی 19 ساله استان ضربه زیادی خورده است، تصریح کرد: باید با تمام توان برای حل مشکلات این شهر مرزی کار کرد، چراکه اگر مرزهای نهبندان خالی از سکنه شود، به ضرر شرایط منطقه ای و ملی خواهد بود.

 

وی با اشاره به تصویب طرح توسعه نهبندان بعد از سفر مقام معظم رهبری به این شهر، گفت: بعد آن سفر حدود 50 میلیارد تومان در این شهرستان سرمایه گذاری شد اما چون به زیرساخت های اقتصادی توجه نشده بود خیلی در ایجاد اشتغال و رونق کسب و کار موفق نبودند.

 

استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه در فاصله سال 90 تا 95 بیش از 7 هزار نفر از نهبندان به شهرهای دیگر سفر کردند، ادامه داد: این برای مسئولان کشوری یک زنگ خطر است چرا که خالی شدن شهرهای مرزی از سکنه و افزایش حاشیه نشینی در شهرهای بزرگ را به دنبال دارد

 

مروج الشریعه با بیان اینکه برای حل بخشی از مشکلات مردم نیازمند تامین آب از خارج استان هستیم، گفت: آب مهمترین مسئله بقای جمعیت در یک منطقه است، در حال حاضر 480 روستای استان آب شرب آنها با تانکر تامین می‌شود.

 

وی با بیان اینکه برای انتقال آب به استان گزینه های متعددی وجود دارد، افزود: بهترین راه حل نصب یک تصفیه خانه آب در چابهار و تامین آب از دریای عمان برای شرب و صنعت است.

 

استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه در خصوص حل این مشکل نامه ای را برای موافقت با اختصاص 2 میلیون دلار از صندوق توسعه ملی به مقام معظم رهبری نوشته ایم که هنوز پاسخی دریافت نشده است، افزود: در یک افق 20 ساله، سالانه نیازمند 750 میلیون متر مکعب آب برای شرب استان هستیم.

 

مروج الشریعه با بیان اینکه آب و راه آهن مهمترین مشکلات خراسان جنوبی هستند، افزود: اهمیت موضوع راه آهن کمتر از آب نیست که برای این مهم باید سرمایه گذاری خارجی صورت گیرد.

 

وی به مهمترین ظرفیت های استان اشاره کرد و گفت: انواع معادن سنگ های زینتی و ساختمانی، معاون طلا، مس و کرومیت، صنایع دستی و گردشگری و محصولات استراتژیک استان از جمله مهمترین این ویژگی ها است.

 

 

 

کد خبر 702037

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha