دنیا به دلایل سیاسی فرهنگ ایران را نادیده می گیرد/ سینمای ایران هنرمندانه و نخبه گرا است

خبرگزاری شبستان: کارگردان آلمانی گفت: نظر شخصی من این است که گاهی اوقات، مسائل سیاسی از بیرون روی روابط سینما تاثیر می گذارند. چرا که آنهایی که سینما را می شناسند می دانند که سینمای ایران یک تاریخچه درخشان دارد و یکی از قلل سینمای جهان است.

شارلوت مک‌گووان-گریفین مجسمه ساز، نویسنده و فیلمساز انگلیسی تبار آلمانی، در گفت و گو با خبرنگار سینمایی شبستان در مورد حضورش در سی و ششمین جشنواره سینمایی جهانی فجر گفت: این دومین سالی است که به ایران و برای شرکت در جشنواره فجر سفر می کنم. در سال پیش اثری برای ارائه نداشتم اما از آنجایی که در حال نگارش یک فیلم‌نامه داستانی با نغمه ثمینی و انجام مراحل پیش تولید یک اثر مشترک آلمانی-ایرانی هستم، به ایران و جشنواره آمدم اما امسال با یک فیلم کوتاه در بخش مسابقه این جشنواره شرکت کرده ام.


کارگردان فیلم «جنون دورانی» در مورد اطلاعاتش از سینمای ایران گفت: من اطلاع کمی از سینمای ایران دارم اما آرزو داشتم که بیشتر می دانستم.


وی افزود: در جوانی در سینما بی.اف.آی لندن که سالن مشهور و محبوبی است کار می کردم که در آنجا اغلب فیلم های ایرانی را اکران می کردند. در طول مدتی که من آنجا فعالیت داشتم فصل های فیلم ایرانی را برگزار می کردند و من از این طریق فیلم های زیادی از ایران را دیدم و با آثار اشخاصی مانند کیارستمی و مخملباف آشنا شدم که مربوط به یک نسل خاص هستند و در عرصه بین المللی به خوبی شناخته شده اند و متوجه شدم که چقدر عالی اند؛ البته این مروبط به دهه 90 قرن گذشته است. 


این سینماگر در پاسخ به این سوال که چرا سینمای ایران به رغم پیشینه طولانی و آثار درخشان، کمتر شناخته شده است، گفت: شاید در حال حاضر و برای کارگردانان جوانتر از نسل های قبلی، ارتباط بین المللی و کار سخت تر شده است. در واقع من نمی دانم اما نظر شخصی من این است که گاهی اوقات، مسائل سیاسی از بیرون روی روابط سینما تاثیر می گذارند. چرا که آنهایی که سینما را می شناسند می دانند که سینمای ایران یک تاریخچه درخشان دارد و یکی از قلل سینمای جهان است. اما در حال حاضر بنابردلایلی فیلمهای ایرانی کمتر در عرصه بین المللی عرضه می شوند.


مک گووان-گریفین در پاسخ به این سوال که آیا این بی توجهی به خاطر تغییر روش فیلمسازی و قصه گویی سینماگران فعلی ایرانی نیست و اینکه دنیا این روش را نمی پسندد؟ گفت: نه به هیچ وجه. البته باز هم تاکید می کنم که این تنها نظر شخصی من است اما فکر می کنم دنیا به دلیل مسائل سیاسی است که به فرهنگ ایرانی بی توجهی می کند. فیلم های ایرانی از کیفیت بسیار بالایی برخوردار است همانطور که در تاریخ خود هم بوده است.


این هنرمند در پاسخ به این سوال که آیا اگر آثار ایرانی در سینماهای عمومی به نمایش در آیند با استقبال مخاطب عام روبرو خواهند شد؟ گفت: سینمای ایران بیشتر هنرمندانه و نخبه گرا است و خیلی همانند آثار هالیوودی تجاری نیست بنابراین برای افرادی که جزو نخبگانند و از تاریخچه سینما مطلعند جذاب تر است و به ندرت کسانی همچون فرهادی امکان به دست آوردن مخاطب گسترده را پیدا می کنند. اما فکر می کنم که برای عموم مردم که عادت به تماشای آثار هالیوودی دارند چالش برانگیز است؛ چرا که در همه چیز از نحوه روایت داستان تا فضا و تصاویر بسیار متفاوتند. بنابراین باید حسش را داشته باشی و ممکن است عده ای از مردم هرگز با سینمای ایران ارتباط برقرار نکنند اما من از آن لذت می برم.


وی درباره کیفیت  آثار ایرانی که در این دوره از جشنواره تماشا کرده است گفت: تا این لحظه من سه فیلم ایرانی دیده ام که شامل بنفشه افریقایی، کار کثیف و ... بود. هیچ چیز بدی در مورد آنها نمی توان گفت. کیفیت بازیگری، دوربین و همه چیز عالی بود و نکته هیجان انگیز در مورد آثار ایرانی این است که از کیفیت بالایی برخوردارند.


شارلوت مک‌گوان گریفین در مورد کیفیت جشنواره هم به خبرنگار شبستان گفت: من این جشنواره را بسیار دوست دارم. سازمان دهی خوبی دارد و همه مهربان و کمک کننده هستند. در عین حال تعادل بین نمایش فیلم های ایرانی و سایر کشورها وچود دارد.در اینجا آثاری از کشورهایی همچون گرجستان و سایر کشورهای آسیایی و حتی اروپایی را می شود دید که در جشنواره های اروپایی نمی توان دید. ضمن اینکه آثار اکران شده در اینجا هنری ترند بر خلاف جشنواره های دیگر که بیشتر آثار تجاری را برای نمایش انتخاب می کنند. من سال گذشته از این جشنواره لذت بردم به همین دلیل امسال هم آمدم و البته فیلمم را هم در آن شرکت دادم.


ادامه دارد....


گفت و گو: محمدصالح حجت الاسلامی 

 

کد خبر 701987

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha