به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از شیراز، سیدعباس حسینی، معاون اداری و مالی حوزه علمیه خواهران استان فارس امروز (6 اردیبهشت) ضمن تبریک اعیاد شعبانیه و قدردانی برای حضور در اولین نشست مدیران و معاونان فرهنگی مدارس علمیه خواهران استان فارس در سال 97، گفت: با توجه به جلوه های رفتاری امام حسین (ع) در مدیریت، یکی از مصادیق عزت و افتخار در استحکام ساختار روابط انسانی و نوسازی جامعه بر اساس الگوی علوی، مدیریت مکتبی است.
وی به بیان مزایای اجرای مدیریت مکتبی پرداخت و اضافه کرد: مدیریت مکتبی باعث می شود عناصر به یکدیگر پیوسته شوند؛ دانش و خلاقیت ترکیب شوند و امور جامعه برای نوسازی مناسب، حول محور تعهد و مسئولیت تحقق پیدا کند.
حسینی با تاکید بر عنصر تعهد در شکلگیری مدیریت مکتبی، تاکید کرد: اگر بحث تعهد مطرح میشود، به این دلیل است که علم و تعهد 2 بال برای مدیریت هستند، چه بسا انسان هایی دارای علم مدیریت هستند و مطالعات فراوانی در این زمینه دارند ولی تعهد لازم را نداشته و به گونه ای دیگر جامعه را مدیریت می کنند، لذا اگر علم و تعهد باهم آمیخته شود، می توان گفت آن مدیریت یک مدیریت مکتبی است.
وی در تشریح میزان تاثیرگذاری و ثمر دهی عملکرد با تاسی از رفتار امام حسین (ع) گفت: در ماموریتی که امام حسین (ع) به مسلم بن عقیل (ع) می دهد، مولفه های قابلتوجه برای امام، ترمیم و استحکام نهضتشان بود، لذا از مسلم خواستند تا قبل از حرکت به کوفه با متنفذین جامعه ارتباط برقرار کند.
معاون اداری و مالی حوزه علمیه خواهران استان فارس ادامه داد: در آن برهه از زمان شخصیت های کوفی از جمله سلیمان بن صرد خزاعی، مسلم بن عوسجه اسدی، رفاعه بن شداد و مختار ثقفی داماد نعمان بن بشیر امیر بنی امیه از امام دعوت کرده بودند، اما مسلم، منزل مختار را به عنوان قرارگاه نهضت خود مشخص کرد.
وی تاکید کرد: از سفارش امام حسین (ع) و اجرای دستور توسط مسلم در مدیریت خود به عنوان کسانی که در شهرستان های مختلف کار انجام می دهیم و می خواهیم این مسیر با روال منظم و دقیق و پویایی بیشتر نسبت به سال گذشته جاری شود، اینگونه استفاده کنیم که چگونه می توان از متنفذین شهر برای رسیدن به پاسخ به اهداف حوزه در سال جاری استفاده کرد.
حسینی با اشاره به کاهش اعتبار 35 درصدی حوزه نسبت به سال قبل، اضافه کرد: اگر سال 97 هیچ گونه اعتباری داده نشود، کدام یک مدیریت حوزه را کنار گذاشته و می روید و کدام یک میمانید؟ قطعا ترک کردن سنگر، جایز نیست؛ باید بمانید؛ سنگر را حفظ کنید و کار کنید، اما آیا بدون پول هم میتوان کار را انجام داد.
وی با تاکید بر استفاده از کلام امام حسین در اعزام مسلم به کوفه، اظهارداشت: در حال حاضر با شناسایی متنفذین مؤثر و اسلام دوست شهر خود و فراهم کردن فضای مناسب برای ورود ایشان به حوزه و همچنین ساماندهی هیئت امنای قوی برای مدرسه علمیه و راهکارهای مشابه می توان حوزه را با توکل به خدا و مدد از ائمه اطهار (ع) و تلاش و چاره اندیشی به موقع مدیریت کرد، لذا اگر حرکت مفصلی توسط خود شما در شهرستان انجام نشود، کار ابتر خواهد بود.
معاون اداری و مالی حوزه علمیه خواهران استان فارس در پایان از مدیران خواستار شد: کاهش جدی هزینه های غیرضروری مانند اعطای هدیههای مناسبتی، احاطه کامل و نظارت ویژه بر جریانات مالی مدرسه و سامانه مالی ریحان، جلوگیری از ایجاد تاخیر در انجام مسائل مالی، مدیریت با پول کم و نیروی متخصص و تکمیل پرونده های پرسنلی از مهم ترین مواردی است که انتظار می رود مدیران محترم در سال جاری به آن اهتمام ورزند.
وی در پایان حضور مدیران در مدارس علمیه خواهران استان را حاصل اعتماد بزرگان حوزه به ایشان دانست و تأکید کرد: بزرگان به شما اعتماد کردند که شما را بهعنوان مدیر انتخاب کردند، این اعتماد را با تلاشهای مضاعف مرتفع کنید، بنابراین لازم است طبق تأکید مدیر حوزه علمیه خواهران استان، مدیر در مدرسه علمیه حضور دائمی داشته و به قسمت های مختلف آن ازجمله خوابگاه سرکشی کند، همچنین همه اعضای هیئتامنا برای حفظ هویت دارای حکم بوده و صورت جلسههای خود را منظم و به موقع به استان ارسال کنند.
نظر شما