خبرگزاری شبستان - سرویس قرآن و معارف: "حفاظ مصر و پاکستان در مقایسه با حافظان دیگر تلاوت و اجرای بهتری داشتند. در رشته تلاوت هم چند نفر از قاریان، بسیار خوب تلاوت کردند که یکی دو نفر می تواند رقیب جدی ای برای نماینده خوب کشورمان سید مصطفی حسینی باشد. "
گفتگوی سرویس قران و معارف خبرگزاری شبستان با مصطفی اصفهانیان، نماینده ایران در رشته حفظ سی و پنجمین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم به کم و کیف برگزاری این مسابقات و فضای این رقابت ها می پردازد.
جناب اصفهانیان! برای آغاز گفتگو از حال و هوای این دوره از مسابقات و شرکت کنندگان بگویید.
همان طور که استحضار دارید مسابقات بین المللی قرآن کریم جمهوری اسلامی ایران با حضور نمایندگان کشورهای مختلف اسلامی از سراسر جهان در دو رشته قرائت و حفظ قران کریم برگزار می شود. سطح این دوره از مسابقات خوب است و شرکت کنندگان به نظر می رسد که اجراهای خوب و موفقی دارند.
در بخش حفظ کل قرآن کریم چند حافظ شرکت دارند؟
45 حافظ در این دوره از مسابقات شرکت کرده بودند که از این تعداد حدود 10 تا 15 نفر اجراهای خوبی داشتند.
اجراهای حافظان کدام یکی از کشورها بهتر بود؟
حفاظ مصر و پاکستان در مقایسه با حافظان دیگر تلاوت و اجرای بهتری داشتند. در رشته تلاوت هم چند نفر از قاریان، بسیار خوب تلاوت کردند که یکی دو نفر می تواند رقیب جدی ای برای نماینده خوب کشورمان سید مصطفی حسینی باشد.
فینال مسابقات در رشته حفظ امروز برگزار می شود؟
بله، فینال امروز عصر برگزار می شود. قبل از برگزاری مراسم قرعه کشی فینال را خواهیم داشت و مسابقات به صورت قرنطینه خواهد بود چون همه قاریان سوال واحدی خواهند داشت بنابراین حفاظ در جایی مستقر خواهند شد که امکان شنیدن صدای اجراها را نخواهند داشت و حفاظ به ترتیب قرعه به پرسش، پاسخ خواهند داد و اجرا خواهند کرد.
امروز چند نفر از حافظان در فینال حضور دارند؟
تا ان جایی که بنده می دانم 7 نفر از حافظان قرآن کریم در فینال حضور دارند. که غیر از خود من عبارتند از محمد ریاض الخجا از سوریه، احسن اله ابوالهاشم از بنگلادش، موسی احمد اعلی از موریتانی، محمد رشاد عبد السمیع عزیز از مصر، علی عقیل خلیل البطات از عراق و محمد ایوب از پاکستان
چقدر فکر می کنید که اجرای شما به عنوان اجرای برگزیده و برتر این دوره از مسابقات معرفی شود؟ با توجه به این که در دوره های پیشین هم این نمایندگان ایران در قرائت و حفظ بودند که رتبه های برتر مسابقات را کسب می کردند.
خب آنچه که برای ما مهم است این است که تلاش خودمان را صورت دهیم و تلاوت و اجرایی داشته باشیم که در شأن نماینده جمهوری اسلامی ایران باشد. البته اگر بخواهیم سطح مسابقات بین المللی قرآن کریم را با سطح مسابقات کشوری مقایسه کنیم حقیقت این است که سطح مسابقات کشوری بالاتر است اما با این همه این موضوع دلیل نمی شود که ما این مسابقات را دست کم بگیریم و اجرای ضعیفی داشته باشیم.
همان طور که می دانید امسال برای سال دوم مصلای تهران به عنوان مکان برگزاری مسابقات قرآن کریم انتخاب شد در حالی که در سال های قبل مسابقات در محل سالن اجلاس سران برگزار می شد. برخی از منتقدان در این باره نسبت به کیفیت صدا در مصلا و تاثیر آن در کیفیت اجرای قاریان و حفاظ اعتراض داشتند و این که این سالن مناسب برگزاری مسابقات بین المللی قرآن کریم نیست. دیدگاه تان در این باره چیست؟
واقعیت آن است که ما هم قبل از حضور در این مسابقات این فکر و تحلیل را داشتیم و از دوستان هم گفته هایی در این باره شنیده بودیم اما وقتی برای اجرا در محل مسابقات حضور یافتیم واقعیت این بود که از لحاظ اجرا مشکل خاصی نداشت. اتفاقا یکی از محاسن برگزاری مسابقات قران کریم در مصلا این است که آرامش خاصی را در این فضای بزرگ و معنوی و قرآنی حس می کنید و این آرامش به قاری و حافظ قرآن منتقل می شود. این احساس خوبی است که در این فضای معنوی وجود دارد در حالی که این احساس عموما در فضای رسمی سالن اجلاس سران شکل نمی گیرد. در هر حال بنده تصور می کنم که مصلا مکان خوبی برای برگزاری مسابقات قرآن کریم است.
در پایان اگر نکته ای وجود دارد بفرمایید؟
تشکر از فرصتی که در اختیار ما قرار می دهید و ان شاء الله که با دعای خیر مردم بتوانم نتیجه ای در خور شأن کشور و مردم سرزمینم کسب کنم.
نظر شما