به گزارش خبرنگار دولت خبرگزاری شبستان، محمد باقر نوبخت سخنگوی دولت در نشست خبری امروز خود گفت: یک سری کشورها هستند که عداوت ان ها نسبت به ملت ما کتمان پذیر نیست و برخی ها هم به دنبال منافع خودشان هستند و کشوری هم مثل رژیم صهیونیستی کشور نیست و منافع ملت ایران را مورد خطر قرار می دهند.
وی با بیان اینکه در انتخابات یک کشور بزرگ شخصی رییس جنهور شد که تکلیف او مشخص نیست و نزدیکان او و خود او حتی تا آخرین لحطه نمی داند تصمیمش چیست، افزود: این فرد دم دمی مزاج که کله بسیار بزرکی دارد اما مغز بزرگی ندارد مشخص نیست چه تصمیمی می گیرد.
سخنگوی دولت تاکید کرد: کشور ما یک کشور ۴۰ ساله است که امروز مجامع علمی اعتراف دارند که وضعیت مناسبی دارد و ما نمی توانیم صبر کنیم که ۲۲ اردیبهشت ببینیم چه تصمیمی گرفته می شود بعد برنامه ریزی کنیم ما از الان برای تمام امکان ها برنامه هایمان را طراحی و آماده کرده ایم.
وی با اشاره به اینکه رییس جمهور آمریکا تا کنون به معاهده های بین المللی مختلف بی تعهد بوده است، خاطرنشان کرد: ما به این امر آگاهیم و برای هر اتفاق و تصمیمی در ۲۲ اردیبهشت آماده هستیم و تمام مسایل و بازارهای ما آماده و آرام است و بازار ارز ما در مشخصی دارد و هر کسی نمی تواند به آن وارد شود و خارج شود.
نوبخت تصریح کرد: اگرچه تمام این تهدیدها توخالی است اما برای عده ای در کشور نگرانی به وجود میاورد و ما برای همین ها هم بدنامه ریزی کرده ایم و راه اندازی سامانه نیما(ثبت سفارش ارزی) که با حضور معاون اول رئیس جمهور امروز انجام می شود هم در همین راستاست.
وی افزود: وزارت جهاد و کشاورزی، وزارت صنعت، معدن و تجارت و وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی دستگاه هایی هستند که این تسهیلات را برای واردات با ارز ۳۸۰۰ تومانی دریافت می کنند.
نوبخت ادامه داد: ما اولین بار نیست که برای تحریم تهدید می شویم و در گذشته تجربه تحریم داشته ایم و تلاش می کنیم در این صورت از تجربیات گذشته بهره مند شویم.
وی در ادامه با تاکید بر این نکته که در سال گذشته توانسته ایم به بخش عمده ای از اهداف ۹۶ در زمینه اشتغال و تولید دست یافته ایم، اعلام کرد: طبق اعلام مرکز آمار کشور در ۹ ماهه ۹۶ رشد اقتصادی ۴.۷ درصد بدون نفت داشته ایم و این برای بارهای اول است که رشد اقتصادی ما بدون نفت از رشد با نفت بیشتر بوده است.
نوبخت افزود: بر اساس همین آمار در ۹ ماهه سال ۹۶ آمار اشتغال ما ۸۱۹ هزار نفر بوده است و توانسته ایم برای ۸۳۶ هزار جمعیت فعال ۸۱۹ هزار نفر شغل ایجاد کنیم و ۱۷ هزار نفر هم البته به تعداد بیکاران افزوده شد اما در نهایت نرخ بیکاری ما کاهش داشته است و در امار ۱۲ ماهه ۷۹۷ هزار ۳۶۹ نفر دنبال کار بوده اند و ۷۹۰ هزار و ۵۶۱ نفر شاغل شده اند و باقی موفق به یافتن شغل نشده اند.
سخنگوی دولت در ادامه از پرداخت ۱۸ هزار و ۵۰۰ میلیارد تسهیلات بانکی به ۲۷ هزار واحد تولیدی کوچک و متوسط، ۴۲ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان از طرف دولت به طرح های عمرانی، ۱۲۰۰ میلیارد تومان از طرف دولت به طرح های عمرانی حوادث، ۶ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان به طرح های عمرانی خوزستان در سال ۹۶ خبر داد.
وی خاطرنشان کرد: در خصوص مهار آب های مرزی نیز گام های بلندی برداشته شده و قرارگاه خاتم الانبیا در این زمینه ۲ میلیارد دلار هزینه کرده است.
سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی راجع به مدیران دو تابعیتی همچون کاوه مدنی عنوان کرد: این مدیران تعریف خاصی دارد و برای این بحث وزارت اطلاعات موطف به شناسایی بود که شناسایی و اعلام شده و در حال جایگزینی این افراد هستیم.
وی تاکید کرد: گزارش وزارت اطلاعات زمانی امد که دیگر مدیر دو تابعیتی نداشتیم اما وزارت اطلاعات موظف به اعلام بود و سیاست دولت این است که مدیران دو تابعیتی استفاده نکند و در مورد کاوه مدنی من اطلاعی ندارم که وی مدیر دو تابعیتی بوده یا نه.
رییس سازمان برنامه و بودجه در پاسخ به سوالی در خصوص اینکه دولت برای حل مشکل بین وزارت بهداشت و وزارت کار در ۹.۲۷ حق بیمه تامین اجتماعی یاد آور شد: دولت وارد شد و مصوبه دولت وجود دارد که در یک حساب خاصی ۹.۲۷ فقط برای درمان استفاده شود و این مساله هم عمل می شود و مشکلی نداریم.
وی راجع به دستور رییس جمهور به وزارت اقتصاد برای اعلام پرداخت ها و برداشت ها از خزانه ملی در یک سامانه عنوان کرد: این یک شفافی گری است و بسیار هم خوب است اما باید در برخی از موارد برخی پرداخت ها به صورت تنخواه بوده است و نباید آن را به منزله مشکل برداشت شود و باید اجازه داد در این موارد توصیحات داده شود و شفافیت هم گرفتاری هایی دارد که باید تحلیل های درست انجام شود و اگر در مورد خزانه مساله غیر شفافی دیده شد من باید در مورد آن توضیح دهم.
نوبخت در واکنش به انتقادات صورت گرفته در مورد بودجه رفاهی اظهار داشت: بیشترین بخش بودجه کشور بودجه رفاهی است و گره زدن مساله گرو نگه داشتن نوزادی در بیمارستان کمالی کرج به دلیل نداشتن هزینه زایمان از سوی خانواده با بودجه بخش ها و دستگاه ها درست نیست.
رییس سازمان برنامه و بودجه در مورد نامه وزیر آموزش و پرورش به جهانگیری مبنی برای کاهش نابرابری حقوق معلمان و دیگر کارمندان دولت اظهار داشت: همه پرداخت ها تابع قانون نظام مدیریت خدمات کشوری است و دولت اصلاحیه این قانون رو به صورت لایحه به مجلس داده است که در صورت تصویب ان را اجرا می کنیم.
وی عنوان کرد: رییس جمهور نسبت به سکوت روحانی در برابر برقراری جلسه با کارگروه حصر اظهار بی اطلاعی کرده و ایشان با خیلی ها جلسه دارن قطعا با این کارگروه هم می تواند جلسه تشکیل شود و دولت موافق نیست در این شرایط که عربستان و دیگر کشورها علیه ما هستند دولت موافق حصر تعدادی از عزیزان ما نیست و رییس جمهور همواره بر رفع حصر تاکید داشته و ای کاش مواضع اقای روحانی در این خصوص در جلسات کشور را مردم می دانستند و در نهایت لاید بگویم رفع حصر فرزندان انقلابی جامعه نزدیک است.
در ادامه این نشست گزارشی از بیمارستان کمالی کرج در مورد گرو گرفتن نوزاد به دست نوبخت دسید که در آن آمده بود مادر مرخص شده و نوزاد به دلیل بیماری زردی در بیمارستان مانده است.
سخنگوی دولت در ادامه راجع به روندی که قرار است برای شبکه های مجازی رخ دهد، عنوان کرد: دولت در جایگاه خودش برای تقویت پیام رسان داخلی تلاش کرده اما فیلترینگ درست نیست و اگر شخصی علاقه به استفاده از پیام رسان خارجی دارد مانع او نباشیم.
نوبخت در ادامه راجع به گرانی مسکن اعلام کرد: در سال ۹۷ برای ساماندهی بازار مسکن دو برنامه دارد که در آن به نوسازی بافت فرسوده کمک خواهد کرد تا مسکن جدید ایجاد شود و به ساماندهی بازار مسکن کمک کند. ما به جای ابلاغ بخشنامه مبنی بر گران نشدن مسکن تعداد مسکن های جدید را افزایش می دهیم تا طبق اصل اقتصادی مسکن امکان گران شدن نداشته باشد.
وی راجع به گران شدن قیمت خودرو هم تاکید کرد: تلاش می کنیم بر گران نشدن کالاها نظارت داشته باشیم و این ماموریت بر عهده سازمان حمایت از مصرف کننده است و برای کمک به تولید کنندگان هم طرح مناسبی برای کنترل این بازار با توجه به گران شدن مقطعی ارز دارد.
نوبخت در واکنش به نامه احمدی نژاد تصریح کرد: همین حصر تاوان همان است و ما برای او چه سرمایه های فردی و چه سرمایه های مالی کشور را از دست دادیم.
نظر شما