به گزارش خبرگزاری شبستان از چهارمحال و بختیاری، احمدرضا بسیج، استاد دانشگاه شهرکرد امروز(5مهر) در آیین برگزاری ششمین جشنواره منطقهای شاهنامهخوانی لردگان گفت: فردوسی از شاعران شیعی کشور است که با خلق اثر حماسی شاهنامه ادبیات غنی و باسابقه ایران زمین را به همگان شناساند.
وی کلام فردوسی را برخاسته از الگوها و ارزشهای اسلامی عنوان کرد و گفت: ترویج اسلام ناب محمدی(ص)، وحدت، عدالتخواهی و مهرورزی در گستره اندیشه فردوسی نهفته و رمز جاودانگی و محبوبیت آن شده است.
بسیج ادامه داد: فردوسی در بیش از هزار بیت از شاهنامه به توصیف خرد و اندیشه پرداخته و 50 بیت در خصوص ولایت حضرت علی(ع)،500 بیت در رابطه با بیاعتباری دنیا و 300 بیت در خصوص اهمیت کسب علم و دانش سروده است.
استاد دانشگاه شهرکرد با بیان اینکه کلام فردوسی برخاسته از ارزشهای اسلامی است، تصریح کرد: همچنین هفت خوان رستم در شاهنامه به هفت مرحله عرفان اشاره دارد که بر اهمیت و جایگاه ارزش ادبی این اثر ماندگار تاثیر بسزایی داشته است.
بسیج با بیان اینکه گسترش عدل و داد در شاهنامه فردوسی نمود بسیاری دارد، افزود: فردوسی در 300 بیت از شاهنامه به مباحثی پیرامون عدالت و دادگری پرداخته است که این موضوع نشان میدهد که عدل و داد از نگاه فردوسی دارای جایگاه والایی است.
وی برگزاری جشنواره شاهنامهخوانی را حرکت خوبی در راستای ارتقای فرهنگ غنی ایران اسلامی دانست و گفت: این جشنواره فرصتی است تا استعدادهای مردم این استان در زمینه هنر قدیمی شاهنامهخوانی شناسایی و تقویت شود.
بسیج ضمن گرامیداشت هفته دفاع مقدس و بزرگداشت دلاوریها و ایثارگریهای رزمندگان کشور، افزود: ایمان و اعتقاد راسخ رزمندگان ایران به ارزشهای انقلاب اسلامی و ایستادگی عزتمندانهشان هیچ گاه از یاد نخواهد رفت.
استاد دانشگاه شهرکرد تصریح کرد: شکوفایی و پیشرفت امروز کشور نشأت گرفته از مقاومت رزمندگان و ایثارگرانی است که در هشت سال دفاع مقدس جانانه مقابل دشمن ایستادند و الگویی تمام عیار را به ملتهای مسلمان ارائه کردند.
پایان پیام/
نظر شما