لزوم ورود حوزه های علمیه  به عرصه های اجتماعی کلان

خبرگزاری شبستان: مدیر حوزه علمیه خواهران کشور با تاکید بر لزوم اجرای طرح مدرسه محوری در حوزه های علمیه خواهران گفت: حوزه های علمیه خواهران چشم انداز مهمی را شروع کرده اند و مسوولیت های اجتماعی خطیری را به عهده گرفته اند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، حجت الاسلام عبدالکریم  بهجت پور،  مدیر حوزه های علمیه خواهران کشور در نشست فصلی مدیران حوزه های علمیه خواهران اصفهان تاکید کرد:  باید با هوشمندانه برنامه ریزی کردن، ضریب تاثیر حوزه علمیه خواهران را بالاتر ببریم.

 

وی با اشاره به سامان دادن ۵۰۰ مدرسه علمیه گفت: در ابتدای کار موسس مدرسه همه کاره بود و در مورد بودجه و شیوه اداره مدرسه تصمیم می گرفت ولی از زمانی که از حجم انتظار از موسس کاسته شد، مرکز مدیریت حوزه های علمیه جریان حضور خود را به مدارس و مناطق طراحی کرد.


وی گفت: هرچه نسبت تاثیر گذاری و حمایت و پشتیبانی پررنگ شود نقش هیات امنا به حاشیه می رود، حالا باید دید مصلحت حوزه کدام است؟

 

حجت الاسلام بهجت پور تاکید کرد: راه نجات همه ما مدرسه محوری است و معنای آن این نیست که کار را به  مدرسه تحویل دهیم بلکه باید روی کارآمدی مدرسه حساب می کنیم.

 

وی با بیان اینکه باید ببینیم در شرایط جدید چگونه می توان درست عمل کرد افزود: تفویض ساده ترین راه حل برای فرار از حل مساله است.

 

مدیر حوزه های علمیه خواهران تاکید کرد: حوزه های علمیه خواهران اصفهان چشم انداز بسیار مهمی را شروع کرده اند و مسئولیت های اجتماعی کلانی را به عهده گرفته اند.

 

وی یا بیان اینکه آن چیزی که حوزه علمیه قم را از حوزه های علمیه نجف برتر می کند همین است که  حوزه علمیه قم می خواهد عرصه های اجتماعی کلان و نظام و حکومت را جمع کند.

 

حجت الاسلام بهجت پور اظهار داشت: حوزه همراه با نظام،  هنر بزرگی است که باید به خرج داده شود تا بتواند جایی برای زندگی باشد و حوزه در زبان و در عمل متولی دین مردم است.

 

وی تصریح کرد: حوزه علمیه باید کف و سطحی داشته باشد که به هیچ چیزی وابسته نباشد و حتی در صورت فرض محال از بین رفتن انقلاب هم حوزه علمیه بافی بماند.

مدیر حوزه های علمیه خواهران با اشاره به اینکه مرکز مدیریت باید خادم و پشتیبان مدارس نه نان آور آنها باشد ابراز داشت: حکومت اسلامی در خدمت دین است پس حوزه باید طوری طراحی شود که ما باشیم یا نباشیم حوزه باقی بماند.

 

وی افزود: حوزه و مدرسه آغاز حرکت ماست و باید نقض های آنها شناخته شود و تمرکز باید در مدرسه و مباشرت با طلبه باشد، اگر مدرسه محور قرار بگیرد. آنگاه مرکز مدیریت پشتیبان خواهد شد و فعالیتهای برام درست ای انجام می دهد.

 

بهجت پور با تاکید بر اینکه طلبه ها باید در جامعه اثربخش تر باشند و این اتفاقی است که باید بیفتد خاطر نشان کرد: مدارس باید از نظر اقتصادی مستقل شوند و نشان علمی داشته باشند و مرکز مدیریت طلبه ها را بورسیه کند تا بتواند کار تربیتی انجام دهد.

 

وی ابراز داشت: اولین مسئله در طرح مدرسه محوری، ثبات کادر مدرسه لست، تنها در این صورت می توان کار تربیتی موفقی انجام داد.

 

در طرح مدرسه محوری کسی از بالا نخبگان را جمع نمی کند که برای کل کشور تصمیم بگیرند، بلکه تصمیم سازی از خود مدرسه شروع می شود.

 

وی تاکید کرد: ما معمار هستیم و نیامده ایم که دوباره مهندسی کنیم و طرح و نقشه بکشیم بلکه می خواهیم اشکالات را برطرف کنیم.

کد خبر 701064

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha