حجتالاسلام سعیدیان، کارشناس مذهبی در گفتوگو با خبرنگار مهدویت خبرگزاری شبستان در بیان ویژگیهای حضرت ابوالفضل(ع) گفت: برای یافتن ویژگی اصحاب امام حسین (علیهالسلام) بهترین منبع کلام ائمه(ع) است. زیارتنامهها از جمله این منابع هستند. امام صادق(ع) در بخشی از زیارتنامه حضرت عباس(ع) فرمود: «أَشْهَدُ و اُشْهِدُ اللّه أنَّک مَضَیتَ عَلَی مَامَضَی بِهِ الْبَدْرِیونَ وَالُْمجاهِدُونَ فِی سَبِیلِ اللّه الْمُناصِحُونَ لَهُ فِی جِهَادِ أعْدَائِهِ الْمُبَالِغُونَ فِی نُصْرَةِ أوْلِیائهِ الذَّابُّونَ عَنْ أحِبَّائِهِ؛ شهادت میدهم و خدا را شاهد مىگيرم كه تو به همان مسيرى رفتى كه اهل بدر رفتند، و در آن راه از دنيا گذشتند، آن مجاهدان در راه خدا و خيرخواهان براى خدا، در مبارزه با دشمنان خدا و تلاشگران در يارى اوليايش، آن دفاعكنندگان از عاشقانش». در این فراز چند ویژگی جلب توجه میکند: زندگی مانند شهدای بدر، مجاهده در راه خدا در راه نصرت و یاری اولیای الهی و دفاعکننده از محبان خداوند.
وی با توجه به وجه شباهت ویژگی اصحاب بدر با ویژگی حضرت عباس(ع) گفت: وجه شباهت حضرت ابوالفضل(ع) با شهدای بدر در ایستادگی پای ارزشها تا پای جان است. این ایستادگی هزینۀ زیادی داشت که به قیمت جان و مال ایشان تمام شد. از همه مهمتر اینکه این دینداری بر محوریت هادی زمانه یعنی رسول گرامی اسلام(ص) قرار داشت. اهل بدر افرادی بودند که پروانهوار بر گرد پیامبر(ص) میگردیدند تا جان خویش را تقدیم کردند.
حجتالاسلام سعیدیان تاکید کرد: بنابر این، کسی که مدعیِ ایستادگی در مسیر ولیّ خدا و امام عصر خود است، مطمئن باشد بدون هزینه نخواهد بود و این هزینه را سربازان و اصحاب امام زمان(عج) در آینده متحمل میشوند؛ لذا در روایات اتصال زیادی بین اصحاب بدر، اصحاب امام حسین(ع) و اصحاب امام زمان(عج) وجود دارد. در واقع میتوان گفت حضرت ابوالفضل(ع) پرچمدار صفات و ویژگیهای برتر یک شیعه است که یاران قائم(عج) باید از وی الگو بگیرند. ضمن اینکه طبق روایات، ایشان به طور قطع در عصر ظهور به دنیا باز خواهد گشت.
کارشناس مذهبی ادامه داد: در تاریخ بشریت هیچ امام و نبی و هیچ پیروی بدون سختی مسیر خداوند را طی نکرده است. متأسفانه، اکنون طوری جا افتاده است که دین باید برای ما هزینه کند نه ما برای دین. یعنی برخی مسئولان دین را سپر فعالیتهای سیاسی و فرهنگی کردهاند و پشت آن پنهان شدهاند؛ تا زمانی که دنیای آنان را فراهم کند، حول آن هستند و زمانی که تمایلات دنیایی و ریاستطلبی خود را در معرض خطر ببینند، از دین رویگردان میشوند.
حجتالاسلام سعیدیان در پایان خاطرنشان کرد: این نکتهای بود که امام حسین (علیهالسلام) به زیبایی اینگونه مطرح فرمودند: مردم بنده دنيا هستند و دين لقلقه زبان آنهاست، تا جايى كه دين وسيله زندگى آنهاست، دين دارند و چون در معرض امتحان قرار گيرند، دينداران كم مى شوند؛ «إِنَّ النَّاسَ عَبِيدُ الدُّنْيَا وَ الدِّينُ لَعْقٌ عَلَى أَلْسِنَتِهِمْ يَحُوطُونَهُ مَا دَرَّتْ مَعَايِشُهُمْ فَإِذَا مُحِّصُوا بِالْبَلَاءِ قَلَّ الدَّيَّانُونَ.».
نظر شما