به گزارش خبرنگار سیاسی دفاعی خبرگزاری شبستان، امیر دریادار حسین خانزادی، فرمانده نیروی دریایی راهبردی ارتش در نشست خبری از برگزاری ششمین اجلاس فرماندهان نیروی دریایی کشورهای حاشیه اقیانوس هند خبر داد و گفت: با تصویب جلسه فرماندهان نیروی دریایی کشورهای حاشیه اقیانوس هند در سال 2016 ایران عهدهدار میزبانی این اجلاس شد و بر همین اساس مدت 2 سال ریاست دوره ای این اجلاس به جمهوری اسلامی ایران واگذار شد.
فرمانده نیروی دریایی ارتش با اشاره به نقش منطقه اقیانوس هند به جهت تجارت جهانی و اهمیت این منطقه افزود: یک سوم تجارت جهانی در شمال اقیانوس هند انجام می شود، به همین جهت این منطقه سهم بزرگی از تجارت جهانی را به خود اختصاص داده است در حالی که در سایر اقیانوس های دیگر این سهم از مبادلات تجارت دریایی وجود ندارد.
وی با بیان اینکه 70 درصد انرژی دنیا در این منطقه متمرکز است و جمهوری اسلامی ایران در کانون مرکز انرژی قرار دارد، خاطرنشان کرد: روزانه 17 میلیون بشکه نفت از تنگه هرمز عبور می کند که بر اهمیت این منطقه و جمهوری اسلامی ایران می افزاید.
وی خاطرنشان کرد: این منطقه با توجه به تمرکز انرژی و ظرفیت استراتژیکی توانایی تولید قدرت و روند را دارد به همین جهت ظرفیت خلق ثروت فزاینده را در خود به همراه داشته و همواره مورد توجه قدرت های دنیا بوده است.
وی یادآور شد: بر همین اساس آمریکا ناوگان پنجم خود که یکی از بزرگترین ناوگان هایش است در این منطقه مستقر کرده است که این حضور نشاندهنده اهمیت توجه قدرت های بزرگ به این منطقه است.
فرمانده نیروی دریایی ارتش با بیان اینکه بسیاری از کشورهای حاشیه خلیج فارس، اقیانوس هند و حتی کشورهای اروپایی علاقه مند به حضور در این اجلاس هستند تا به عنوان ناظر حضور داشته باشند، خاطرنشان کرد: کشور آمریکا هم در سال 2014 و هم در سال 2018 درخواست کرد در اجلاس بنگلادش و پس از بنگلادش درخواست کرد که در اجلاسی که در ایران برگزار می شود به عنوان ناظر حضور داشته باشد که با رأی منفی ایران حضور نیروی دریایی آمریکا در این دو اجلاس منتفی شد و آمریکا 4 سال است که نمی تواند از ظرفیت حضور در این اجلاس بهره مند شود.
دریادار خانزادی با بیان اینکه از دوم تا پنجم اردیبهشت ماه در تهران برگزار می شود، یادآور شد: این اجلاس تاکنون پنج دوره آن در کشورهای مختلف برگزار شده و بزرگترین اجلاس نظامی تاریخ ایران است که به میزبانی ایران برگزار خواهد شد و حدود 35 هیئت عالی رتبه نظامی از کشورهای مختلف جهان برای شرکت در این اجلاس دوروزه به تهران سفر خواهند کرد.
وی افزود: ششمین اجلاس فرمانده نیروی دریایی کشورهای حاشیه اقیانوس هند با عنوان آیونس شامل 23 عضو دایم و 9 عضو ناظر است و نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران عضو اعضای دایم این اجلاس است.
امیر دریادار خانزادی در مورد آخرین وضعیت ناوشکن سهند ابراز کرد: زیرساخت های مجموعه ای سامانه های دفاعی این ناوشکن در حال تکمیل است و در ماه های آینده خبر الحاق ناوشکن سهند را به مردم خواهیم داد. همچنین این ناوشکن آزمایشات دریایی را پشت سر گذاشته است.
وی ادامه داد: ناوشکن جماران نیز در حال حاضر در منطقه خلیج عدن حضور دارد و قرار است بیانیه صوتی و تصویری خود را ارسال نماید.
ادامه دارد...
نظر شما