جاودانگی عاشورا وامدار وفاداری های عباس گونه است

خبرگزاری شبستان: یکی از ویژگی های خاص حضرت عباس (ع) وفاداری بود. در حقیقت پیروزی و سربلندی هر نهضت و قیام مرهون و مدیون وفاداری یارانی است که در آن حضور پیدا می کنند تا نهضت با اتکاء به وفای آنان به اهداف شکوهمندانه خود دست یابد.

حجت الاسلام عباسعلی باباگلزاده، کارشناس مذهبی در مورد مهمترین خصوصیات حضرت ابوالفضل العباس (ع) به خبرنگار اندیشه خبرگزاری شبستان گفت: معصومین (ع) عالی ترین نمونه رهبری در جهان هستند و برترین صفات پیشوایی در وجود مبارک ائمه اطهار به کمال رسیده است. ائمه معصومین (ع) در رهبری و هدایت جامعه بی نظیرند. در این میان بین برخی پیروان راستین امامان علیهم السلام کسانی یافت می شوند که در رهروی و پیروی از پیشوایان معصوم دارای درجه و مرتبه عالی و بی نظیر هستند و در پیروی، اطاعت از خدا و جانشینان الهی به درجه اعلی از عبودیت و بندگی رسیده اند. یکی از مصادیق بارز عملی در رهروی و مطیع کامل و محض، حضرت ابوالفضل العباس (ع) است.

 

وی با بیان اینکه حضرت ابوالفضل العباس(ع) در سال 26 هجری قمری چهارم شعبان المعظم در مدینه دیده به جهان گشوده است، تصریح کرد: حضرت عباس بن علی (ع) نخستین فرزند حضرت ام البنین(س) بود، زمانی که متولد شد، امیرالمومنین امام علی (ع) در گوش او اذان و اقامه گفتند و نامش را عباس قرار دادند.

 

حجت الاسلام باباگلزاده بیان کرد: حضرت ابوالفضل (ع) در خانه امیرالمومنین امام علی(ع) رشد کردند و تحت تربیت ویژه ایشان از نظر شخصیت فکری و روحی به یک انسان کامل و ممتاز تبدیل شدند که دارای ویژگی های خاص و منحصربفرد شدند. در تاریخ اسلام از حضرت ابوالفضل (ع)، پرچمدار کربلا، به نیکی یاد می شود تا جایی که امامان معصوم(ع) در خصوصیات اخلاقی و شخصیتی ایشان توصیف های فراوان داشتند.

 

این کارشناس مذهبی ابراز کرد: امام صادق (ع) فرمودند: «عموی ما عباس دارای بصیرتی نافذ و ایمانی استوار بود. او همراه برادرش سیدالشهداء(ع) با دشمنان دین خدا جنگید و به نیکویی از عهده امتحان سخت الهی برآمد و عاقبت به فوز شهادت نایل گردید». حضرت امام سجاد (ع) هم در فرموده اند: «خداوند عمویم عباس را رحمت کند که در راه برادرش ایثار و فداکاری کرد و از جان خود گذشت. چنان فداکاری کرد که دو دستش قطع شد. خداوند نیز به او همانند جعفر بن ابیطالب در مقابل آن دو دست قطع شده دو بال عطا کرد که با آنها در بهشت با فرشتگان پرواز می کند. عباس نزد خداوند مقام و منزلتی بسیار بزرگ دارد که همه شهیدان در قیامت بر او غبطه می خورند».

 

حجت الاسلام باباگل زاده ایثار را یکی از خصوصیات برجسته حضرت ابوالفضل (ع) ذکر کرد و اظهار داشت: در حقیقت ولایت پذیری یکی از برجسته ترین فضایل ابوالفضل العباس (ع) بود که در دفاع از حریم ولایت و اطاعت از رهبری در روز عاشورا در کربلا با نثار جان خود ایثار و فداکاری اش را به اوج رسانده است.

 

 

این کارشناس مذهبی ابراز کرد: امام صادق (ع) در مورد خصوصیت حضرت عباس (ع) فرمودند: «عموی ما عباس نافذ البصیره بودند یعنی ایشان دارای بصیرت بالایی بود و همواره در مسیر حق، عدالت و اطاعت از امام زمان خود ولایت پذیر بودند». در بخش زیارتنامه حضرت(ع) می خوانیم «السَّلامُ عَلَيْكَ أَيُّهَا الْعَبْدُ الصَّالِحُ الْمُطِيعُ لِلَّهِ وَ لِرَسُولِهِ وَ لِأَمِيرِ الْمُؤْمِنِينَ وَ الْحَسَنِ وَ الْحُسَيْنِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِمْ» یعنی با عبودیت و بندگی و عمل صالح و اطاعت کامل از رهبر الهی جامعه به کمالات والا دست پیدا کرد. در واقع اگر بشر بخواهد به کمال انسانی و مقام اعلی و عزت دست پیدا کند، راهی ندارد جز اطاعت و بندگی خدای متعال که سرچشمه تمام خوبی ها، پاکی ها و زیبایی هاست.

 

وی با بیان اینکه صفات و خصوصیات برجسته حضرت ابوالفضل العباس (ع) بسیار زیاد است که در این گفت وگو نمی گنجد، افزود: یکی دیگر از ویژگی های خاص حضرت عباس (ع) وفاداری بود. در حقیقت پیروزی و سربلندی هر نهضت و قیام مرهون و مدیون وفاداری یارانی است که در آن حضور پیدا می کنند تا نهضت با اتکاء به وفای آنان به اهداف شکوهمندانه خود دست یابد.

 

حجت الاسلام باباگلزاده  با اشاره به اینکه حضرت ابوالفضل(ع) قهرمانانه در راه دین و اسلام برادران و فرزندان خویش را به میدان جنگ و جهاد فرستادند، گفت: حضرت ابوالفضل(ع)پایبندی و وفاداری خویش را به اثبات رساندند. زمانی که دشمن برای ایجاد تفرقه بین ایشان و برادرانشان امان نامه آورد، حضرت ابوالفضل(ع) لحظه ای دچار تردید نشدند. ایشان در پاسخی کوبنده امان نامه را رد کردند و اجازه فتنه گری به شمر بن ذی الجوشن ندادند. در نهایت باید گفت عباس بن علی(ع) دلاور و سپهسالار کربلا در شجاعت، ایثارگری، صبر و استقامت، مردانگی، ادب و ایمان، اخلاق و عرفان، علم و فقاهت بی نظیر بود. عمل به قرآن در گفتار و رفتار حضرت عباس (ع) متجلی می شد. ایشان یک انسان کامل هستند که می توانند برای هر مسلمان شیعه بهترین الگوی زندگی باشند.

 

این محقق در پایان خاطرنشان کرد: جامعه امروزی علیرغم پیشرفت در علم، صنعت، تکنولوژی و فناوری به طور قطع و یقین نیاز به بازسازی اخلاق، ادب و معنویت دارد تا از هجمه های ضد فرهنگی و بداخلاقی مصون بماند. بهترین وسیله ای که باعث سعادت و رشد معنوی و عاقبت به خیری می شود، این است که حرف و عمل مان را یکی کنیم و با پیروی از اهل بیت (ع)، حرکت در مسیر در عدالت و خدمت خالصانه به مردم گام برداریم.

کد خبر 700674

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha