ضرورت توجه به کارکردهای اجتماعی مساجد / همه برنامه های کانون های مساجد باید منطبق بر سند تحول باشد

خبرگزاری شبستان: معاون فرهنگی، هنری و آموزشی ستاد عالی کانون های مساجد کشور، بر توجه به کارکردهای اجتماعی و جایگاه هنر در مساجد تاکید کرد و اظهار داشت: همه برنامه های کانون های مساجد باید منطبق بر سند تحول باشد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، مرتضی طاهریان، معاون فرهنگی، هنری و آموزشی ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور، امروز (29 فروردین) در اولین جلسه مسئولان دبیرخانه های کانون های مساجد منطقه 8 کشور که به میزبانی استان خوزستان برگزار شد، با تبریک فرا رسیدن ماه شعبان، به سند تحول راهبردی ستاد عالی اشاره کرد و گفت: در این سند با نگاهی که وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نسبت به موضوع مساجد و حوزه دین داشتند و برنامه هایی که به مجلس ارائه شد، انتظار این بود که کار کاملا کارشناسی و دقیق صورت بگیرد و ما بتوانیم بر اساس یک چشم انداز، فعالیت های خود را ترسیم و در مسیر حرکت کنیم.

 

وی افزود: در سند تحول ستاد عالی افق ما تا سال 1414 است و البته یک برنامه سه ساله برای آن پیش بینی و تیم خوبی با محوریت دکتر بهمنی مشاور برنامه ریزی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شناسایی شده و در این راستا جلسات بسیار فشرده ای با حضور افرادی که کاملا به حوزه مسجد و فعالیت های دینی اشراف خوبی داشتند برگزار و ماموریت و چشم انداز ستاد آماده شد.

 

وی اضافه کرد: نکته مهمی که در این راستا می توان در خصوص تغییر برنامه ها نسبت به قبل بیان کرد، این است که علاوه بر اینکه حوزه فرهنگ و هنر به عنوان یک محور اصلی دیده شده، اما پرداختن به عرصه های اجتماعی هم احساس می شد و خلائی که در مجموعه ستاد وجود دارد این بود که کمتر به کارکردهای اجتماعی مسجد توجه شده است.

 

معاون ستاد عالی کانون های مساجد کشور، تصریح کرد: همچنین نسبت به موضوع هنر که در این سال ها به نظر می رسید نسبت به آن غفلت جدی شده و یا امکانات و ملزومات آن فراهم نشده هم در سند تحول ستاد تاکید شده تا در دوره پیش رو بتوانیم به جایگاه مناسبی در این عرصه ها برسیم.

 

وی اذعان داشت: موضوع حوزه فرهنگی، اجتماعی، هنری، ادبی و فضای مجازی جزء اولویت های فعالیت های ستاد قرار دارد و حتی پیشنهاد شده بود که در ساختار جدید، هر کدام از این حوزه ها تبدیل به یک معاونت شوند اما بر اساس ملاحظاتی که وزیر و شورای سیاستگذاری داشتند باید نسبت به این موضوع بررسی بیشتری صورت گیرد و در نهایت در جلسه آتی شورای سیایتگذاری که بعد از ماه رمضان است ساختار ستاد هم در آنجا به تصویب برسد.

 

وی تصویب اساسنامه ستاد عالی در شورای انقلاب فرهنگی و تشکیل شورای سیاستگذاری را دو اتفاق بسیار خوب در فعالیت های اخیر ستاد عالی دانست و ادامه داد: با تصویب اساسنامه بسیاری از مشکلات حقوقی ما می تواند حل شود و در مورد شورای سیاستگذاری هم وفاق خوبی در بین دستگاه های فرهنگی و اجرایی ایجاد شده است.

 

طاهریان، عنوان کرد: بر این اساس از این به بعد بناست هر اتفاقی که قرار است در ستاد عالی یا دبیرخانه های کانون های مساجد رخ دهد باید با سند تحول راهبردی ستاد همخوانی داشته باشد و اگر استان ها برنامه ای برای سال 97 پیشنهاد می دهند ملاک ما سند تحول خواهد بود.

 

وی اظهار کرد: با بررسی هایی که صورت گرفت، یک سری مسائل که به عنوان چالش در کانون های مساجد مطرح بودند را احصا کردیم که از جمله می توان به چالش های هویتی و کارکردی کانون های مساجد، محدودیت منابع مالی، فعالیت های کلیشه ای و موازی در مساجد، فقدان خلاقیت و کم توجهی به جریان ارزشی و مسجدی به تولید و توزیع محصولات فرهنگی هنری، معطوف نبودن الگوهای حمایتی و مدیریتی و نظارتی ستاد به شبکه سازی و غفلت از عرصه بین المللی و جهان اسلام و ... اشاره کرد که در ذیل این مسائل، عوامل بررسی شد و برای به حداقل رساندن این چالش ها در نهایت به 29 برنامه رسیدیم.

 

معاون ستاد عالی کانون های مساجد کشور، در پایان ضمن تقدیر از اقدامات خوب دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد خوزستان به ویژه طی سال های اخیر، ابراز امیدواری کرد بتوانیم در حوزه ستادی خدمتگذار شایسته ای در عرصه های فرهنگی و هنری مساجد باشیم.

 

کد خبر 700428

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha