به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، کرسی علمی ترویجی “تغییر میدان مدیریت به نفع مدیریت جهادی، راهبردها و قاعدهها” روز سه شنبه، ۲۸ فروردین ماه به همت گروه مدیریت اسلامی با همکاری انجمن مدیریت اسلامی حوزه به صورت ویدئو کنفرانس در پژوهشگاه دفتر قم و تهران برگزار شد.
بنابر این گزارش، دکتر حسین بابایی مجرد، عضو هیات علمی گروه مدیریت اسلامی پژوهشکده نظامهای اسلامی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در ابتدای این کرسی علمی به عنوان ارائه دهنده بحث گفت: اندیشه اسلامی، امروز در کشاکش با غرب تفکری در یک پیچ تاریخی به سر میبرد که در آن در عین حزم و احتیاط، باید شتاب گیرد؛ در عین دفع ترکشهای پرتابشده از سوی دشمنان و جلب ظرفیتهای معطل رقبا، باید متوجه خود باشد.
وی افزود: در عین توجه به مختصات وضع موجود، باید به مطلوبیتها بیندیشد؛ در عین حفظ صلابت و استحکام نظام و حفظ هویت انقلابی، باید لخت و منطف باشد و در نهایت در عین مدیریت تهدیدها، باید بهرهمند از فرصتها باشد. دو اقتضای مهم پیچ تاریخی تغییر میدان و تغییر انگیزههایی است که در مقام مواجهه با دشمن تصعید شده است.
مهمترین نکتۀ سند آن است که با محوریت بیشینهسازی سرمایه و لزوم تجارت و رقابت آزاد، حذف یارانهها و دخالت دولتها تنظیم شده است و تاکید میشود که این فرایند تحت نظر کشورهای توسعهیافته رصد خواهد شد.
وی چنین گفت: با وجود این دو اقتضا دیگر مدیریت متعارف را تاب میدانداری در این پیچ تاریخی نیست و ضرورت دارد سبک متناسبی از مدیریت را تجربه کرد.
در این کرسی می خواهیم با توجه به دو اقتضای اصلی پیچ تاریخی، مسیر مدیریت جهادی را بر اساس چهار مؤلفه مستفاد از همین اقتضائات دوگانه یعنی نیازها به عنوان نقطه عزیمت، راهبردهای سه گانه جهاد اصغر، جهاد کبیر و جهاد اکبر، قواعد پنجگانه (نیازها، مواجهات میدانی، منابع، علوم و اهداف) و اهداف را به تصویر بکشیم.
عضو هیأت علمی پژوهشگاه همچنین گفت: در مدیریت جهادی بناست نیازهای سه گانه طبیعی، روانی و اخلاقی انسان با اتکاء به سه راهبرد جهاد اصغر، جهاد کبیر و جهاد اکبر در میدان برخوردار از سه بعد کنشی، نگرشی و گرایشی متکی به منابع سه گانه حس، عقل، قلب جهت تصحیح حیات انسانی مرتفع گردد.
در ادامه این کرسی حجت الاسلام علی عسکری وزیری و دکتر اسمعیل رستمینیا به نقد مطالب ارائه شده پرداخت.
نظر شما